Skrevet av Emne: Biffskole  (Lest 3434 ganger)

Utlogget Number1

  • Treningsforum Crew
  • Administrator
  • *****
  • Innlegg: 10 158
  • Honnør: 564
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 10 158

Biffskole
« : 29. april 2010, 09:31 »
Biff er alltid godt, men det er viktig å kunne steke en perfekt biff. Det er mange som har blitt skuffet når de tar første biten av en nystekt biff, og det kan ha flere årsaker.

Les hele artikkelen her
Joachim Pedersen
Daglig leder og ansvarlig redaktør, Treningsforum.no

Tips oss om nyheter, reportasjer osv.

Vi gir honorar til månedens beste tips!



Les forumreglene her


Vi søker etter skribenter

Treningslære, ernæring, kosttilskudd

Utlogget DanielF

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 168
  • Honnør: 198
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 168

Sv: Biffskole
« #1 : 29. april 2010, 17:16 »
God artikkel. Fikk skikkelig vann i munnen.

Men margarin på kjøkkenet er blasfemi!!
Self improvement has always been a passion of mine. - Homer Simpson

Utlogget Cueball

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 354
  • Honnør: 42
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 354

  • Sir, you are making a scene
Sv: Biffskole
« #2 : 29. april 2010, 18:26 »
Saken er biff, men synd at illustrasjonsbildene viser grundig inntørket sådann...

Utlogget 095378

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 009
  • Honnør: 345
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 009

Sv: Biffskole
« #3 : 30. april 2010, 08:09 »
Bildene ser ut som kyllingkjøtt! Bra artikkel, veldig lærerik, men finn et ordentlig bilde av en digg biff Smiley
Education is important, but big biceps are importanter.

Utlogget Wanna be fast

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 715
  • Honnør: 265
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 715

Sv: Biffskole
« #4 : 30. april 2010, 08:15 »
God artikkel. Fikk skikkelig vann i munnen.

Men margarin på kjøkkenet er blasfemi!!

hva vil du steke en biff med da? Skikkelig smør er eneste vei til en perfekt biff.
Beste Raw gymløft
Knebøy 180kg Benk m/u stopp 135kg/142,5kg  Markløft 220kg

Mål 2017

3000m under 11min

5000m under 20min

10000m under 43min

Halvmaraton under 1 time og 45min

Stoltzen under 14min


Treningslogg

Utlogget DanielF

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 168
  • Honnør: 198
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 168

Sv: Biffskole
« #5 : 30. april 2010, 08:20 »
hva vil du steke en biff med da? Skikkelig smør er eneste vei til en perfekt biff.

Jeg vil steke min biff i smør ja. Margarin derimot er en uting i kjøkkenet.
Self improvement has always been a passion of mine. - Homer Simpson

Utlogget Wanna be fast

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 715
  • Honnør: 265
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 715

Sv: Biffskole
« #6 : 30. april 2010, 08:28 »
?? Margarin egner seg jo meget godt til steking?? Men godt du bruker smør da, trodde du var en av de som brukte olje.
Beste Raw gymløft
Knebøy 180kg Benk m/u stopp 135kg/142,5kg  Markløft 220kg

Mål 2017

3000m under 11min

5000m under 20min

10000m under 43min

Halvmaraton under 1 time og 45min

Stoltzen under 14min


Treningslogg

Utlogget DanielF

  • Superavhengig
  • ******
  • Innlegg: 1 168
  • Honnør: 198
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 168

Sv: Biffskole
« #7 : 30. april 2010, 08:38 »
?? Margarin egner seg jo meget godt til steking?? Men godt du bruker smør da, trodde du var en av de som brukte olje.

Hehe, nei nei nei. Bruker mye olje, men akkurat til en god blodig rød biff, bruker jeg en solid klatt smør.

Margarin er jo faktisk olje, som er hydrogenisert således at det blir stivt som smør, samt tilsatt farge så det ligner smør. Hydrogenisering er en kjemisk modifikasjon av planteoljenes fettstruktur.

Men jo; de sier den er egnet til steking. Men jeg kommer aldri til og bruke margarin Smiley
Self improvement has always been a passion of mine. - Homer Simpson

Utlogget Elvis

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 292
  • Honnør: 67
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 292

Sv: Biffskole
« #8 : 30. april 2010, 08:52 »
Margarin og soyaolje er det som egner seg best ved veldig høy varme, de svir seg ikke fast i stekepanna sånn som mange andre smør og oljer gjør.
Så hvis man liker biffen litt rå inni og sprøstekt på overflaten så er det disse to som gjelder.

