Skrevet av Emne: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!  (Lest 137359 ganger)

Utlogget Iceberg

  • Tungvekter
  • *******
  • Innlegg: 3 081
  • Honnør: 593
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 3 081

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #330 : 15. juni 2009, 18:15 »
Dette er kort og godt den perfekte løsningen på et problem som ikke finnes.

Utlogget Stormbringer

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 82
  • Honnør: 34
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 82

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #331 : 15. juni 2009, 18:29 »
vel, innenfor raw food så har man prosenter. Dvs. man er f.eks 50% raw, 70% raw, 100% raw. Jeg er nok tett oppunder 100% raw. Derfor kaller jeg meg prosentvis råveganer.


Hmm...med andre ord så er alle råveganere? Jeg spiser blandt annet en del frukt og diverse i løpet av en dag, noe som gjør meg til en 15-20% råveganer. Dette skulle du nevnt tidligere i tråden da jeg tipper at over 90% av forumets medlemmer havner i denne kategorien.
"lead with speed - follow with power".

Utlogget Eneres

  • Leieboer
  • *****
  • Innlegg: 489
  • Honnør: 58
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Kvinne
  • Innlegg: 489

  • Ja, jeg har fått gratis ferie fra forumet 14 dager
Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #332 : 15. juni 2009, 18:42 »
ja, om du spiser råmat, ja da spiser du jo rått da jo! Om man vil kalle seg for 10% råveganer så for all dell gjør det.  Jeg kaller meg for 95% råveganer. Jeg er mere raw enn jeg er ikke-raw. Slik er det i raw food samfunnet i hverfall.

"We are The Fifth Ape" - Charles Robert Darwin

"And they say that a hero can save us. I'm not gonna stand here and wait."

Utlogget Kpt. Plumbonite

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 849
  • Honnør: 260
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 849

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #333 : 16. juni 2009, 14:06 »
En annen interessant ting med å spise ting rått er ikke bare at en del ting smaker mindre godt rått, men kan faktisk være uspiselig. Taro-røtter er en sentral del av kosten i Oseania, og, for å sitere wikipedia:

The plant is actually inedible when raw because of needle-shaped raphides (calcium oxalate) in the plant cells.

I følge Mike Rowe i "Dirty Jobs" (hvor jobben denne gang var å høste Taro) så smaker rå taro omtrent som knust glass.

Utlogget peenut

  • Nykomling
  • *
  • Innlegg: 19
  • Honnør: 14
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 19

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #334 : 16. juni 2009, 14:24 »
En annen interessant ting med å spise ting rått er ikke bare at en del ting smaker mindre godt rått, men kan faktisk være uspiselig. Taro-røtter er en sentral del av kosten i Oseania, og, for å sitere wikipedia:

The plant is actually inedible when raw because of needle-shaped raphides (calcium oxalate) in the plant cells.

I følge Mike Rowe i "Dirty Jobs" (hvor jobben denne gang var å høste Taro) så smaker rå taro omtrent som knust glass.

Jasså gitt, en sentral del av kostholdet deres som forutsetter varmebehandling?? Fy faen, jeg gleder meg til å høre svaret på dette. Erter Robin! To the batmobile!!

Utlogget Yeppes

  • Aktivt medlem
  • ***
  • Innlegg: 134
  • Honnør: 6
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 134

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #335 : 16. juni 2009, 14:28 »
Levealderen øker, det har aldi vært så mange mennesker over 100 år på kloden som det er i dag. Gjennom alle disse årene tror du ikke menneskroppen har tilpasset seg varmebehandlet mat? Jeg er enig i deg i noe, som at junk food og søtsaker med kunstige tilsetningstoffer ikke er bra for oss, fordi kroppen vår ikke har tilpasset seg dette og det vil sikkert ta flere tusen år før vi gjør det.

Men å tukle med naturen er jo ikke bare vondt, hvorfor tror du vi er utstyrt med ekstra store hjerner og ikke spaserer rundt på en slette og spiser gress dag inn og dag ut? Medisiner for å kurrere sykdommer er noe unarturlig som bedrer livskvaliteten vår. Det blir for dumt om man prøver å leve som en ape fordi vi er beslektet på dem langt ute.

Utlogget H.M

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 181
  • Honnør: 127
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 181

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #336 : 16. juni 2009, 17:28 »
NEi! siden enkelte slår seg aldeles vrang med sin tro, å nekter å høre på andre har eg satt meg skikkelig inn i rawfood vs tilbredt mat. Og kan backe det opp med referanser, noe disse personene ikkje har vist seg til å kunne.

