Svend Viking Karlsen - Åpen og ærlig - Del2

Trening20.03.2008Egil B-J & Roy Sunde1

Svend Karlsen plukket meg opp på togstasjonen i Drammen. Vi kjørte forbi de lokalene hvor han begynte å trene, og lokalene til drammen Styrkeløftklubb hvor store deler av landslaget trente i gamle dager.

Etter litt kjøring kom vi til Mjøndalen sentrum, og Karlsen begynte å le bak rattet. "Hehe, husker jeg ikke turte sykle gjennom sentrum her før jeg ble tenåring... redd for å få juling av Mjøndalen gjengene"


Fikk du juling? "Jeg Har vel aldri fått juling vel! De som var store nok til å greie det var voksne, og slo ikke unger...Høhø!"


Vi passerte kommunehuset i Mjøndalen, og Karlsen brenner av en historie om en guttegjeng som etter å ha stjålet to kasser øl, stormløp opp skråningen der, og over elva... slitne og utslitte på andre siden var det blitt tidlig morgen, og ingen gadd drikke øl.

"Her, Johnsen! Her kjørte en kompis av meg i 200 på mc..... naken. Hehe!"
Etter en rundtur og en hamstre-runde på butikken , så bar det på trening på Pro Gym Hokksund. Der tok vi noen av spørsmålene som kommer under her. Det endte med latterkrampe, og Lene gav oss opp og kjørte fra oss.
Vel hjemme hos Vikingen i Krogstadelva, så gikk vi gjennom de innsendte spørsmålene fra Zuulroy.


Æren for de latterhikstene du nå kommer til å oppleve skal tilfalle Svend og Roy Sunde (Zuul), jeg bare refererer galskapen.

 

The Karlsen Insanity - part two

Featuring Zuulroy

Tenk deg følgende scenario: Svend viking Karlsen plukker aldri opp vekttrening. Hva hadde du jobba med i dag, og hva hadde vært hobbyene dine? - Jeg hadde jobba som advokat eller økonom, og så hadde jeg spilt bowling og drukket øl med kompisene mine.


Hvordan føles det å stå sliten, svett og full av sår og verk, og vite at du er verden sterkeste mann? - det var en veldig tom følelse da det skjedde... Det første som slo meg var; "hva gjør jeg nå?" Det var så mange år med intens jakt og fokus... Så nære mange ganger... Da det gikk opp for meg, noen timer etterpå, da jeg satt ved bassenget og drakk cola. Da kom følelsene for fullt. Men den virkelige gleden har kommet etterpå. Årene etter seieren var utrolige.

Du tøysa bare når du sa du så på Hotell Cæsar under dialysen sant? -hæhæ!! *stillhet*
"Jeg bare sjekker om Pelle har fått seg et nummer.. Nå har Pelle hatt sex for første gang! Harru sett det?"

Ranger ditt livs tre største øyeblikk, og de tre verste?
Beste: Da Alexander ble født, WSM 2001 og da jeg dro 400 kg i mark første gangen. (Det skjedde forresten foran hantelracken på Pro Gym i Hokksund)
Verste: Da pappa døde, dagene etter at pappa døde og da jeg ikke vant Arnolds (den gangen Big Z vant første gangen)

Mye penger må på bordet for et comeback, så fremt selvsagt at helsa tåler det?
- Tror det måtte vært 6 sifre, eller... Egentlig så kan du drite i pengene, hadde helsa holdt, så hadde jeg kommet tilbake! Men skadene bygde seg opp nå på slutten, så det ville vært vanskelig.

Når gråt the Viking sist, og hvorfor?
- Da jeg så en del av den filmen Andrè har satt sammen om meg... Da det gikk opp for meg at jeg ikke var "der" lenger... Ellers så syns Lene at jeg er ei Fi** som griner når jeg ser filmer og sånn. Og jeg kan ikke se U-hjelpsprogrammer og slik... Da blir det bare grining.

Kommer vi til å se en nordmann bli verden sterkeste mann igjen? Hvem?

- Hmm. Det fins folk som er fysisk i stand til det... Men om noen av dem er tøffe nok, og vil ofre nok til å gå hele veien, det er spørsmålet.

Du får velge ut tre historiske personer du skal fungere som personlig trener for, fram mot en strongmankonkurranse. Hvem velger du, hvorfor velger du akkurat dem?

1. Elvis!! I den tjukke perioden! Han er kongen! Jeg kunne gitt ham noen kostholdstips.
2. Hitler kunne jeg pint litt.. Det hadde vært tyngre for ham å gått yokerace inn i norge!!
3. Jesus, for han kan gå yoke på vannet!!

Du er et av de sterkeste menneskene i verden, men hvem er sjefen over fjernkontrollen hjemme i stua? - "Jeg! Det er det, Lene, er det ikke?"

En dag du sitter og koser deg med en proteindrikk av eget merke sier det boff. Ut av en røyksky kommer det en mann. Han presenterer seg som tidsreisende fra fremtiden. Han ber deg med på tre turer tilbake i tid, der du enten kan velge å gi et godt råd til utvalgte personer, eller ta livet av dem. Hvem velger du å oppsøke, og deler du ut råd eller død?
Jeg hadde drept Hitler... Hvis han hadde overlevd den yokeracen.
Og Stalin hadde jeg nok kverka også.
Siste personen jeg ville avlagt et besøk var Pappa. Da han var 20. Og gitt ham råd om å sette penga i eiendom faktisk!


Du må velge en idrett å satse på, der hovedmomentet ikke er styrke. Hva velger du?
- Hvis jeg kunne valgt å bli best i verden i noe.... GOLF! Trenger ikke dusje når du er ferdig engang! Du kan drekke, røyke og likevel greie deg! Ingen diett og ingen ekle proteinshaker.

