Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 1  Trening / Skader og Smerter / SV: Kan benkpress føre til kink i ryggen ? på: 08. mai 2006, 20:17
    ALT kan før til kink i ryggen, det inkluderer sex og runking, om ein blir ivrig nok.
    Eg vil tru at blandt dei mest vanlig måtane å pådra seg kink på er å skifte dekk på bilen

    Har hört nokre rykter om at du skal gje ut ei bok som tar for seg ronking og kink i ryggen alex... Kortid kjem den?? :p
    2  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 28. april 2006, 20:33
    Jeg vet ikke hva du har lært på skolen din om faglig oppdatering og kvalitetssikring, eller hva du driver med i praksis og hvilket syn du har på faget og pasientene dine.

    Men en viktig del av det å være en fagperson i det offentlige helsevesenet, f.eks. fysioterapeut, lege eller kiropraktor, er å holde seg faglig oppdatert! Dette gjøres fortrinnsvis ved å følge med på forskning på eget (og andres) fag, og kritisk vurdere nye metoder og teorier som stadig dukker opp. Dette for å kunne gi pasientene den mest oppdaterte og best mulige behandlingen. Det er altså for pasientenes del at man kvalitetssikrer og setter krav til faglig oppdatering, forskning og dokumentasjon innen det offentlige helsevesenet.

    Du kan godt bli sur for at jeg gjengir de faktiske forhold som foreligger og er dokumentert om skolen din, men det er virkelig unødvendig. Skolen/utdanning din blir ikke noe bedre av at du(og skolen) nekter på de faktiske forhold som seriøse rapporter har beskrevet. Det er faktisk bedre å innrømme de faktiske forhold, og heller si at man gjør så godt man kan selv om forutsetningene ikke er de aller beste! Dette ville jeg tatt som et tegn på god selvinnsikt og kritisk sans.

    Det er fint at du bryr deg om pasientene, og at du selv føler og har stor tro på at du kan hjelpe dem i så stor grad. Men problemet er jo bare at hvem som helst kan komme og si at de er flinkest og best til noe! Uten tilstrekkelig bevis (dokumentasjon, forskning, kvalitetssikring) har man et troverdighetsproblem både overfor seg sjøl, pasientene og andre faggrupper. Det burde jo virkelig være i din egen interesse å kunne dokumentere og være sikker på de ferdigheter som du skryter så av!

    Fortell meg hva du har lärt om faglig oppdatering og kvalitetssikring på din skole som skal väre så voldsomt bra da??

    Sier du at jeg ikke holder meg oppdatert og fölger med i forskningsrapporter eller??
    3  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 28. april 2006, 20:30
    Fra VG.no:

    I en pressemelding fra Høgskoleverket påpekes store og omfattende mangler ved naprapat utdanningene. Rapporten konkluderer med at den ikke holder høyskolestandard på samtlige områder som ble evaluert, i rapporten fremheves bl.a:

    Manglende integrasjon mellom teori og praksis. Lærekrefter uten adekvate kvalifikasjoner og kompetanse. Manglende forskningstilknytning. Studentene lærer ikke kritisk tenkning i tilstrekkelig grad.
    Urovekkende lavt nivå på eksamensbesvarelser fra studentene
    I tillegg til at det akademiske nivået underkjennes.

    STÅ PÅ PP......... Grin Grin Kickass
     
     


    Jeg skjönner jo at de som skriver innlegg her kan lese og skrive... men dere  forstår tydeligvis IKKE hva det jeg skriver her betyr!!! hva er det med at socialstyrelsen i Stockholm har tatt opp alle feil og mangler for BÅDE kiropraktorhögskolan OG Naprapathögskolan i samme rapport som dere ikke forstår?? Vi har KUN de beste av foreleserer som man får fatt i på skolen!!! De er ikke ansatt fulltid, men holder forelesninger på Naprapathögskolan. Henter de forelesere fra verdensrommet til Fysioterapiutdannelsen kanskje???  Våre håndledere på skoleklinikken er legitimerte Naprapater med mengder av år med praksis!!! Hva lärer man mest av?? Se og föle og väre med på/utföre behandlinger praktisk, eller å ha mengder med papirer fra teoretiske fag??? De er disse lärere/håndledere som blir slaktet i rapporten fordi de ikke har den pedagogiske bakgrunn som socialstyrelsen mener de skal ha...  

    Lavt nivå på eksamensbesvarelser?? Vi må ha 70% riktig på våre besvarelser. Hva er lavt/höyt nivå? Disse eksamener blir laget av foreleserene kirurg ortopeder, spesialister etc... hentet fra Carolinska, USA, Canada etc...   De fleste av våre forelesere har minst 9 år höyskole/universitetsutdannelse...

    Skal ikke tro alt dere leser, ihvertfall ikke i VG!
    4  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 27. april 2006, 22:26
    Nei, du får renvaske kvakksalveriet ditt sjøl!
    Jeg tror ikke du helt forstår vitsen eller poenget med dokumentasjon på det man holder på med, og da må du bare fortsette å være sur og bli provosert. Men ett spørsmål: Hvordan kan man være sikker på at noen har tilstrekkelige kunnskaper om vedkommende IKKE kan dokumentere det? For 50-100 år siden hadde vi lite krav til dokumentasjon, men det er et stadig økende krav nå til dags, spesielt i helsetjenesten. Om du som naprapat ikke vil være med på denne utviklingen, så er det synd både for din egen og dine pasienters del.

