Jeg skjønner absolutt tankegangen din, men jeg mener fortsatt at man ikke burde spise dårlig mat selvom man skal opp i vekt. Hvis du hadde vært innom et slakteri og faktisk sett hva kjøttdeig og pølser er laget av tror jeg du ville vurdert noe annet. Hvis han presser i seg mat burde han fint kunne ha et kcal overskudd med bra mat. Selv spiste jeg taco igår. 500g karbonadedeig = 520kcal og 100gram protein. Så kommer lumpene, kesamen og det andre i tillegg..
Jeg er enig i at man ikke skal spise dårlig mat. Men det virker som om du mener fettrik mat er det samme som dårlig mat(?). Bra mat i min bok er naturlig mat. Og da mener jeg mat som er prosessert mindst mulig. Jeg mener f.eks. at light-produkter er dårlig mat. Det er fordi det smaker dårligere enn de originale variantene, og naturlig fett er da ikke farlig. Farlig fett er det man finner i fast-food-sjappa, fett som er tilsatt mye av ferdigmaten, etc.
Hvis man er småspist, klarer man heller ikke å spise 500g karbonadedeig i ett måltid. Og hvis 500g kun gir 520 kcal, er det et håpløst prosjekt å legge på seg hvis man er småspist. Det blir som å legge på seg av brokkoli. Det går an, men fy faen hvor mye brokkoli du må spise
Derfor; spis energirike matvarer når du skal legge på deg, IKKE kutt vekk kalorier.
PS: Jeg har også vært innom slakteri. Jeg er klar over at kjøttdeig ikke er prima vare. Men det er heller ikke karbonadedeig. Ingen farse er av rent kjøtt. Det blir blandet i litt forskjellig, sånn er det bare.