heh:) alle seie havregryn er veldig bra for deg,det e jo ein god del karbohydrater i det.
Men er det ikke karbohydrater du legge på deg vekt av?
Det er jo derfro eg ete det da.
Ein aen ting e jo at Corn Flaks smake jo mye bedre ette min meining og har ennå mer Karbohydrater,må det ikje væra bedre og eta det då?
For det første kan det vel nevnes at det som gjør at du legger på det, er at du totalt spiser mer enn kroppen din forbrenner. Det er like mange kalorier pr. gram karbohydrat som pr. gram protein
Men det som er greit med karbohydrater i forhold til vektøking er jo at de fleste karbohydratkilder har en mye større kaloritetthet enn hva de fleste proteinkilder som er rimelige i pris har. Med kalori tetthet mener jeg at f.eks havregryn har 60-70g karbohydrater pr. 100 gram, og er i tillegg ofte lavere i pris. Dette høye karbohydratinnholdet gir jo og mye flere kalorier enn hva de aller fleste proteinkilder vil gi, derav kaloritetthet. For protein er vel det meste vi får tak i proteinpulver. Ellers har vi matvarer som tunfisk som vil gi opp i mot 30g/100gram, men de fleste andre proteinkildene enn tunfisk er dyre i pris.
De trege karbohydratene i havregryn gjør at blodsukkeret holder seg stabilt (insulinutsondringen skyter ikke i været) og næringsemnene fra havregrynet utsondres sakte og rolig pga. en stabil insulinmengde.
I de raske karbohydratene fra cornflakes vil blodsukkeret ditt bli høyt, og næringen skilles mye fortere ut, og sjansen for at mye lagres som fett er større en ved inntak av karbohydrater med lavere GI (trege karbohydrater). Eneste unntak er da rett etter trening, hvor glykogenlagrene er nesten tomme, eller helt tømt, da kroppen trenger rask oppfylling, for å hindre kroppen fra å bryte ned muskulatur for å skaffe energi.