Først og fremst: vitaminer og mineraler. vitamin innholdet er høyere i rawfood enn i tilbredt, men i svært liten skala. hele 10-20%, noe som hjelper lite siden inntaket når man spiser tilbredt mat er større.
 når det kommer til mineraler er det liten, eller INGEN forskjell på rawfood og tilbredt mat.
å tilbrede mat i seg selv vises å ikkje ødelegge mineraler, med unntak at noe kan sive ut hvis man koker maten i vann.

Toxiner: Tilbreding kan skape noen toxiner, men nøytraliserer også andre. Dessuten inneholder alle planter også ett antall toxiner, det finnes ingen toxin-fri diett!
 Ved vanlig matinntak (dvs ikkje munching av burgere hver dag) klarer kroppens naturlige mekanisme fint å takle toxinene på egenhånd! Og studier hviser at de toxinene vi får i oss ved et normalt matinntak ser ikkje ut til å øke risikoen for noen sykdommer.

Bruke ild for å tilbrede mat: Påstås å ikkje være naturlig. De mest troverdige kildene forteller oss at mennesker har kontrollert ild i 400.000 - 500.000 år. Mens tilbreding av mat var vidt spredt og praktisert over hele verden for 40.000 år siden, og antaglig lenger. Når ett vesen har gjort en ting i 40.000 år, er det faen meg naturlig.

Kokte grønnsaker bedrer konsiderabelt nutrient profilen til en rawfood diett som domineres av frukt. Som om også er i det hele lavt på vitaminer og mineraler, spesielt vitamin D, B-12, biotin og calcium. Samtidig som det inneholder ett høyt nivå sukker.

Langtids suksess på raw-food dietter er veldig sjeldent. Mens det å øke mengden rå grønnsaker i dietten ser ut til å bedre helsen for folk som har spist etter vestlige standarer, er det få mennesker som har vært i stand til å holde en rawfood diett over lengre tid, til og med blant de mest entusiastiske. (har vel noen av de her på forumet). Og for de som har klart det, ser ut til å ha mistet sykelig mye muskelmasse, og fett.  Kroppen lider generelt av mangel på næring.

Folk som er på vegerianske dietter for å slanke seg holder en mye bedre helse når de også inkluderer måltider med tilbredt kjøtt. i forhold til å bare spise rawfood.

Det er ingen kjente all-raw, med kansje ett intakk av noen små inuitt grupper, kulturer på planeten vår. Og det inkulderer de friskeste tradiosjonelle kulturene, og det inkulderer de mest primitive jegerne. Note: Eskimoer har vært ryktes til å spise kjøttet sitt rått etter oppdageren Steffansson. Det stemmer. De spiste noe rått, men ikkje alt. og det var FETT de åt rått.

Summary: vegiterianer dietter, og raw-food dietter i seg selv er ikkje sunt, og fører til under-ernæring og sykelig tynnhet. Usunn mangel på muskelvev og fett. MEN en mellom ting er bortimot perfekt. dvs en blanding av raw-food og tilbredt mat med kjøtt.

Dette var kun en VELDIG lettvekt verson. Siden eg ikkje orker å oversette all informasjonen eg har funnet fra engelsk.
Eg viser her kun 1/8 av referansene etter alfabetisk rekkefølge (merk: det går ikkje lengre enn til D). Siden ingen er interissert i å lese 3 sider med navn på bøker som alle støtter disse faktaene.
Referanser:

Abrams SA, O'Brien KO, Wen J, Liang LK, Stuff JE (1996) "Absorption by 1-year-old children of an iron supplement given with cow's milk or juice." Pediatric Research, vol. 39, pp. 171-175.
Aeschbacher HU (1990) "Anticarcinogenic effect of browning reaction products." In: Finot PA, et al. (eds.) The Maillard Reaction in Food Processing, Human Nutrition and Physiology. Basel; Boston: Birkhäuser Verlag. (pp. 335-348)
Alderton G, et al. (1946) "Identification of the bacteria inhibiting, iron binding protein of egg white as conalbumin." Arch Biochem vol. 11: pp. 9-13.
Alldrick AJ, et al. (1986) "Effects of plant-derived flavonoids and polyphenolic acids on the activity of mutagens from cooked food." Mutat Res, vol. 163, no. 3, (Dec. 1986), pp. 225-232.
Alldrick AL, et al. (1987a) "High levels of dietary fat: alteration of hepatic promutagen activation in the rat." J Natl Cancer Inst, vol. 69, p. 269.
Alldrick AL, et al. (1987b) "The hepatic conversion of some heterocyclic amines to bacterial mutagens is modified by dietary fat and cholesterol." Mutagenesis vol. 2, p. 221.
Alldrick AJ, et al. (1989) "Modification of in vivo heterocyclic amine genotoxicity by dietary flavonoids." Mutagenesis, vol. 4, no. 5 (Sept.), pp. 365-370.
Ames BN (1983) "Dietary carcinogens and anticarcinogens." Science, vol. 221, pp. 1256-1264.
Ames BN (1990) "Nature's chemicals and synthetic chemicals: comparative toxicology." , vol. 87, pp. 7782-7786.
Annand JC (1971) "The case against milk protein." Atherosclerosis, vol. 13, p. 137.
Annand JC (1972) "Further evidence in the case against heated milk protein." Atherosclerosis, vol. 15, no. 1 (Jan.), pp. 129-133.
Annand JC (1986) "Denatured bovine immunoglobulin pathogenic in atherosclerosis." Atherosclerosis, vol. 59, no. 3 (Mar.), pp. 347-351.
Augustsson K, et al. (1997) "Assessment of the human exposure to heterocyclic amines," Carcinogenesis, vol. 18, no. 10 (Oct. 1), pp. 1931-1935.
Augustsson K, et al. (1999) "Dietary heterocyclic amines and cancer of the colon, rectum, bladder and kidney: a population-based study." Lancet, vol. 353, pp. 703-707.
Bach Knudsen KE, et al. (1988) "Effect of cooking, pH and polyphenol level on carbohydrate composition and nutritional quality of a sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) food, ugali." Br J Nutr, vol. 59, no. 1 (Jan.), pp. 31-47.
Backus RC, et al. (1995) "Diets causing taurine depletion in cats substantially elevate postprandial plasma cholecystokinin concentration." J Nutr, vol. 125, no. 10 (Oct.), pp. 2650-2657.
Baynes JW, Monnier VM, eds. (1989) The Maillard Reaction in Aging, Diabetes and Nutrition. New York: A.R. Liss.
Beier RC, et al. (1994) "Toxicology of naturally occurring chemicals in foods." In: Hui YH, et al., Foodborne Disease Handbook, Vol. 3, Diseases Caused by Hazardous Substances. New York: Marcel Dekker. (pp. 1-186)
Benet S, (1974) Abkhasians: The Long-Living People of the Caucasus. New York: Holt, Rinehart and Winston.
Bicchieri MG (ed.) (1972) Hunters and Gatherers Today: A Socioeconomic Study of Eleven Such Cultures in the Twentieth Century. New York: Holt, Rinehart and Winston.
Bleumink E and Berrens L (1966) "Synthetic approaches to the biological activity of beta-lactoglobulin in human allergy to cow's milk." Nature, vol. 212, pp. 541-543.
Bleumink E and Young E (1968) "Identification of the atopic allergen in cow's milk." Int Arch Allergy Appl Immunol, vol. 24, pp. 521.
Bleumink E (1970) "Food allergy: the chemical nature of the substances eliciting symptoms." World Rev Nutr Diet, vol. 12, p. 305.
Bohe M, Borgstrom A, Genell S, Ohlsson K (1984) "Fate of intravenously injected trypsin in dog with special reference to the existence of an enteropancreatic circulation." Digestion, vol. 29, pp. 158-163.
Bornet FRJ, Fontvieille AM, Rizkalla S, Colonna P, Blayo A, Mercier C, Slama G (1989) "Insulin and glycemic responses in healthy humans to native starches processed in different ways: correlation with in vitro alpha-amylase hydrolysis." American Journal of Clinical Nutrition, vol. 50, pp. 315-323.
Bradbury JH, et al. (1984) "Digestibility of proteins of the histological components of cooked and raw rice." Br J Nutr, vol. 52, no. 3 (Nov.), pp. 507-513.
Branch DW (1992) "Physiologic adaptations of pregnancy." Am J Reprod Immunol, vol. 28, no. 3-4 (Oct.), pp. 120-122. Review.
Brown JP (1980) "A review of the genetic effects of naturally occurring flavonoids, anthraquinones and related compounds." Mutat Res, vol. 75, no. 3 (May), pp. 243-277. Review.
Bruder G, et al. (1984) "High concentrations of antibodies to xanthine oxidase in human and animal sera." J Clin Invest, vol. 74, pp. 783-794.
Bulkley JL (1927) "Cancer among primitive tribes." Cancer, vol. 4, pp. 289-295.
Buonocore V, Petrucci T, Silano V (1977) "Wheat protein inhibitors of alpha-amylase." Phytochemistry, vol. 16, pp. 811-820.
Chau C-F, Cheung P C-K, Wong Y-S (1997) "Effects of cooking on content of amino acids and antinutrients in three Chinese indigenous legume seeds." Journal of the Science of Food and Agriculture, vol. 75, pp. 447-452.
Christian E, Mr. and Mrs. (1904) Uncooked Foods and How to Use Them, The Health Culture Company, New York.
Chung KT, Wong TY, Wei CI, Huang YW, Lin Y (1998) "Tannins and human health: a review." Critical Reviews in Food Science and Nutrition, vol. 38, pp. 421-464.
Chuyen NV, et al. (1990) "Antioxidative effect of Maillard reaction products in vivo." In: Finot PA, et al. (eds.) The Maillard Reaction in Food Processing, Human Nutrition and Physiology. Basel; Boston: Birkhäuser Verlag.
Clark J (1956) Hunza, Lost Kingdom of the Himalayas. New York: Funk and Wagnalls.
Clastres P (1972) "The Guayaki." In: Hunters and Gatherers Today; ed. Bicchieri MG; Holt, Rinehart and Winston, New York, pp. 138-174.
Clemente A, Sanchez-Vioque R, Vioque J, Bautista J, Millan F (1998) "Effect of cooking on protein quality of chickpea (Cicer arietinum) seeds." Food Chemistry, vol. 62, pp. 1-6.
Clifford AJ, et al. (1990) "Bioavailability of folates in selected foods incorporated into amino acid-based diets fed to rats." J Nutr, vol. 120, no. 12 (Dec.), pp. 1640-1647.
Cook JD, Reddy MB (1995) "Efficacy of weekly compared with daily iron supplementation." Am J Clin Nutr, vol. 62, pp. 117-120.
Cordain L (1997) "Loren Cordain responds to Enig & Fallon (Part 1)." Internet PALEODIET listgroup archives, 10/9/1997. [Note that this post was forwarded to the list via moderator Dean Esmay, in case you are doing a search on author's name in the list archives.]
Cridland R (1998) "Tired of Singing the Cooked-Food Blues." Health Science, vol. 21, no. 3 (May/June), p. 26.
Davies D (1975) The Centenarians of the Andes. Garden City, NY: Anchor Press.
Davis DF, et al. (1969) "Antibodies to reconstituted dried cow's milk protein in coronary heart disease." J Atherocler Res, vol. 9, pp. 103-107.
Davis CM (1928) "Self-selection of diet by newly weaned infants: an experimental study." Am J Dis Child, vol. 28, pp. 651-679.
Davis CM (1934) "Studies in the self-selection of diet by young children." J Am Dent Assoc, vol. 21, pp. 636-640.
Davis CM (1938) "The self-selection of diet experiment: its significance for feeding in the home." Ohio State Med J, vol. 34, pp. 862-868.
Davis CM (1939) "Results in the self-selection of diets by young children." Can Med Assoc J, vol. 41, pp. 257-261.
Donovan UM, et al. "Iron and zinc status of young women aged 14 to 19 years consuming vegetarian and omnivorous diets". J Am Coll Nutr. 1995 Oct; 14(5): 463-472. Eaton SB, et al. (1985) "Paleolithic nutrition: a consideration of its nature and current implications." N Engl J Med, vol. 312, no. 5 (Jan. 31), pp. 283-289. Review.

