Norges Sterkeste Mann 2012

Strongman12.05.2012Rita Immerstein og Marika Lejon0

Ole Martin Hansen er den sterkeste av de 12 kamplystne som kjempet om å være den sterkeste mannen i Norge. Se over 1100 bilder øvelse for øvelse.

Kvalifiseringen ble gjennomført 21. april og det blir flere og flere strongmen hvert år som ønsker å vise hva de er gode for. 12 utøvere kom gjennom nåløyet. NSM innledes på fredag med pressekonferanse, innveiing og staredown mellom Petter Northug og Brian Shaw.
(Klikk for å se over 1100 bilder av hele konkurransen øvelse for øvelse)

 

NSM 2012 er i gang!

Allerede klokken 13.00 er det publikummere på plass når vi ankommer Telenor Arena. Startskuddet går kl 15.00 og sakte, men sikkert fylles tribunene opp av publikummere. Både voksne og barn seg ut til å ha funnet veien til Telenor Arena i dag. Det er kanskje ikke så rart for her er det aktiviteter og begivenheter som passer for både store og små Det er i dag kåringen av Norges sterkeste mann finner sted og det ligger en enormt stor satsing bak denne konkurransen.  Svend Viking Karlsen og utøverne er å se i kullissene! 

På arenaen er det hektisk aktivitet med de siste praktiske og tekniske forberedelsene. Vi følger dem gjennom øvelsene i kampen om den gjeve seieren. Følg med – vi oppdaterer underveis med resultater, stemningsrapporter. Treningsforum er som alltid på plass der det skjer! Første øvelse ut er truckpull før markløft, crusifix,vikingpress, farmers og atlassteiner. Midt opp i alle disse øvelsene skal også Brian Shaw og Petter Northug duellere – måtte den sterkeste eller den mest utholdende mannen vinne! 

Publikum dras med i det samme utøverne presenteres. Det er helt klart at publikum forventer og gleder seg til skikkelig underholdning!

Les full reportasje og bilder fra konkurransen øvelse for øvelse under intervjuer

Resultatliste

1 plass: Ole Martin Hansen
2 plass: Lars Rørbakken
3 plass: Espen Aune
4 plass: Bjørn Andre Solvang
5 plass: Nils Kjetil Sande
6 plass: Henrik Hildeskor
7 plass: Kevin Larsen
8 plass: Sigbjørn Sønderland
9 plass: Vidar Daae Vikøyr
10 plass: Øyvind Rein
11 plass: Tommy Grønbakken
12 plass: Jørgen Aukland


Intervjuer

Av Marika Lejon

Telenor Arena er i dag fylt med rå muskelkraft. Norges sterkeste mann skal kåres og arrangementet er stort. For hvert år som går blir denne konkurransen mer og mer populær. Det merkes også blant deltakerne. Det er mange debutanter som har overrasket stort i dag og populariteten til sporten vokser. Flere og flere får med seg NSM på TV2 og derfor øker interessen også.

På programmet finner du navn som Petter Northug som er verdensmester i langrenn. I pauseinnslagene konkurrerer han nemlig mot verdens sterkeste mann i forskjellige dueller. Disse superduellene har vært veldig underholdende for publikum. Brian Shaw som er verdens sterkeste mann er fra Colorado i USA og veier 200kg. Petter Northug veier 82kg. Northug er 185cm høy og Shaw er 204cm høy. Etter duellene vinner Northug sammenlagt og selv om Shaw var overlegent sterkest, så viste nok duellen at det er mer praktisk å være liten og lett i de øvelsene som ble valgt til disse duellene.

Svend Karlsen

I en av de få pausene Svend Karlsen har, griper jeg muligheten til å stille noen spørsmål.

Er du fornøyd idag?
Både ja og nei. Jeg er veldig fornøyd med deltakerne og selve konkurransen, men jeg er utrolig skuffa over hvor lite folk som kom.

