Eneres, synes du kommer med masse bra her
Det er mange uvitende folk når det gjelder denne livsstilen den dag i dag, og det er vel dem som er raskest og slenge med leppa. Men gi det litt tid.
http://www.youtube.com/watch?v=ae-dlHOmwk4#noexternalembedhttp://www.youtube.com/watch?v=qLDXsepi3uI#noexternalembed&eurl=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprofile.php%3Fid%3D545905294&feature=player_embeddedDet som er en av hovedgrunnene til å spise mer rå mat, er at behandla mat har meget høy ph-verdi, og gjør kroppen sur; kjøtt, fisk, melk, brød (alt av blandingsprodukter), brus, juice, kaffe etc.. Et surt miljø skaper sykdommer.
-Syreopphopningen kan gi seg utslag i en rekke problemer. Man blir mer mottagelig for tilbakevendende infeksjoner, forkjølelse og influensa. Syre gjør bindevevet slapt (jenter : dette er årsaken til cellulitter!), slik at vev og organer ikke holder seg på plass og man kan få nedsunkne organer med påfølgende plager i organene det gjelder. Syreopphopningen gir seg også til kjenne som revmatisme, gikt og muskelsmerter. Det er heller ikke uvanlig at for mye syre forårsaker menstruasjonsplager, fordøyelsesbesvær, hodepine og problemer med kretsløp og hjerte. I verste fall mener man at syreoverskudd gir svulster, både gode- og ondartede.
-Kroppen vår har i utgangspunktet evnen til å skille ut syre, og dette skjer via lunger (utånding), nyrer (urin), hud (svette), tarm (avføring), livmor (menstruasjonsblod) og lever (står for omsetning av syrene). Men om kroppen belastes med altfor store mengder syrer, greier ikke disse organene å kvitte seg med all syren. Kroppen vil automatisk beskytte cellene sine mot syreangrepet, og vil derfor finne en nødløsning. Dermed starter kroppen å samle opp syrene på de minst livsviktige steder for å begrense skadeomfanget og beskytte livsviktige funksjonsceller.
Et annet, eller også et av dem viktigste poengene, er at ovennevnte mat også er tungfordøyelig mat.
Gluten, som er proteinet i melet, er det ikke noe pattedyr som fordøyer, altså ei heller mennesket. Hva skjer med det når det blir liggende ufordøyd i tarmene våre? Melkeproteinet (kasein) lider samme skjebne i vår tarmkanal. Ufordøyd protein kan skape irritasjoner og betennelser i tarmveggen og tarminnhold kan komme over i blodbanen og gi opphav til allergier og matvareintoleranser. Dr. Karl Ludvig Reichelt som er lege og seniorforsker ved Rikshospitalet, har bevist at det er en klar sammenheng mellom autisme, schizofreni, AD/HD og inntak av hveteprotein (gluten) og melkeprotein (kasein) når disse fremmedlegemene krysser blod-/hjernebarrieren og kommer seg inn i hjernen.
BELASTNING AV UFORDØYD MAT FRA:
* Gluten (hvete, spelt, bygg, rug)
* Sukker/sukkerholdig mat
* Meieriprodukter fra ku (unntak: smør)
* Herdet fett (for eksempel margarin)
Med andre ord, noe av det viktigste kroppen vår gjør, er å fordøye maten vi spiser. Og det skal ikke være en langvarig prosess. Nøkkelen til en god helse, er god fordøyelse.