Westside disciple

Utlogget Junkfood-mannen

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 959
  • Honnør: 175
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 959

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #337 : 16. juni 2009, 17:41 »
NEi! siden enkelte slår seg aldeles vrang med sin tro, å nekter å høre på andre har eg satt meg skikkelig inn i rawfood vs tilbredt mat. Og kan backe det opp med referanser, noe disse personene ikkje har vist seg til å kunne.

Først og fremst: vitaminer og mineraler. vitamin innholdet er høyere i rawfood enn i tilbredt, men i svært liten skala. hele 10-20%, noe som hjelper lite siden inntaket når man spiser tilbredt mat er større.
 når det kommer til mineraler er det liten, eller INGEN forskjell på rawfood og tilbredt mat.
å tilbrede mat i seg selv vises å ikkje ødelegge mineraler, med unntak at noe kan sive ut hvis mat koker maten i vann.

Toxiner: Tilbreding kan skape noen toxiner, men nøytraliserer også andre. Dessuten inneholder alle planter også ett antall toxiner, det finnes ingen toxin-fri diett!
 Ved vanlig matinntak (dvs ikkje munching av burgere hver dag) klarer kroppens naturlige mekanisme fint å takle toxinene på egenhånd! Og studier hviser at de toxinene vi får i oss ved et normalt matinntak ser ikkje ut til å øke risikoen for noen sykdommer.

Bruke ild for å tilbrede mat: Påstås å ikkje være naturlig. De mest troverdige kildene forteller oss at mennesker har kontrollert ild i 400.000 - 500.000 år. Mens tilbreding av mat var vidt spredt og praktisert over hele verden for 40.000 år siden, og antaglig lenger. Når ett vesen har gjort en ting i 40.000 år, er det faen meg naturlig.

Kokte grønnsaker bedrer konsiderabelt nutrient profilen til en rawfood diett som domineres av frukt. Som om også er i det hele lavt på vitaminer og mineraler, spesielt vitamin D, B-12, biotin og calcium. Samtidig som det inneholder ett høyt nivå sukker.