Hvor mange er det her i dag?
Det er 1200-1300 i publikum kanskje. Det var flere i fjor. Jeg hadde håpet på 3000.

Får dette noen konsekvenser for neste år?
Ja, det gjør det. Vi må nok flytte konkurransen til en mindre plass.


Ole Martin Hansen

Ole Martin Hansen vant Norges Sterkeste mann i dag.

Hvordan føles det?
Det føles som om det er en drøm. Jeg kan ikke skjønne at det stemmer. Det er uvirkelig. Jeg hadde sinnsykt med nerver til morgenen i dag. Jeg spøy og var dårlig. Jeg var så dårlig i magen at jeg ikke rakk doen. Jeg var på nippet til å trekke meg fra hele konkurransen. Jeg var redd for at jeg ikke ville klare meg blant de åtte beste engang.

Hva skal du i kveld da?
Jeg må vel feire. Dette har aldri skjedd før, så jeg vet ikke helt hva som må gjøres nå, men jeg skal i hvertfall ikke kjede meg!

Hadde du en idé om at du kunne vinne?
Jeg har drømt om det og hatt en plan om å vinne. Da jeg fant ut hvilke øvelser som var i år, så tenkte jeg at hvis jeg skal vinne, så må det bli i år. Det var øvelser som var fine for meg.

Gratulerer!
Tusen takk!

Brian Shaw

Jeg tok en prat med Brian Shaw.

Har du vært i Norge før?
Ja, en gang. Jeg var med i Viking Power Challenge i fjor. Der vant jeg. I 2011 ble jeg kåret til verdens sterkeste mann.

Hvem tror du vinner i dag?
I dag tror jeg Espen Aune vinner. Men det er mange andre som er gode i dag. Det er vanskelig å si på grunn av at mange overrasker, så alt kan skje.

Når startet du selv med denne sporten og visste du at du kunne bli verdens sterkeste da du begynte?
Jeg startet i 2006. Jeg gjorde det bra fra starten av. Det tok litt tid å vinne proff-konkurransene, men jeg skjønte at jeg kunne bli god.

Espen Aune

Like etter snakket jeg med fjorårets vinner Espen Aune.

Hvordan går det så langt?
Jeg håper å vinne i dag. Jeg hadde en middels start. Jeg håper det løsner mer og mer. Det er mye bedre nivå nå enn i fjor. Her må man nok toppe hver øvelse hvis man skal vinne. Det er mark nå, så da er vi i gang igjen.

Har du selv utviklet deg siden i fjor?
Jeg har vært bedre på trening dette året og det teller det også. Men de andre har også blitt bedre, så det er mye hardere nå selv om jeg har utviklet meg. Alle har forbedret seg og hevder seg. På enkelte øvelser merker jeg at de er mye bedre. Jeg må være på hugget hele tiden.

Lars Rørbakken

Lars Rørbakken gikk forbi og jeg huker tak i han.

Hva mener du om nivået i dag Lars?
Det er mange nye som stjeler poeng. Nå hadde jeg nettoppp krusifiks-øvelsen og det gikk elendig. Men frem til nå har jeg 2. plassen. Jeg tror nok jeg har tapt litt mye nå, for å kunne vinne.

Hvor lenge har du forberedet deg til denne konkurransen?
Jeg har forberedet meg i et år. Jeg trener 6 ganger i uken og ofte flere ganger om dagen.

Spiser du veldig mye?
Nei, altså jeg spiser ikke mest mulig. Nå har jeg gått ned 12 kilo siden i fjor. Da burde jeg være lettere og raskere i år.  

 

     

 

Bjørn Andre Solvang

Bjørn Andre Solvang kom på 3. plass i fjor og i forfjor.