Når tar Svend Alexander over som familiens sterkeste? - Når han er mellom 17 og 20. Spørs hvor svær nyre jeg får nå!! Akkurat nå ligger jeg dårlig an.. Jeg var sterkere enn min far da jeg var 12.


Hvilke tre mennesker beundrer du mest? Ghandi, Mor Theresa og Muhammed Ali, Når du har stått på krava, blitt håna for det, og bare det å være menneske som greier å ofre seg selv for andre. I motsetning til idrettsutøvere hvor alt man gjør er å dyrke seg selv, uansett hvordan man vrir og vrenger på det. Jeg har aldri løfta noe for noen andre enn meg selv, men at andre får glede av det er en bonus. Det verste jeg veit er folk som ser på seg sjøl som mer enn andre mennesker. Når det eneste de gjør er å utnytte det Gud har gitt dem.


Du feirer jubileum med Lene, og kan ta henne hvor som helst i verden på date, uten økonomiske grenser. Hvor reiser dere, hva gjør dere og hva spiser dere?
- Zambezi sun, ved vVctoria fossen. En senkveld i Afrika er det mest fantastiske. Vi hadde spist selvskutt vilt fra Afrika, med ris og rødvin til, fordi Lene er på diett.

Hadde du gått i ringen med Mike Tyson i hans og dine velmaktsdager, for 1 million kroner?
- Ja, klart! Han hadde dævva! Hvis vi ikke skulle hatt regler! Jeg hadde før eller siden fått satt meg på ham. Hadde jeg bare fått tak i'n. Han hadde bitt, men jeg hadde bitt igjen!!


Hva skal det stå på gravsteinen din den dagen den skal opp?
- Det blir Alexander sitt problem. Eller.. En gang var denne mannen den sterkeste som gikk på planeten... Eller faen, det koster så mye for alle bokstavene, bare skriv WSM 2001!

Hvor lenge hadde Svend Karlsen overlevd i de dype kanadiske skoger på egen hånd, uten andre hjelpemiddel enn seg selv? - Jeg kunne bodd der. Jeg skulle tatt igjen Monsen og spits opp ene bikkja hans. Jeg er født og oppvokst i Krogstadelva og overlevde Mjøndalen sentrum.

Du får bare lov å velge en øvelse, og det er den eneste du får trene resten av livet. Hvilken, begrunn svaret? - Knebøy, for det er overall trening uansett. Og så er jeg god i det, det er den eneste øvelsen jeg ikke har vondt i når jeg gjør.

Hender det at en person som har tittelen verdens sterkeste har følt seg liten og redd?
-Ja, absolutt! For å være alvorlig... Nå er det stunder hvor det er slik...Men... Når jeg var diger, da kunne jeg ikke se for meg det. Når det begynte å gå nedover.. Nede på 130, var selvbildet mitt at jeg så ut som en på 90 kg..

Lene skal beskrive deg med sju ord: - Snill, lojal, god far, (Svend utbryter: gi deg eller så begynner jeg å grine!) Målbevisst, selvsentreret, temperamentsfull og overbevisende.

Hva gjør Svend Karlsen glad? - Når jeg greier få andre til å le, enten ved å tøyse eller være snill. Elsker å få Alexander til å le!


Førsteprisen i Norges sterkeste mann innebærer at topp tre vinner en middag med Svend Karlsen, laget av deg. Hva lager du, og hva serverer du i glasset til?
- Hvis jeg skulle lagd mat til de tullingene der, så måtte det blitt biff, ris, bernaise og rødvin.


Hvor mye skal du ha for å sette nakenverdenrekord i knebøy under NSM 08?
- 100 000.. lett! Pluss... Nei, jeg hadde gjort det for 100 000. Det pinlige ville vært om jeg ikke klarte're

Hvor sterk er Svend Karlsen akkurat nå?
- Litt over gjennomsnittet, men faen ikke mye mer. Jeg er verdens sterkeste dialysepasient! Skal repsentere Drammen i NM i Dialysesykling!

Kommer du noen gang til å slutte å løfte vekter?

- Nei.

Det viser seg at Gud er veldig interessert i styrke. En dag har han kosa seg med litt altervin og gamle VHS- opptak av WSM-konkurranser. Etter å ha sett deg vinne i 2001 blir han rørt, og bestemmer seg for å hedre deg. Han kommer ned på gymmet mens du koser deg på spinningssykkelen og byr deg et ønske han vil oppfylle, samme hva. Hva ønsker du, og hvorfor akkurat det? - Jeg skulle ønske jeg kunne gjort samme reisen og opplevelsene igjen! Det har vært fantastisk, angrer selvfølgelig på noen ting, men i det store så ville jeg gjort alt om igjen. (Altså ikke vært 20 år i 2008, men 20 år i 86 om igjen)

Del 1 av intervjuet finner du her: http://treningsforum.no/php/art.php?id=623

 


Reymond (23) vant SCL Strongman

Strongman20.06.2015232

Reymond Rabben tok 1. plassen på SCL Strongman -90 kg.

Svend Viking Karlsen - a Tribute

Strongman26.10.2013156

Se video av høydepunktene til Svend Viking Karlsen.

Ny strongmansang med Svend Karlsen

Strongman11.04.201348

Se musikkviideo.

Norges Sterkeste Mann 2012

Strongman12.05.2012218

Ole Martin Hansen er Norges nye sterkeste mann! Se over 1100 bilder.

Reymond (23) vant SCL Strongman

Strongman20.06.2015232

Svend Viking Karlsen - a Tribute

Strongman26.10.2013156

Ny strongmansang med Svend Karlsen

Strongman11.04.201348

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!