Langtids suksess på raw-food dietter er veldig sjeldent. Mens det å øke mengden rå grønnsaker i dietten ser ut til å bedre helsen for folk som har spist etter vestlige standarer, er det få mennesker som har vært i stand til å holde en rawfood diett over lengre tid, til og med blant de mest entusiastiske. (har vel noen av de her på forumet). Og for de som har klart det, ser ut til å ha mistet sykelig mye muskelmasse, og fett.  Kroppen lider generelt av mangel på næring.

Folk som er på vegerianske dietter for å slanke seg holder en mye bedre helse når de også inkluderer måltider med tilbredt kjøtt. i forhold til å bare spise rawfood.

Det er ingen kjente all-raw, med kansje ett intakk av noen små inuitt grupper, kulturer på planeten vår. Og det inkulderer de friskeste tradiosjonelle kulturene, og det inkulderer de mest primitive jegerne. Note: Eskimoer har vært ryktes til å spise kjøttet sitt rått etter oppdageren Steffansson. Det stemmer. De spiste noe rått, men ikkje alt. og det var FETT de åt rått.

Summary: vegiterianer dietter, og raw-food dietter i seg selv er ikkje sunt, og fører til under-ernæring og sykelig tynnhet. Usunn mangel på muskelvev og fett. MEN en mellom ting er bortimot perfekt. dvs en blanding av raw-food og tilbredt mat med kjøtt.

Dette var kun en VELDIG lettvekt verson. Siden eg ikkje orker å oversette all informasjonen eg har funnet fra engelsk.
Eg viser her kun 1/8 av referansene etter alfabetisk rekkefølge (merk: det går ikkje lengre enn til D). Siden ingen er interissert i å lese 3 sider med navn på bøker som alle støtter disse faktaene.
Referanser:

beste innlegg i tråden etter min mening, soleklar honnør. Raw food matens overlegenhet ble empirisk tilbakevist nå følte jeg, selv om jeg aldri har sett på raw food som overlegent i utgangspunktet uansett da.
Treningslogg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=94020.msg1393598;topicseen

"Weigh gain will impair insulin sensitivity, the source of the calories will matter very little." - Lyle Mcdonald.

Lyle McDonald wrote: "You need two main exercises:
1. table push aways: When you start to get full, just push away from the table
2. Head shakes: when someone offeres you food not on your diet, twist your head right and then left and repeat going 'No thank you'. Getting a 6 pack is mostly about losing fat."

Utlogget Bjoennes

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 860
  • Honnør: 96
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 860

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #338 : 16. juni 2009, 18:09 »
Bra skrevet, og med kilder også. Denne rawfood greia er vel tilbakebevist for alle andre enn Eneres nå.

Er du imot røyking g salting av kjøtt forresten Eneres?
21år
115kg
190cm

170 benk 140x2 bøy 170x5 mark

Utlogget Stormbringer

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 82
  • Honnør: 34
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 82

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #339 : 16. juni 2009, 21:45 »
Summary: vegiterianer dietter, og raw-food dietter i seg selv er ikkje sunt, og fører til under-ernæring og sykelig tynnhet. Usunn mangel på muskelvev og fett. MEN en mellom ting er bortimot perfekt. dvs en blanding av raw-food og tilbredt mat med kjøtt.

Nå må du huske på at det er stor forskjell på rawfood og vegetardiett også da. Hva er det som er så usunt med en vegetardiett? Hadde vært utrolig kjekt med en link eller en annen kildehenvisning, lurer på hvilke mengler en får av å ikke spise kjøtt?

Her er en kvinne som ble omvendt etter et forsøk i forbindelse med produksjonen av en dokumentar:
http://www.reuters.com/article/lifestyleMolt/idUSTRE4A928O20081110

Her er en undersøkelse som konkluderer med at et vegetarkosthold er gunstig i kampen mot diabetes:
http://www.pcrm.org/newsletter/jun06/diabetes.html

Det er også lettere å holde vekta nede med et vegetarkosthold:
http://www.dagbladet.no/dinside/2006/03/14/460685.html

Her er kilder og en kort oppsummering av helsefordeler med en vegetardiett:
http://www.annecollins.com/vegetarian-diet-health-benefits.htm

B-12 mangel er visst et generelt problem og rammer like mange kjøttspisere:
http://thyroid.about.com/cs/newsinfo/l/blb12anemia.htm

Vegetarianere har eksistert i minst i 5000 år:
http://www.forskning.no/artikler/2002/april/1017664344.28

Gladiatorer var veggiser og hadde sterke bein, selv med et kosthold med lite kalsium:
http://www.forskning.no/artikler/2004/mars/1078321879.72

Lavere kolesterol, mindre sjangs for sukkersyke, mindre sjangs for kjerte og karsykdommer, lengre levealder osv er vel strengt tatt ting som gjør en diett bra(?) eller??
"lead with speed - follow with power".