De andre sier nivået er mye høyere i år Bjørn. Kjenner du det?
Ja, nivået blir bare bedre og bedre for hvert år. I år er det sinnsykt høyt. Debutantene overrasker skikkelig. Han ene debutanten leder foran meg nå. Jeg starta helt på trynet og er på en 6. plass for øyeblikket. Vi har kommet halvveis, så jeg må skjerpe meg. Jeg er heldig om jeg klarer en 3. plass i år. Hvis jeg skal klare det, så må jeg skjerpe meg veldig pluss at de andre må ha uflaks. Men det er positivt at nivået hever seg. Den som vinner skal jo videre til Verdens sterkeste mann. Hvis vi skal gjøre det bra der, så må nivået være så høyt som mulig. Man må bli bedre og bedre for hvert år.

Hvem vinner?
Jeg holder en knapp på Ole Martin Hansen.

Kevin Larsen

Kevin Larsen fra trøndebataljonen kjemper mot Espen.

Hvordan har dagen vært for deg?
Jeg våknet opp i en veldig dårlig hotell-seng. Det var en veldig smal seng. Men nå hadde jeg akkurat krusifiks-øvelsen og den var jeg spent på. Jeg fikk 4. plass på den og er veldig fornøyd. Jeg slo Espen Aune for første gang.

Hva spiser du på en dag som dette?
Jeg spiser endel proteinbarer og carbo-drikker. Spiser lite ordentlig mat, for å ikke bli dårlig og spy når vi utfører disse tunge øvelsene.

Hvem er din favoritt i dag?
Det er Espen Aune. Jeg trener med han og jeg tror han vinner i år.

Hva med deg selv?
Kommer jeg på 5.plass så er jeg fornøyd.


Arild Haugen var på plass for å promotere sine nye undertøysboxere som heter VOF.


(Klikk for å se over 1100 bilder av hele konkurransen øvelse for øvelse) 


Reportasje fra NSM 

Øvelse 1 - Man truckpull – 25 meter
Henrik V. Hildeskår var første mann ut i konkurransen og dro Man truckpull på 45.3 sekunder. Han hadde sin debut i 2011 som strongman. Tommy Grønnbakken er neste mann ut og han går på 43.8 sekunder. Jørgen S. Aukland på 23 år er tredje mann ut. Den tidligere basketballspilleren drar denne øvelsen i mål på 56.5 sekunder. Sigbjørn Sønderland fra Notodden har vært med i flere år. Han kommer litt tregt ut, men drar opp farten i løpet av de 25 meterne og innsatsen i Man Truckpull ender på 53.66. Øyvind Rein klappes ut som neste utøver.  Han får et lite fall i starten, men kommer seg opp og arbeider målrettet mot målstreken og leder denne øvelsen så langt med 40.0 sekunder! Dermed er det klart for sjette utøver – Vidar Vikøyr drar seg godt i gang og får 40.5sekunder. Nils Kjetil Sande deltar for 3. gang i NSM og han lader grepet om repet. Det glipper litt i hendene, men han makter allikevel å dra opp farten og kommer til mål på 43.4 sekunder!

Kevin Larsen, en av konkurransens største og tyngste utøver kommer seg langt frampå i truckpull’n som drar alt han makter og får 39.2 sekunder. Ole Martin Hansen fra Drammen gjør seg klar og med korte raske steg slenger han seg til slutt over målstreken med tiden 35.5 sekunder! Tiden på denne øvelsen blir lavere og lavere. Bjørn Andre BAS Solvang glipper litt på underlaget, men hendene jobber raskt på repet – allikevel holdt det ikke helt til beste tid og han endte på 46.4 sekunder. Nest siste deltaker i truckpull er Lars Rørbakken fra Bergen. Han får opp farten og det bidrar til at han ordner ny beste tid med 34.2 sekunder. Tittelforsvare Espen Aune er siste man ut og den sterke trønderen må slå Lars Rørbakken sin tid, men han kommer i mål på 37.3 sekunder. Topp 3 ble dermed  Lars Rørbakken, Ole Martin Hansen og Espen Aune! 

