Du lever opp til signaturen din
På 70-90-tallet etc så ble jo det å spise rå egg sett på som et must for de som var skikkelig hardcore (Rocky Balboa osv), fordi det liksom var så sunt. Jeg vil heller si at myten er å påstå at rå egg er så mye sunnere eller bedre, fordi lenge trodde mange faktisk det, og drakk det selv om de hatet det i troen på at det var så mye bedre en behandlede egg.
Kanskje litt å ta i å si at proteinet har "mye dårligere" biotilgjengelighet i rå egg, men det ser ut til å være en betydelig forskjell (se under). Uansett så er det jo ikke en myte... Det har ikke oppstått fra ingenting, men derimot fra forskning.
The calculated true ileal digestibility of cooked egg protein amounted to 91%
after ingestion of 25 g of raw egg protein, almost 50% is malabsorbed over 24 h. The higher digestibility of cooked egg protein presumably results from structural changes in the protein molecule induced by heating, thereby enabling the digestive enzymes to gain broader access to the peptide bonds.
http://jn.nutrition.org/content/128/10/1716.fullDen eneste kostholds-induserte årsaken til biotin-mangel er konsumering av rå egg daglig over tid. Får du biotin-mangel er det en mangelsykdom og biotin er et viktig B-vitamin for bl. a. metabolisering av aminosyrer, fettsyrer, etc. Dette forsakes av proteinet avidin i egget, som binder biotin i kroppen og gjør at det ikke kan tas opp av kroppen. Avidin ødelegges i stor grad av varmebehandling.
Når alt dette er sagt så er ikke jeg noen hardline supporter av dette og om du har noe mer overbevisende å vise til så har jeg ikke noe problemer med å si at jeg tok feil, jeg bare gjengir det som er den vanlige konsensusen angående temaet, og det ser ut til å være støttet av forskning. Men hva var det du siktet til egentlig?