Utlogget Bjoennes

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 860
  • Honnør: 96
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 860

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #340 : 16. juni 2009, 22:25 »
Nå må du huske på at det er stor forskjell på rawfood og vegetardiett også da. Hva er det som er så usunt med en vegetardiett? Hadde vært utrolig kjekt med en link eller en annen kildehenvisning, lurer på hvilke mengler en får av å ikke spise kjøtt?

Hadde du lest hele inlegget hans på forrige side vill du sett en vegg av kilder i bunn av innlegget hans, men siden det er vanskelig å se tydligvis fant jeg dem for deg  Smiley

Abrams SA, O'Brien KO, Wen J, Liang LK, Stuff JE (1996) "Absorption by 1-year-old children of an iron supplement given with cow's milk or juice." Pediatric Research, vol. 39, pp. 171-175.
Aeschbacher HU (1990) "Anticarcinogenic effect of browning reaction products." In: Finot PA, et al. (eds.) The Maillard Reaction in Food Processing, Human Nutrition and Physiology. Basel; Boston: Birkhäuser Verlag. (pp. 335-348)
Alderton G, et al. (1946) "Identification of the bacteria inhibiting, iron binding protein of egg white as conalbumin." Arch Biochem vol. 11: pp. 9-13.
Alldrick AJ, et al. (1986) "Effects of plant-derived flavonoids and polyphenolic acids on the activity of mutagens from cooked food." Mutat Res, vol. 163, no. 3, (Dec. 1986), pp. 225-232.
Alldrick AL, et al. (1987a) "High levels of dietary fat: alteration of hepatic promutagen activation in the rat." J Natl Cancer Inst, vol. 69, p. 269.
Alldrick AL, et al. (1987b) "The hepatic conversion of some heterocyclic amines to bacterial mutagens is modified by dietary fat and cholesterol." Mutagenesis vol. 2, p. 221.
Alldrick AJ, et al. (1989) "Modification of in vivo heterocyclic amine genotoxicity by dietary flavonoids." Mutagenesis, vol. 4, no. 5 (Sept.), pp. 365-370.
Ames BN (1983) "Dietary carcinogens and anticarcinogens." Science, vol. 221, pp. 1256-1264.
Ames BN (1990) "Nature's chemicals and synthetic chemicals: comparative toxicology." , vol. 87, pp. 7782-7786.
Annand JC (1971) "The case against milk protein." Atherosclerosis, vol. 13, p. 137.
Annand JC (1972) "Further evidence in the case against heated milk protein." Atherosclerosis, vol. 15, no. 1 (Jan.), pp. 129-133.
Annand JC (1986) "Denatured bovine immunoglobulin pathogenic in atherosclerosis." Atherosclerosis, vol. 59, no. 3 (Mar.), pp. 347-351.
Augustsson K, et al. (1997) "Assessment of the human exposure to heterocyclic amines," Carcinogenesis, vol. 18, no. 10 (Oct. 1), pp. 1931-1935.
Augustsson K, et al. (1999) "Dietary heterocyclic amines and cancer of the colon, rectum, bladder and kidney: a population-based study." Lancet, vol. 353, pp. 703-707.
Bach Knudsen KE, et al. (1988) "Effect of cooking, pH and polyphenol level on carbohydrate composition and nutritional quality of a sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) food, ugali." Br J Nutr, vol. 59, no. 1 (Jan.), pp. 31-47.
Backus RC, et al. (1995) "Diets causing taurine depletion in cats substantially elevate postprandial plasma cholecystokinin concentration." J Nutr, vol. 125, no. 10 (Oct.), pp. 2650-2657.
Baynes JW, Monnier VM, eds. (1989) The Maillard Reaction in Aging, Diabetes and Nutrition. New York: A.R. Liss.
Beier RC, et al. (1994) "Toxicology of naturally occurring chemicals in foods." In: Hui YH, et al., Foodborne Disease Handbook, Vol. 3, Diseases Caused by Hazardous Substances. New York: Marcel Dekker. (pp. 1-186)
Benet S, (1974) Abkhasians: The Long-Living People of the Caucasus. New York: Holt, Rinehart and Winston.
Bicchieri MG (ed.) (1972) Hunters and Gatherers Today: A Socioeconomic Study of Eleven Such Cultures in the Twentieth Century. New York: Holt, Rinehart and Winston.
Bleumink E and Berrens L (1966) "Synthetic approaches to the biological activity of beta-lactoglobulin in human allergy to cow's milk." Nature, vol. 212, pp. 541-543.
Bleumink E and Young E (1968) "Identification of the atopic allergen in cow's milk." Int Arch Allergy Appl Immunol, vol. 24, pp. 521.
Bleumink E (1970) "Food allergy: the chemical nature of the substances eliciting symptoms." World Rev Nutr Diet, vol. 12, p. 305.
Bohe M, Borgstrom A, Genell S, Ohlsson K (1984) "Fate of intravenously injected trypsin in dog with special reference to the existence of an enteropancreatic circulation." Digestion, vol. 29, pp. 158-163.