Resultat (poeng, navn, tid)
12: Lars Rørbakken, 25m - 34,22s
11: Ole Martin Hansen, 25m - 35,50s
10: Espen Aune, 25m - 37,78s
09: Kevin Larsen, 25m - 39,22s
08: Øyvind Rein, 25m - 40,00s
07: Vidar Daae Vikøyr, 25m - 40,56s
06: Nils Kjetil Sande, 25m - 42,53s
05: Tommy Grønbakken, 25m - 43,81s
04: Henrik Venemyr Hildeskor, 25m - 45,32s
03: Bjørn Andre Solvang, 25m - 46,53s
02: Sibjørn Sønderland, 25m 53,66s
01: Jørgen Skaug Aukland, 25m - 56,53s

Duell - Bryan Shaw vs Petter Northug - Carpull
De skal trekke en Toyota Hilux. Vektforskjellen er kun i forhold til 3 kvinner som ballast hos Northug og tre menn hos Shaw. Vinner Bryan denne øvelsen?  Bryan vinner, men Petter dro sin bil godt av gårde og som han sa: Jeg ble så lykkelig da den beveget seg at jeg begynte å jogge!

Øvelse 2 - Toyota Markløft – last man standing!
Neste øvelse ut er markløft hvor to utøvere konkurrerer mot hverandre De beste i forrige øvelse kommer ut sist. Det betyr at Jørgen Aukland og Sigbjørn Sønderland er første par ut. Her gjelder det å løfte 350 kg flest mulig ganger på et minutt! Her blir både styrke og utholdenheten satt på prøve. Jørgen Aukland strever med å få til et løft, men må nøye seg med forsøket.  Sigbjørn hver bilen hele 16 markløft. Bjørn andre Solvang og Henrik Hildeskor står mot hverandre og de løfter relativt jevnt. Bjørn fikk 14, mens Henrik løftet 15 ganger. Tommy Grønnbakken og Nils Kjetil Sande er neste tospann ut! 10 løft på Tommy og 14 på Nils, mens Vidar Vikøyr og Øyvind Rein  fikk  4 og 12 godkjente Toyota-løft. Dermed er det klart for fjorårets vinner, Espen Aune mot Kevin Larsen. Espen holder et høyt tempo, publikum heier ham fram og han makter å ta 18 løft mens Kevin fikk 9 godkjente løft. Ole Martin Hansen og Lars Rørbakken – beste  utøverne i Man truckpull. Hva får de til nå? Lars har et høyere tempo og de blir begge slitne. Allikevel drar de begge ut noen ekstra løft. Lars har 24 løft og Ole Martin tok 18 løft! Lars har en super start – er han en mulig vinner i dag? Så langt er topp 3 fortsatt Lars, Ole Martin og Espen. Fjerde plassen innehar Øyvind, mens Nils K. Sande har en foreløpig 5. plass.

Resultat (poeng, navn, antall)
12,0: Lars Rørbakken, 24 stk
10,5: Espen Aune, 18 stk
10,5: Ole Martin Hansen, 18 stk
09,0: Sigbjørn Sønderland, 16 stk
08,0: Henrik Venemyr Hildeskor, 8 stk
06,5: Bjørn Andre Solvang, 14 stk
06,5: Nils Kjetil Sande, 14 stk
05,0: Øyvind Rein, 12 stk
04,0: Tommy Grønbakken, 10 stk
03,0: Kevin Larsen, 9 stk
02,0: Vidar Daae Vikøyr, 2 stk
01,0: Jørgen Skaug Aukland, 0 stk (Klikk for å se over 1100 bilder av hele konkurransen øvelse for øvelse)

Duell - Bryan Shaw vs Petter Northug - Sekkeløp
Dette handlet ikke om å hoppe raskest mulig i en sekk, men i denne duellen gjaldt det å være utholdende, rask og sterk.  De fikk utdelt en pall med sekker hver og her kom Northugs hurtighet og utholdenhet godt med. Bryan måtte gi tapt og dermed vant Petter denne runden. 

