Skrevet av Emne: Tips til sauser på mat ?  (Lest 945 ganger)

Utlogget Mana91

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 80
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 80

Tips til sauser på mat ?
« : 14. mars 2010, 11:03 »
Hei alle sammen!

Når jeg skal lage meg kyllingfilè og andre kjøtt retter, MÅ jeg ha noe slags saus på, liker ikke at det blir så tørt. Jeg har brukt lett bernie saus før, men tenkte jeg ville variere litt mer, noen som har forslag eller oppskrifter til sauser  som jeg kan lage som inneholder lite kcal og fett ?

Håper på svar! Cheesy

Utlogget henrikhardcoar

  • Tungvekter
  • *******
  • Innlegg: 3 250
  • Honnør: 402
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 3 250

  • Er for tiden chubby for siste gang
Sv: Tips til sauser på mat ?
« #1 : 14. mars 2010, 11:09 »
Slenger meg på Smiley

Utlogget H.M

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 181
  • Honnør: 127
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 181

Sv: Tips til sauser på mat ?
« #2 : 14. mars 2010, 11:11 »
sjysaus.. bra til ris;) fåes i poser fra toro..


Sitat
De fleste sauser en lager selv, kan lages uten smør eller fløte, ha heller i litt forskjellig type krydder for å få frem god smak.
Enkel saus: Stek hakket løk i LITT olje, hell på vann, gi det et oppkok mens du i et lite glass med lokk rister sammen hvetemel og vann. Denne blandingen heller du slik at det blir tykt nok. Smak til med salt og pepper. Varier med sennep eller muskatnøtt.
Hvis du synes fargen blir blass, jukser du med sukkerkulør wink.gif

En annen saus som skal være en slankesaus i følge kokeboken:
Hakk to paprika (gule eller røde eller grønne, eller bland; det kommer an på hvilken farge du vil ha på sausen) og 4 fedd hvitløk. Legg det i en kasserolle, fyll på vann til det dekker og hai litt salt. Dette kokes i ca. 20 min. Hell det hele i en foodprosessor, og kjør blandingen til den blir klumpefri. Hell det hele tilbake i kasserollen, ha i 1/2 beger lettrømme eller creme fraiche, krydre med cayennepepper. Varm det hele opp og smak evt. til med mer salt og cayennepepper (husk: cayennepepper er veldig sterkt og blir sterkere ved koking).
Kan serveres til alle typer kjøtt og kylling. Passer med både poteter og ris
Westside disciple

Utlogget Mana91

  • Litt godt kjent
  • **
  • Innlegg: 80
  • Honnør: 0
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 80

Sv: Tips til sauser på mat ?
« #3 : 14. mars 2010, 21:48 »
tusen takk for tipsa:D

 sausen med paprika skal eg prøve Smiley

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!