her var det ja…
OK litt om keto-kuren ja…
Balanse mellom animalsk og vegetabilsk fett tenker jeg ærlig talt ikke så mye på. Det hender jeg føler meg litt freschere etter å ha spist 25 gr fett i form av olje og fet fisk enn samme mengde gjennom bacon stekt i smør
men utover det er det egentlig ikke en regel at man må holde seg til det sunne fettet.
Merker egentlig ikke noe forskjell på energinivået heller - når det gjelder animalsk / vegetabilsk.
En vanlig frokost for meg kan være nettopp egg og bacon. 3 striper bacon og 3 egg stekt i smør eller olje gir passende energi for meg - er ikke sikker på kcal i det, men det opprettholder ketosen uten å få på for mye proteiner eller for mange kcal.
proteinmengde syntes jeg er litt vanskelig når man trener. Vanligvis kjører jeg 40gr proteiner pr måltid/shake, men ordentlig keto, som f.eks atkins krever mer fett, og mindre proteiner for å fungere optimalt. 60-65% fett er det snakk om tror jeg, på Atkins - følger ca det nå.
Jeg har dermed begynt å kjøre 2 dl soyamelk UTEN sukker, som kun gir minimalt med karber og 2.2 gr fett pr dl, 20 gr protein, og for å få nok fett .5 dl fløte (ca 20 gr fett) oppi.
Som fett kan man seff bruke oljer, eller en stor teskje peanøttsmør, eller 50 gr ost eller - ja nettopp…
fett
Jeg spiser også mye grønn salat, med grønnsaker uten mye stivelse, som stangselleri, isbergersalat, slangeagurk, avocado (den med ruglete skall! ikke den glatte - for mye carbs) , litt urter som dill og gressløk, alfalfaspirer og har feite dressinger på det.
Tomater og linser og sukkererter og sånt er jo definert som sunne, men i ketose, og da spesielt de første ukene, som Atkins definerer som induskjonsperioden - eller introen til å lære kroppen å leve på fett, blir det raskt for mye carbs i et måltid hvis man får for mye av disse svært så velsmakende grønnsakene.
de kan være av seterrømme og mayo, eller oljer. Jeg er forsiktig med kjøpedressinger, de inneholder ofte mye sukker. Original Caesar er digg - med lite karbs og mye fett.
jeg holder meg helt unna alt av korn, dvs alt av pasta, brød, ris, poteter andre mel/kornprodukter.
Ikke noe frukt heller.
Nesten alle karbohydratene jeg spiser kommer fra grønnsaker, eller nå og da - en atkins-bar - som en en fæl, feit, juksesjokolade som smaker fantastisk når søthungeren blir uregjerlig.
Men det blir den nesten aldri - maten føler jeg går fint, så lenge jeg ikke drikker alkohol. Alkohol i seg selv stagger nedgangen, og bremser effekten av ketose, men hvis man i tillegg begynner å spise for mye, eller sklir ut av kostholdet pga "blodsukkeret mitt er lavt" okse-fylle-hunger er man ute å kjøre…
puh
mer tro…? la meg tenke