Øvelse 3 - Stihl Cruzifix med motorsag!
Det er en syretest for skuldre og armene når gutta skal holde strake armer ut lengst mulig – og det med vekta av en motorsag i hver arm! Jørgen Aukland og Vidar Vikøyr ligger sist på lista og er først ut i denne øvelsen.  Jørgen holdt ut i ca 37 sekunder, mensVidar greide å holde vekta opp i 47.8 sekunder Kevin Larsen 50.13 og Tommy Grønnbakken 46.28. Øyvind Rein ble slått av Nils Kjetil Sande som holdt ut armene i hele 54.65. Fjerde par ut er Bjørn Andre Solvang  og Henrik Hildeskor henter hjelp fra publikum som heier fram utholdenheten deres. BAS maktet å holde dem 65.47 sekunder. Utklassing i denne øvelsen så langt! Hva da med Sigbjørn og Ole Martin? Sigbjørn står med strake armer, men armene til begge siger underveis. Allikevel står Ole Martin lengst i mot vekta og vinner denne duellen med 74.8 sekunder! Siste par ut er Espen Aune og Lars Rørbakken. De presterer ikke helt optimalt, men får allikevel 45.44 og 44.69 sekunder med syretrening! Topp 3 er fortsatt Ole, Lars og Espen, mens Nils Kjetil Sande, Kevin Larsen og Bjørn Andre Solvang tar de neste plassene. De er dermed sikret plass i de neste øvelsene! 

Resultat (poeng, navn, tid)
12,0: Ole Martin Hansen, 74,82s
11,0: Bjørn Andre Solvang, 65,47s
10,0: Nils Kjetil Sande, 54,65s
09,0: Kevin Larsen, 50,13s
08,0: Vidar Daae Vikøyr, 47,88s
07,0: Sigbjørn Sønderland, 47,13s
05,5: Tommy Grønbakken, 46,28s
05,5: Henrik Venemyr Hildeskor, 46,28s
04,0: Espen Aune, 45,44s
03,0: Lars Rørbakken, 44,69s
02,0: Øyvind Rein, 44,06s
01,0: Jørgen Skaug Aukland 

Fotballkamp – David vs Goliat
Pauseunderholdning avgjøres med en fotballkamp mellom de sterkeste og de mest utholdne! Petter har hurtige og utholdne spillere, mens bryan har sikret seg noen sterke utøvere! Det er ikke fritt for at lettvekterne er lett å løfte av banen – kan hurtighet redde dem? De sterke gutta leder an og går i ledelsen med Bryan Shaw som en klippe i forsvaret. Det er 3-1 til strongman-laget. Siste mål ble annullert, men da blir dommeren kasta ut av Bryan! De vinner med et mål i sluttsekundet. Dette ble mer amerikansk fotball og da trakk strongman-laget det lengste strået! 

Finale

Det er avgjort hvem som er finalistene, og de teller 8 og er de første 8 på totalresultatet: 

Totalresultat etter 3 øvelser:
33,5: Ole Martin Hansen
27,0: Lars Rørbakken
24,5: Espen Aune
22,5: Nils Kjetil Sande
21,0: Kevin Larsen
20,5: Bjørn Andre Solvang 
18,0: Sigbjørn Sønderland
17,5: Henrik Venemyr Hildeskor
- CUT -
17,0: Vidar Daae Vikøyr
15,0: Øyvind Rein
14,5: Tommy Grønbakken
02,0: Jørgen Skaug Aukland 