Bornet FRJ, Fontvieille AM, Rizkalla S, Colonna P, Blayo A, Mercier C, Slama G (1989) "Insulin and glycemic responses in healthy humans to native starches processed in different ways: correlation with in vitro alpha-amylase hydrolysis." American Journal of Clinical Nutrition, vol. 50, pp. 315-323.
Bradbury JH, et al. (1984) "Digestibility of proteins of the histological components of cooked and raw rice." Br J Nutr, vol. 52, no. 3 (Nov.), pp. 507-513.
Branch DW (1992) "Physiologic adaptations of pregnancy." Am J Reprod Immunol, vol. 28, no. 3-4 (Oct.), pp. 120-122. Review.
Brown JP (1980) "A review of the genetic effects of naturally occurring flavonoids, anthraquinones and related compounds." Mutat Res, vol. 75, no. 3 (May), pp. 243-277. Review.
Bruder G, et al. (1984) "High concentrations of antibodies to xanthine oxidase in human and animal sera." J Clin Invest, vol. 74, pp. 783-794.
Bulkley JL (1927) "Cancer among primitive tribes." Cancer, vol. 4, pp. 289-295.
Buonocore V, Petrucci T, Silano V (1977) "Wheat protein inhibitors of alpha-amylase." Phytochemistry, vol. 16, pp. 811-820.
Chau C-F, Cheung P C-K, Wong Y-S (1997) "Effects of cooking on content of amino acids and antinutrients in three Chinese indigenous legume seeds." Journal of the Science of Food and Agriculture, vol. 75, pp. 447-452.
Christian E, Mr. and Mrs. (1904) Uncooked Foods and How to Use Them, The Health Culture Company, New York.
Chung KT, Wong TY, Wei CI, Huang YW, Lin Y (1998) "Tannins and human health: a review." Critical Reviews in Food Science and Nutrition, vol. 38, pp. 421-464.
Chuyen NV, et al. (1990) "Antioxidative effect of Maillard reaction products in vivo." In: Finot PA, et al. (eds.) The Maillard Reaction in Food Processing, Human Nutrition and Physiology. Basel; Boston: Birkhäuser Verlag.
Clark J (1956) Hunza, Lost Kingdom of the Himalayas. New York: Funk and Wagnalls.
Clastres P (1972) "The Guayaki." In: Hunters and Gatherers Today; ed. Bicchieri MG; Holt, Rinehart and Winston, New York, pp. 138-174.
Clemente A, Sanchez-Vioque R, Vioque J, Bautista J, Millan F (1998) "Effect of cooking on protein quality of chickpea (Cicer arietinum) seeds." Food Chemistry, vol. 62, pp. 1-6.
Clifford AJ, et al. (1990) "Bioavailability of folates in selected foods incorporated into amino acid-based diets fed to rats." J Nutr, vol. 120, no. 12 (Dec.), pp. 1640-1647.
Cook JD, Reddy MB (1995) "Efficacy of weekly compared with daily iron supplementation." Am J Clin Nutr, vol. 62, pp. 117-120.
Cordain L (1997) "Loren Cordain responds to Enig & Fallon (Part 1)." Internet PALEODIET listgroup archives, 10/9/1997. [Note that this post was forwarded to the list via moderator Dean Esmay, in case you are doing a search on author's name in the list archives.]
Cridland R (1998) "Tired of Singing the Cooked-Food Blues." Health Science, vol. 21, no. 3 (May/June), p. 26.
Davies D (1975) The Centenarians of the Andes. Garden City, NY: Anchor Press.
Davis DF, et al. (1969) "Antibodies to reconstituted dried cow's milk protein in coronary heart disease." J Atherocler Res, vol. 9, pp. 103-107.
Davis CM (1928) "Self-selection of diet by newly weaned infants: an experimental study." Am J Dis Child, vol. 28, pp. 651-679.
Davis CM (1934) "Studies in the self-selection of diet by young children." J Am Dent Assoc, vol. 21, pp. 636-640.
Davis CM (1938) "The self-selection of diet experiment: its significance for feeding in the home." Ohio State Med J, vol. 34, pp. 862-868.
Davis CM (1939) "Results in the self-selection of diets by young children." Can Med Assoc J, vol. 41, pp. 257-261.
Donovan UM, et al. "Iron and zinc status of young women aged 14 to 19 years consuming vegetarian and omnivorous diets". J Am Coll Nutr. 1995 Oct; 14(5): 463-472. Eaton SB, et al. (1985) "Paleolithic nutrition: a consideration of its nature and current implications." N Engl J Med, vol. 312, no. 5 (Jan. 31), pp. 283-289. Review.
21år
115kg
190cm

170 benk 140x2 bøy 170x5 mark

Utlogget Stormbringer

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 82
  • Honnør: 34
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 82

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #341 : 16. juni 2009, 22:36 »
Å jasså, og hvor i denne mølja finner jeg noe som helst av informasjon om at det er skadelig med en vegetardiett?

