Mingel i Mekka - Fitnessfestivalen

Diverse07.12.2009Ann Kristin Berli-Johnsen0

Det er det samme her i Gøteborg som hjemme; Dream tan, Gasp og PF-merker på brorparten av alle i frokostsalen vitner om at det er stevne og messe på gang.

Det var med en viss storøyd nysgjerrighet vi oppdaget at vi spiset frokost i samme frokostsal som  Anders Graneheim, Lissan Grape og Johan Oldenmark. Vi som er gamle B&K fans, fant i hvert fall en herlig liten glede i det der vi satt og småfniste over eggerøra vår. 

På fredagen hadde vi sett messeområdet bli rigget, vi hadde kjent på presset for å presentere best mulig stand, og vi hadde sett både strongmanutstyret bli rigget og PF sin monter bli satt opp. Det så så lovende ut, så lørdagen var vi passe tidlig ute for å få med oss så mye som mulig.

Vel... vi kunne fint sovet litt lenger, for det var ikke så mye som skjedde der fra morgenen av. Spesielt ikke for oss som ikke hadde planlagt å få med oss hverken forbedømming eller finaler på bodyfitness og byggerkonkurransene. Messeområdet - som er mindre enn Fitnessmessen på Lillestrøm - var fylt opp med dobbelt så mange mennesker, støynivået var til tider plagsomt når det ble spilt høy musikk fra flere av standsene rundt Exposcenen, noe som gjorde det vanskelig å høre hva som ble sagt når det skjedde noe på scenen.

Det skjedde uten tvil mye på messeområdet, og det finnes ikke tvil om at Fitnessfestivalen er en stor happening i Sverige. "Alle" var der, gamle helter, nye helter ...

Svend Karlsen var der sammen med Odd Haugen. I en stand så vi Ove Rytter stå og prate med Magnus Samuelsson. I en annen stand sto Branch og Trish Warren ... en ting skal i hvertfall sølvvinner i Mr. Olympia ha; han har noen sinnsyke skuldre! I samme stand som Branch Warren sto Roddy Benjaminsson og pratet med Pia "Duracell" Jansson. Rett over gangen for dem sto Ahmad Ahmad og promoterte PF mens Richard Skog og Johannes Årsjö satt på scenekanten og fortalte skrøner.

I en stand ble jeg helt målløs på grunn av ei rumpe ... da eieren av rumpa snudde seg viste det seg å være Irene Andersen - svensk kroppsbyggerjente i verdensklasse. Hun er virkelig flott i off season form!

Det å gå rundt i messehallen føltes litt som å lese den spalten de hadde i det gamle B&K, den som het noe slikt som "Mingel i Mekka" ... "alle" var der, og "alle" var så forbaska muskuløse og flotte. Det var nesten slik at man følte å iføre seg ei svær jakke for å gjemme seg litt ...

I en kafe bak i lokalet fant jeg Frank Vallée, Svend Karlsen og Odd Haugen. Jeg satte meg ned sammen med dem for å ta en kopp kaffe, og mens vi satt der hørte vi eggende sambarytmer fra messeområdet. Trommene ble høyere og høyere, og plutselig var hele opptoget der ... Snakk om reklame for Body og Fitness Magazine! Det var nemlig det det var, dette sambaopptoget.

Dagen i messeområdet gikk med på å observere, suge til seg inntrykk, prate med gamle kjente og gjøre seg nye bekjentskaper. Det er tydelig at Ove Rytter og hans hjelpere kan dette med å lage messe, og det er tydelig at messen er godt innarbeidet, for det var enorme mengder mennesker innom i løpet av messens første dag.

Egil og jeg brukte lørdagskvelden vår slik det seg hør og bør for strongmanfans; som publikum til World Strongman Superseries Final. Det var en noe uvant opplevelse for oss som er vant til å arrangere, men dog en lærerik opplevelse.

12 store, sterke menn sto på scenen, klar til kamp. Etter tre øvelser skulle tolv bli til åtte, og etter enda en øvelse skulle åtte bli til seks. Dessverre viste det seg at etter de tre første øvelsene var vår egen helt, Richard Skog, en av de fire som ikke fikk gå videre i finalen. Etter enda en øvelse viste det seg at broderfolkets Johannes Årsjö heller ikke fikk sloss videre om heder og ære. 

Kampen om seieren sto gjennom hele konkurransen Stoyan Todorchev og Brian Shaw. Stoayn lå helt soleklart an til å vinne hele konkurransen med flere poeng etter å ha vunnet tre øvelser, men så var det disse steinene da. Der gikk det ikke helt som det skulle gå, så dermed endte han opp med å miste ledelsen sin til Brian Shaw som lykkelig tok med seg pokal, heder og ære hjem til USA.

Konkurransen aller blideste deltager var uten tvil Nick Best - også han fra USA. Han var en showmann som pratet med publikum, kastet ut t-skjorter til dem og viste helt tydelig at han synes det er fantastisk å holde på med det han gjør! Jeg håper virkelig vi får se ham i Norge!

Lang dags ferd mot natt endte i noen øl og tequila i baren på hotellet sammen med ei av Norges aller flotteste Bodyfitnessjenter ... 

Søndagen opprant over vakre Gøteborg, og etter nok en frokost sammen med Johan Oldenmark gikk turen ned til Svenska Messan igjen. For vår del ville dette bli en kort dag, men vi håpte å få med oss litt av det som skulle skje i messehallen før vi måtte vende nesa hjem mot Mor Norge.

Og litt fikk vi med oss ... vi fikk sett finalistene i Talangjakten - en konkurranse som blir arrangert hvert år, hvor helt vanlige gymrotter som du og jeg kan melde seg på noe som kanskje kan minne om 13 weeks, om det er noen som husker det konseptet. Helt vanlige mennesker får treningsprogram, kostholdsprogram, kosttilskudd og alt annet som trenges på veien fram mot scenen. Dette er mennesker som aldri har konkurrert før, og jeg skal love at resultatet av dette halve året de har hatt en av Sveriges aller beste PT'er til å hjelpe seg jevnt over var fantastisk.

... kanskje dette er noe å tenke på her hjemme også?

Vi fikk også med oss SM i dips, og den som imponerte oss aller mest var rullestolbrukeren som kjørte 60 dips lett som bare det!

Og som en verdig avslutning på vår aller første tur til Fitnessfestivalen fikk vi med oss at Johannes Årsjö og Richard Skog satte verdensrekord i tandem Apollons ... 300 kg ble presset, og Norges og Sveriges sterkeste menn fikk vist at de ikke bare er sterke som bjørner ... de er flinke i synkronpress også! Vi gratulerer!

Da vi dro gjensto det enda mange timer av messen. Vi var mette på inntrykk, vi hadde fått oppleve denne festivalen vi tidligere bare har lest om ... og vi var helt enige i at vi gleder oss til vår egen Fitnessmesse som arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm andre helgen i februar neste år.

Flere bilder

 

 


Vinnere er trukket!

Fitnessfestivalen 2013

Fitness01.12.2013185

Blir større og større for hvert år!

Fitnessfestivalen 2012

Fitness13.12.201217

Se bilder og reportasje.

Fitnessfestivalen 2011

Fitness05.12.201137

Bilder fra helgens Fitnessfestival.

Fitnessfestivalen 2013

Fitness01.12.2013185

Fitnessfestivalen 2012

Fitness13.12.201217

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!