Ettersom jeg til stadighet får private meldinger om hvordan dietter ser og bør se ut og om hvordan jeg gjør mine og hvordan resultatene blir osv, vill jeg her legge ut min private diett som jeg følger. Jeg vill grunngi og forklare hvordan jeg tenker og hvordan den virker for meg.
Jeg har som nevnt tidligere redusert vekta fra 139.7kg til nå 95.9kg. Dette har skjedd på forholdsvis lang tid. I tillegg har jeg klart å øke i muskelvolum under dietten, slik at jeg i CM har økt i størrelse der hvor det er viktig, og redusert der hvor det er viktig, da spesielt rundt magen.. (fra 112cm til 85.4cm nå).
Ideen for dietten har jeg fått ved å undersøke forskjellige diettforslag og teorier. Jeg har så forsøkt meg fram og kommet fram til den varianten som har tjent meg best. Tanken er å gi kroppen en karbohydrat mangel som fører en inn i en ketogen fase, hvor fett blir benyttet som brennstoff. I tillegg har jeg tilført kroppen så mye fett og protein at det til en hver tid har vært nok næring til å forsørge musklene med det de trenger for å vokse. Det betyr muligens at veksten ikke har vært optimal, men at den har forekommet er det ikke tvil om.
I mitt opplegg har jeg sørget for å avstå fra alt som kan gi meg en karbohydrat tilførsel før trening. Det vill si at jeg spiser hver 3. til 4. time fra jeg står opp. Jeg fokuserer da på proteiner og fett. Jeg spiser meg mett på disse næringsformene til hvert måltid. Jeg tillater meg å spise 55g karbohydrat eller mindre i løpet av en treningsfri dag. Disse kommer da fra matvarer eller tilskudd som ligger svært lavt på den glykemiske indeksen. Ofte kommer mesteparten av disse fra fruktose, et karbohydrat som er moderat i forhold til opptak i blod.
Etter klokka 1700 på dager hvor jeg ikke trener legger jeg inn et måltid som inneholder resterende mengde karbohydrater for denne dagen. Dersom jeg har fått i meg 20g tidligere på dagen, har jeg da maksimalt 35g igjen til denne "middagen". Da bruker jeg pasta, ris eller potet produkter til å få i meg den resterende mengden. Fett og proteiner utfyller måltidet slik at det blir ca 600 til 800 kcal i et engangsinntak. Utover dette går jeg tilbake til protein og fett inntak som energikilde. Sisste måltid kommer ca 2 timer før leggetid.
På dager hvor jeg trener, blir dagen som ovenfor, forandringen kommer i forkant og etterkant av trening. Jeg bruker 1g karbohydrat/pr kg muskelmasse, 2.2g protein/pr 1g karbohydrat og deler dette på 2. Inntar første måltid 30 minutter før trening. Andre halvdel kommer umiddelbart etter trening. 0.5 til 1.5 timer etter dette kommer et nytt måltid, samme mengde som nevnt ovenfor, denne gang i en engang. Det betyr generellt en meget saftig middag med alt av tilbehør. Videre utover kvelden fortsetter jeg som vanlig, protein og fett, sisste måltid kommer 0.5 timer før leggetid, da med ekstra fokus på protein.
Det totale kcal inntaket gjennom dagen ligger da på ca 220kcal/pr kg kroppsvekt (inkludert fett). Ettersom jeg tenker meg at jeg skal ha et daglig gjennomsnittsinntak på ca 3000kcal blir dette i minste laget. Det jeg derfor gjør er at jeg ikke beregner inntaket på daglig basis, men at jeg legger det opp etter et ukentlig gjennomsnitt. Det betyr at en dag i uka, jeg har valgt lørdag, så spiser og drikker jeg det jeg måtte ønske, uansett hva det måtte være. Dette fører til at det daglige gjennomsnittet blir dratt opp kraftig via denne dagen. Det fører også til at man i gjennomsnitt har 4 dager i uka med ketosisk tilstand, 2 dager med vedlikeholdstilstand og 1 dag i uka med anabolt overskudd.
Den ene dagen betyr svært lite for selve fettreduksjonen, den betyr derimot svært mye for motivasjon og overskudd gjennom neste ukes økt.
I tillegg blir det her svært viktig å tilføre kroppen vitaminer og mineraler andre viktige substanser man ikke får i seg til vanlig, dette fordi frukt og grønnt inneholder karbohydrater, man kan ikke spise uhemmet av dette og derfor tilfører jeg kroppen dette som et tilskudd for å være sikker på at jeg ikke går i underskudd på noen måte.
Jeg har et konstant vekttap som ligger på 0.5 til 1.2kg pr uke, avhenging av hvor langt jeg har kommet i dietten. Ettersom det begynner å nærme seg målet, vill det derfor gå svært tregt i sluttfasen, det betyr ikke at man skal redusere inntaket ytterligere, men i stedet tillate at kroppen stabiliserer seg og ikke har fullt så mye fett å gi slipp på som tidligere. OG ikke glem at ettersom du reduserer kroppsvekta, blir jo da daglig inntak mindre i og med at det regnes ut far 220kcal/kg kroppsvekt, inkludert fett...
Ettersom man ikke spiser karbo-innholdig mat utover det som er beskrevet ovenfor, betyr dette at kcal du får i deg gjennom uka, kommer fra fett og protein, i og med at man kan spise store mengder protein for å få i seg store mengder kcal betyr dette at ved rigktig valg av mat sliter man faktisk med en metthetsfølelse store deler av dagen, utsulting er ikke mulig slik jeg opplever det.
Dersom det er konkrete spørsmål eller noe som er uklart i forhold det som er forklart her, still dem og jeg skal forsøke å svare på dem.