Karbonadedeig er kvernet kjøtt med ca 5% fett, sammenlignet med vanlig kjøttdeig som har en fettprosent på 14%. Følg med i ulike butikker for å finne tilbud. Jeg jobba selv i kjøttdisken på ICA i 4 år. Vi hadde karbonadedeig på tilbud ca en gang annenhver måned, med priser ned til 69,90 pr kilo. Du må riktignok regne med å betale litt mer idag, da kjøttprisene har økt endel de siste årene. Det trenger ikke være særlig dyrere enn kyllingfilet og er et godt alternativ. Forresten, du kan spise fin karbonadedeig rå som tartar, med eggplomme oppå
dette solgte vi masse av før e-coli-skandalen.
Forøvrig kan du tjene på å kjøpe andre former for renskåret storfekjøtt. F.eks mørbradbiff, som såvidt jeg husker faktisk har mindre fettprosent enn indrefile av storfe (dette vil selvsagt variere fra stykke til stykke). Andre storfealternativer som flatbiff, bankekjøtt etc er ikke særlig egnet som biff i panne, og bør kokes møre, noe som tar relativt lang tid. De vil jeg derfor råde deg fra.
Ikke glem svinekjøtt! Både indre-, ytre-filet, og flatbiff er gode alternativer. Svin er sjeldent marmorert (fett midt i kjøttet) som storfekjøtt, og er derfor veldig magert renskåret. Selv fine koteletter kan du spise, hvis du bare skjærer av fettkanten. Ifølge opplysningskontoret for kjøtt er forresten omlag halvparten av fettet i svin umetta forresten. Svin er forresten også billigere enn storfekjøtt.
Ellers finner du mye bra i fiskedisken, både fersk og frossen. Mange sverger til frosne torskefileter. Dette synes jeg er godt, og veldig billig. Dypp de i egg og rull de i kavring, med salt, pepper og dill. Stek de i panna med margarin! Digg
Ellers spiser jeg endel brune linser. Bare koker opp masse og har i kjøleskapet. En fin variasjon, både smak og næringsmessig til havregryn om morningen.
Lykke til