    Rart jeg blir sur da du direkte slenger dritt om utdannelsen min??  Så lenge pasientene mine blir bra bryr jeg meg mer om dette enn å dokumentere hvordan og hvorfor.  Du kanskje er mer opptatt av hva du kan vise til av papirer enn hva du faktisk klarer å prestere praktisk, men dette skal jo du selvsagt få lov til å väre...
    5  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 27. april 2006, 22:18
    Her har du et godt eksempel på at du ikke forstår hva det dreier seg om.
    Akkurat den samme spådommen(at det ikke er mer å finne ut) ble sagt om både datamaskiner og internett for mange herrens år siden. De tok feil, og du tar nok også veldig feil. Manuelle terapiformer er veldig lite forsket på, det mangler tilstrekkelig dokumentasjon på manuelle terapiformer - uavhengig av faggruppe. Både fysioterapeuter og kiropraktorer driver nå med en masse forskning på området, og mer vil det heldigvis bli. Har du virkelig ikke fått med deg dette?

    Hvilken nytte kan du ha av denne informasjonen som jeg ikke kan da?? Driver du personlig og forsker eller??
    6  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 26. april 2006, 23:45
    It's a miracle! Ring Allers og Hjemmet snarest;)

    Neida, men det er jo bra for deg at du ble fornøyd.

    Har samme erfaringen med pasienter som kommer til fysioterapeut og får hjelp, etter først å ha vært hos alternative behandlere som f.eks naprapat. Dine erfaringer er således ikke enestående, mange opplever forskjellig effekt både i forhold til hvilken behandling de får og hvilken terapeut de bruker. Noen synes til og med at healere hjelper dem mye mer enn hva både lege, fysioterapeut og kiropraktor kan. Imidlertid blir disse pasientenes erfaringer for usikker å bygge et moderne helsevesen på. Vi er nødt til å vite hva vi driver med (det betyr at forskning er av avgjørende betydning).

    Har også jobbet sammen med en naprapat, og undersøkelsesteknikken og mange av hans behandlinger var svært kritikkverdige. Så du kan nok finne både gode og dårlige behandlere fra naprapatskolen. Du var nok sikkert heldig i så måte.

    Sikkert heldig? Må jo väre noe alvorlig som plager deg... Typisk teoretiker du med null kompetanse praktisk siden du må sitte og slenge sånn dritt.... Tiden vil jo vise hva som skjer med Naprapati. Kan få jobb som vaskehjelp hos meg om du vil på  klinikken min...
    7  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 25. april 2006, 21:10
    Help Help Help Help

    Hei!
    Jeg har trent ganske lenge nå.. Men for ei ukes tid siden kjente jeg smerter i håndleddet på venstrehånda når jeg drev med bicepscurl Weightlifter3. Så hadde jeg fri nå over helga å trente i dag igjen. Benkpress, skråbenk og knebøy gikk veldig bra, så skulle jeg begynne med markløft Markløft. De to første settene gikk bra, men etter det siste fikk jeg helt sinnsykt vondt. Da ga jeg bare opp resten av treningen for i dag.  Da jeg skulle kjøre hjem slet jeg med å rulle på rattet, og å bære handleposen min var sykt smertefullt!

    Å nå sitter jeg her med syke smerter uansett hvilken bevegelse jeg gjør.. furious

    Smertene befinner seg på venstresiden av håndleddet, dvs på "yttersiden". Og beveger jeg håndflata mot venstre eller høyre mens hånda er i ro sprer smertene seg halve underarmen, fra håndleddet og opp (fortsatt på venstre side).

    Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre egentlig..skal jeg bare drite i å trene ei stund? Hva med lege, noen som anbefaler et legebesøk?


    Håper på noen gode råd, for jeg er ganske pissed akkurat nå! Angry

     Help Help Help Help

    Beklager all off-topic vas her!!  Har du hatt noe vold mot håndleddet dit? Hvordan er bevegeligheten i forhold til andre hånden?

    Jeg sliter med ett overbevegelig håndledd, mest vondt da jeg trener frontpress med stang... Blir bra da jeg får knekt det opp (manipulert) men så kommer det tilbake igjen...

    Ta deg en tur til legen, luft ideèn om et röntgenbilde av håndleddet ditt....  Mr og kanskje...
    8  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 25. april 2006, 21:05
    Hehe, vi har 4 år på högskole! Fysioterapeutene har 3 år :p  Vi har 3,5 år praksis der vi blir veiledet av ferdig utdannet, og offentlig godkjente Naprapater... Cheesy Og vi lärer sykt mye på den tiden Wink
    9  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 21. april 2006, 22:09
    Men vi har jo allerede mange gode faggrupper som er kvalitetssikrede og offentlig godkjente innen muskel-skjelett. Jeg ser ikke hvor naprapaten skal kunne tilføre noe, da han/hun ikke har noen kvalitetssikret spesialkompetanse og heller ikke driver forskning på eget fag...