Utlogget Cueball

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 354
  • Honnør: 42
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 354

  • Sir, you are making a scene
Sv: Biffskole
« #9 : 30. april 2010, 09:09 »
Et tjuvtriks: Gi biffen ønsket kjernetemperatur før du steker den: Legg den i en (vanntett) pose som du senker ned i lunket vann med et par grader lavere temp enn du ønsker som kjernetemp. Nå trenger du bare steke biffen 30-40 sekunder på hver side, gjerne med smør da biffen nå ikke stjæler så mye temp fra pannen, og det dermed blir lettere å kontrollere steketemp. Smør som er brunet på grensen til å bli brent er kjempegodt.

PS: litt krydder i posen er slettes ikke ueffent.

Utlogget Elvis

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 292
  • Honnør: 67
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 292

Sv: Biffskole
« #10 : 30. april 2010, 09:25 »
Et tjuvtriks: Gi biffen ønsket kjernetemperatur før du steker den: Legg den i en (vanntett) pose som du senker ned i lunket vann med et par grader lavere temp enn du ønsker som kjernetemp. Nå trenger du bare steke biffen 30-40 sekunder på hver side, gjerne med smør da biffen nå ikke stjæler så mye temp fra pannen, og det dermed blir lettere å kontrollere steketemp. Smør som er brunet på grensen til å bli brent er kjempegodt.

PS: litt krydder i posen er slettes ikke ueffent.


Høres ut som et godt tips Smiley og brunet smør er godt hvis man klarer å unngå å svi det tørt. Personlig synes jeg vanlig tine meierismør har den beste smaken av alle smør.

Ellers vil jeg anbefale denne stekepannen:
http://www.lefdal.com/product/hus-hjem/kjokkenredskap/NOW1728N/nowo-traktorpanne

Den er så tjukk og tung at den egner seg kun for folk som trener, den har fått minus for dette i tester faktisk Smiley
Belegget er helt supert, jeg pleier å steke karbonadedeigen ren, men jeg liker at den er litt brunsvidd. Jeg pleier å skrape panna ren med en tresleiv mens jeg steker, vanlige høyang teflonpanner har jeg slitt ut på bare tre måneder med denne teknikken mens nowo panna mi er like fin etter halvannet års bruk. Kjempekvalitet.

Utlogget Big-P

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 345
  • Honnør: 12
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 345

Sv: Biffskole
« #11 : 01. mai 2010, 17:44 »
Vær obs på kreftfremkallende stoffer (heterosykliske aminer) som dannes ved altfor hard steking, spesielt med stekefett som er varmeustabil og rik på enumettede fettsyrer.

Dette unngås ved å f.eks steke i urter, løk og cocosa olje maks 180 grader.

Ellers kan man lage opp et sunt stekefett:
4 dl klarnet smør
4 dl kokosolje (feks. Cocosa)
4 dl extra virgin olivenolje
2 ss tørkete krydderurter som oregano, rosmarin og timian
evt. 1 ts med finmalt tangmel/chlorella
Born weak, die weak, live strong

Knebøy: 125 kg
Benkpress: 110 kg
Markløft: 160 kg
Militærpress: 55 kg

Utlogget 095378

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 009
  • Honnør: 345
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 2 009

Sv: Biffskole
« #12 : 01. mai 2010, 18:40 »

Høres ut som et godt tips Smiley og brunet smør er godt hvis man klarer å unngå å svi det tørt. Personlig synes jeg vanlig tine meierismør har den beste smaken av alle smør.

Ellers vil jeg anbefale denne stekepannen:
http://www.lefdal.com/product/hus-hjem/kjokkenredskap/NOW1728N/nowo-traktorpanne

Den er så tjukk og tung at den egner seg kun for folk som trener, den har fått minus for dette i tester faktisk Smiley
Belegget er helt supert, jeg pleier å steke karbonadedeigen ren, men jeg liker at den er litt brunsvidd. Jeg pleier å skrape panna ren med en tresleiv mens jeg steker, vanlige høyang teflonpanner har jeg slitt ut på bare tre måneder med denne teknikken mens nowo panna mi er like fin etter halvannet års bruk. Kjempekvalitet.

Har samme problemet med stort sett alle aluminiumspanner. Hadde vært fint med en som holdt
Education is important, but big biceps are importanter.

Utlogget veggiss

  • Erfaren bruker
  • ****
  • Innlegg: 421
  • Honnør: 60
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 421

  • argaste
Sv: Biffskole
« #13 : 05. mai 2010, 15:14 »
biff blir best på grillen, ferdig snakka. brune litt på begge sider, og på indirekte varme med ca 100 grader i grillen til biffen er 55 grader i midten.
du ser ut som en piss i trynet

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!