Skal jeg lese 30-40 rapporter jeg ikke vet hvor finnes (hvis de finnes) for å få svar på et lite spm, når det er like greit å spørre innleggets sirkusdirektør direkte?
"lead with speed - follow with power".

Utlogget Bjoennes

  • Pratsom bruker
  • ******
  • Innlegg: 860
  • Honnør: 96
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 860

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #342 : 16. juni 2009, 22:40 »
Som regel hjelper det ikke å stille et Ja- Nei spørsmål her. Man trenger bevis for at påstandene hans er sanne, de finner man i disse kildene, om du gidder å lete for å finne mer utdypende svar enn de som ble gitt på forrige siden, må du kanskje belage deg på å lese litt.
21år
115kg
190cm

170 benk 140x2 bøy 170x5 mark

Utlogget Stormbringer

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 82
  • Honnør: 34
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 82

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #343 : 16. juni 2009, 22:47 »
Greit, hvor finner jeg denne fantastiske lektyren da? Er spesielt opptatt av de som omhandler vegetarkosthold og hvor usunt det er.
"lead with speed - follow with power".

Utlogget H.M

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 181
  • Honnør: 127
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 181

Sv: RAW FOOD - Den ALTERNATIVE Livsstilen!
« #344 : 16. juni 2009, 23:05 »
Nå må du huske på at det er stor forskjell på rawfood og vegetardiett også da. Hva er det som er så usunt med en vegetardiett? Hadde vært utrolig kjekt med en link eller en annen kildehenvisning, lurer på hvilke mengler en får av å ikke spise kjøtt?
eg vet godt forskjellen på rawfood spiser og vegeterianer. Det eg skreiv gjelder mer eller mindre for begge.
for å svare på spørsmålet: Raw-dietter har ett kalori problem. Som fører til kompansering med frukt, som inneholder igjen for mye sukker, og har ett lavt nivå av vitamin D, B-12, biotin og calcium. Man må spise uhygglige mengder rawfood får å nå så lite som 3000 kcal.
 Det er også stor mangel på variasjon i kosten.

 
Her er en kvinne som ble omvendt etter et forsøk i forbindelse med produksjonen av en dokumentar:
http://www.reuters.com/article/lifestyleMolt/idUSTRE4A928O20081110
Eg trodde eg hadde fått konstantert på ett indirekte hvis at rawfood er bedre en munching av burgere.. Uansett, svært svakt argument. en kvinne ut av mange millioner som så ett program å blei omvendt..

Her er en undersøkelse som konkluderer med at et vegetarkosthold er gunstig i kampen mot diabetes:
http://www.pcrm.org/newsletter/jun06/diabetes.html
Selvfølgelig, diabetes 2 er følgene av dårlig kosthold med for mye sukker og fet mat. rawfood er bedre enn det, helt enig. Hadde du lest hva eg skrev, hadde du fått med deg at eg konstanterte at en MELLOMTING var optimalt.


Det er også lettere å holde vekta nede med et vegetarkosthold:
http://www.dagbladet.no/dinside/2006/03/14/460685.html
Ja, det er lett å gå ned i vekt med rawfood, fordi man får i seg lite kalorier. Men rawfood diett over lengre tid er som eg skrev ikkje bra, og det er svært få som har klart å holde en rawfood diett over lengre tid uten å bli sykelig tynne og under ernærte. Så man kan like gjerne gå ned i vekt ved å spise vanlig mat, hvis man ligger på samme kalori nivået.

Her er kilder og en kort oppsummering av helsefordeler med en vegetardiett:
http://www.annecollins.com/vegetarian-diet-health-benefits.htm
Der har noen endelig funnet noen kilder. Vel, eg har over 200 kilder som dokumenterer mot rawfood. disse kildene er studier, og er gitt ut som bøker. å ikkje bare skrivd kort om på internett. Som du ser i min tidligere tråd er referansene der bare 1/8 del av det eg fant.

B-12 mangel er visst et generelt problem og rammer like mange kjøttspisere:
http://thyroid.about.com/cs/newsinfo/l/blb12anemia.htm
Dette står på siden du linket til: Vitamin B-12 is found mainly in animal foods such as meat, poultry, milk products, eggs, and fish

Westside disciple

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!