Hjemmelagde Hamburgerbrød
Kosthold29.07.2011Line Marion Nielsen Kjøniksen6
Hjemmelagde Hamburgerbrød ala Line Marion (8 stk):
1 pk tørrgjær
ca. 600 g speltmel (bruk gjerne grovt/sammalt)
2 egg
ca. 3 dl "fingervarmt" vann
4 ss matolje
1/2 rødløk, finhakket
ca. 2/3 dl sesamfrø
sesamfrø og egg til pensling
Gjør slik:
Pisk eggene lett. Bland alt det tørre (gjær, mel og sesamfrø) og tilsett det lunkne vannet og oljen i en foodprosessor/kjøkkenmaskin e.l. Bland godt og tilsett eggene og rødløken. Eltes til en fin deig som ikke klebrer. Tilsett eventuelt mer mel dersom deigen blir for klissete. Husk heving ca. 20-30 minutter. Del opp deigen i 8 like emner og rull dem som boller. Plasser dem på stekebrett med bakepapir og klem de flate. Bør steke 4 og 4 av gangen da de hever en del i ovnen. Pensle med egg og dryss sesamfrø over. Stekes midt i ovnen på ca. 200 grader i ca. 15 minutter.
Lager du 8 stk av gangen kan du fryse ned og ha til en senere anledning, evt kan deigen dobles så man har flere å fryse ned!
Nytes best sammen med mine hjemmelagde hamburgere:
Sunne Grillburger
God grilling!
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700
Kommer snart...
01.01.19700