    Så mye lengre innen manuell terapi vil en vel neppe komme da... Det meste er prövt og testet inn og ut...  Forskning på medikamenter og nye operasjoner/proteser er vel det det mest dreier seg om nå...
    10  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 21. april 2006, 22:06
    Ja, har du positiv DeKleijns, så har du stort sett allerede kunnet skadet pasienten bare ved å gjøre testen! Svært a.vertebralis-provoserende test....

    Bruker fortrinnsvis traksjonsmanipulasjoner, og ikke kombinerte bevegelser når jeg først skal manipulere. Kan være svært effektivt ved små protrusjoner uten nerverotspåvirkninger og med unilaterale smerter.

    Forøvrig er jeg litt spørrende til hvordan du kan finne sikkert at C6-skiven bukter, om det da ikke er nerverotspåvirkning med kliniske funn eller du har tatt MR?

    Skade ved å utföre testen? Da kan det jo väre livsfarlig å vri seg, og rygge med bil da f.eks?

    Er ikke sikker på det er C6 skiven... Men er som oftest den som ryker cervikalt... Fysioterapeuten/Ortopeden sa det mest trolig var den! :p
    11  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 21. april 2006, 18:18
    [quot
    .

    Hva enkeltpersoner skriver på sin side må jo de alene ta ansvar for... Vanskelig å kontrollere... Er vel ikke bare Naprapater som vaser på her...
    12  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 21. april 2006, 18:14
    Jeg har en buktende C6 skive, nakken låser seg stadig vekk, hö-rot, flex+ve.lat-flex blir helt låst, og sykt höy tonus langs C4-T7 ca..
    Ble manipulert i ren traksjon, og i traksjon med lat-flex og rotasjon i dag. Har ikke kjent meg så bra siden jeg begynte å plages med det.... Var faktisk en fysioterapeut/ortoped Kenneth Root! Smiley  Har mye eksterne forelesere på skolen! Gull verdt!!

    Min erfaring er at ved mindre diskpåvirkning så funker manipulasjon veldig bra, også mobilisering... men best effekt av manipulasjon..  Ved låsninger i art.zygoapophysialis synst jeg manipulasjon er alfa omega! Ihvertfall i Th-ryggraden, og ved låsninger av costae! 

    Jeg unngår også manipulasjon spes. cervicalt om jeg tror det går å fikse på andre måter... På eldre pasienter manipulerer jeg veldig sjelden... Spes da Dekleijn eller hvordan det nå enn skrives... må väre verdens dårligste test...
    13  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 21. april 2006, 17:48
    Vel, det er nok en del diagnoser og tilstander man absolutt ikke skal manipulere på. Dette er kanskje det viktigste, nemlig at man vet når man skal manipulere og ikke.

    Siden man ikke kan dokumentere at det faktisk går an å fullstendig "låse" et segment slik at man bare manipulerer på dette(selv om man kan prøve og tro at man bare manipulerer ett eneste segment), så er det ikke noe spesielt mer eller mindre farlig å lat.flex+rot C0-C1 i forhold til å prøve å gjøre samme manøver på C1-C2. Nakken virker som en helhet, og koblete bevegelser dominerer.  Dette utfra anatomi og forsøk gjort på kadaver.

    Det er også andre kombinasjoner man skal være forsiktige med enn bare den ene du nevner. Dette sett i forhold til artery flow i a. vertebralis.  Kombinert sidefleksjon + fleksjon til samme side samtidig med rotasjon motsatt (som mange manipulasjonsteknikker, spesielt eldre teknikker) er noe av det som klemmer og stenger av mest.



    I know Smiley 2-3 segment oppover og nedover... Men Grepene på C0-C1 er en del kraftigere enn hva de er lengre ned... Ganske spesifikke der oppe også... Mer enn hva en klarer fra C1 og nedover..

    Hva mener du med kombinert sidefleksjon? Lat-flex der en flytter hodet rett horisontalt og for å få en "gapping" på ett visst segment?

    Går siste året...

    Jobber du mye med manipulasjon? Hvor har du lärt dette isåfall..?
    14  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 21. april 2006, 17:13
    Du kan få skader i sentralnervesystemet av manuell behandling (f.eks uforsvarlig og udyktig manipulering av nakken), så sammenligningen er ikke så gæren!

    En skal ikke gjör en lat.flex og en rot til samme side C0-C1 nei...  Da kan det gå galt!  Ellers er det kraften som må begrenses.. a.vertebralis...  Innstillingene er jo viktig sånn en ikke låser ledd-flatene mot hverandre pga det blir ubehagelig for pasienten, men ikke noen overhengende fare her... Hva mer tenker du på?

    Jeg går på NPH ja.. Wink

    15  Trening / Skader og Smerter / SV: Håndleddet skriker av smerte! på: 21. april 2006, 16:57
    Det var jo og en sammenligning... Hjernekirurgi og manuell behandling...  Som sagt så ble feilene på Kiropraktorhögskolen og Naprapathögskolen slått sammen...

    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!