vil ikke hakke ned på dine kunnskaper, men når du sier at man skal unngå måltider som inneholder fett så mener du vel ikke all type fett? så vidt jeg har forstådt det så er fett veldig viktig for fettreduksjon!
Hi TeamDal, og takker for at du peker paa en mulig misforstaaelse!!
Skjoenner at du regerte litt paa denne uttalelsen.. formulerte meg kansje litt dumt! Det som jeg mener er
at en skal unngaa karbo og fett i samme maaltid!! Resultatet av det er nemlig at en mye lettere vil lagre triglycerider(fett)!!
Kan forenklet forklare hvorfor: Naar en inntar karbohydrater, blir de nedbrutt i mage/tarmsystemet, og opptatt som glycose i blodet! Blodsukkeret vil da gaa opp, og kroppen svarer med aa produsere inculin( et hormon produsert av beta-cellene i bukspyttkjertelen) ! Dette inculinet har som oppgave aa hjelpe glucose ut av blodbanen og in i kroppens celler! Hovudsaklig muskellceller som bruker mest brennstoff!
Bakdelen er at inculinet ogsaa binder seg til triglyceridene, og hjelper med aa dytte dem in i kroppens fettceller..!!! Derfor boer en unngaa maaltider med mye karbo og fett!
Kan ogsaa legge til hvordan karbohydrater blir til fett: Hvis kroppen ikke trenger glycosen til forbrenning(rask energi), blir glycosen fraktet til leveren, hvor den blir omdannet til glycogen!
Deretter blir glycogenet fraktet ut til cellene igjen og lagret...glycogen er altsaa lagrbar energi!! Mange celler kan lagre glycogen, men bare muskler og lever kan lagre stoerre mengder! Hvis derimot glycogenlagrene er fulle...skjer det en ny prosses med glycogenet...nemlig at det blir omdannet enda en gang i leveren. Denne gangen til triglycerider.....og vi har faatt mere fett til fettcellene!!
Haaper dette var enkelt nok forklart og til opplysning for noen!
Kansje ogsaa enkelte skjoenner bakgrunnen for aa kombinere inculin og steorider ogsaa..., noe jeg maa si jeg tar sterk avstand fra! ( er personlig imot doping)
Maa jo ogsaa faa nevne at det finnes mange kilder til karbo, med forskjellig molekylstruktur og dernest opptaksrate og blodsukkervirkning...alt er ikke sukker! Og rett etter en tung treningsoekt, er det mange som sverger til raske karbo! Har selv et delt syn paa effekten av det...men ok:-)
Sunne fettsyrer er derimot oenskelig! Til varm matlagning vil jeg anbefale enumettede fettsyrer(den mest varmestabile), ellers husk omega 3! Anbefaler ca 2-3000 mgs daglig! Omega 6 faar vi nok av i et normalt kosthold, saa ikke tenk paa den! Kunne sagt mye om fett ogsaa, men nok er nok!!:-)