Øvelse 4 - Blåklader Vikingpress
Den første øvelsen etter pause er Blåklader Vikingpress. 140 kg skal løftes flest mulig ganger. Espen Aune og Lars Rørbakken er først ute. Er det Espen sine beste øvelser som står igjen og som dermed kan bidra til å gjenta fjorårets suksess? Det gjenstår å se. Publikum pusher dem med klapp og kommandoer – holder det til et godt resultat? Espen klarte 9, mens Lars presterte å presse 10 løft. Sigurd Sønderland og Henrik Hildeskor skal altså slå 10 løft for å komme bedre ut i denne øvelsen. Hildeskår kjemper, men må til slutt gi opp siste løft og får dermed 7 løft, mens Sigurd løfter 6 ganger. Kjempen Kevin Larsen fra Trondheim og Nils Kjetil Sande løfter mot hverandre. Strongmangutta blir heiet fram av publikum og de andre utøverne, men det holder ikke til toppplassering i denne øvelsen. Kevin klarte 6, mens Nils klarte to løft. Bjørn Andre Solvang og Ole Martin Hansen kjemper og presser og løfter hele 16 og 12 løft. Ole Martin leder totalt, Lars ligger på en 2. plass, mens Espen ligger på en 3. plass. Hvem blir konge i dag mon tro? Dette kan være dagen for Ole Martin fra Drammen!

Resultat (poeng, navn, antall)
12,0: Bjørn Andre Solvang, 17 stk
11,0: Ole Martin Hansen, 12 stk
10,0: Lars Rørbakken, 10 stk
09,0: Espen Aune, 9 stk
08,0: Henrik Venemyr Hildeskor, 7 stk
06,5: Sigbjørn Sønderland, 6 stk
06,5: Kevin Larsen, 6 stk
05,0: Nils Kjetil Sande, 2 stk

Duell - Bryan Shaw vs Petter Northug – hvem sager raskest?
Dette er jevnt løp. Den lille mot den store! Man skulle tro at Shaw ville vinne dette, men Northug var helt sinnsyk til å sage så han gikk totalt sett ut av duellen med seieren. Saga kilte seg litt fast for begge, men Northug var raskere i denne omgang! Dermed vant Petter Northug over duellen med Brian Shaw.

Øvelse 5 - Farmers Walk & Loading
Nils og Kevin er først ute i Farmers walk Loading. Dette er en stafett av tunge dimensjoner. Neste runde er det Henrik og Sigbjørn som kjører. Det begynner å tære på kreftene etter 4 tidligere krevende øvelser  og av disse 4 er det Nils som foreløpig leder. Espen Aune og Lars Rørbakken er neste par ut. Det er jevnt mellom dem i farmers og i loading tar Espen overtaket og får en fantastisk bestetid med 34.15. Siste utøvere ut er Bjørn Andre og Ole Martin. Helt fra starten tar Ole Martin ledelsen i dette paret, men han slår ikke Espen med sine 37 sekunders løp i denne runden!

Øvelse 6 - Atlassteiner
Det er klart for siste øvelse, men i praksis er seieren tatt! Ole Martin Hansen har vært bunnsolid og sterk i alle øvelser. Han leder helt klart når siste øvelse innledes med Sigbjørn Sønderland. Atlassteinene står for tur. 4 supertunge steiner skal opp på trappepalen hvorav den tyngste veier hele 200 kilo. Det skal mye til å få denne kolossen av en stein opp fra gulvet. Ikke alle makter å få det til, men hvem av utøverne i dag er i stand til det? Sigbjørn får opp den første steinen, men kreftene er brukt opp for de neste 3 og han må gi opp. Kevin Larsen er neste mann ut og han får opp 3 steiner før han må gi opp, mens Henrik Hildeskor legger steinene på skuldra og greier nesten den 5. steinen. Nils Kjetil Sande blir som de andre heiet fram av publikum og han klamrer seg til den 5. steinen med takker for seg med de 4 første steinene. Bjørn Andre Solvang vinker til publikum og får de siste instruksjoner før han løper fram og løfter steinene! Det går ”lett” med de 4 første, men han velger å la være den siste steinen. Han avslutter med 12.93 sekunder på 4 steiner. Lars ropes fram, men trekkes tilbake. Neste mann ut er nemlig fjorårets vinner Espen Aune – og han tar alle 5. steinene på 25.81 sekunder. Lars Rørbakken står klar til start og tar alle 5 han også. Dette er utrolige prestasjoner! Drammenskjempen Ole Martin Hansen har vunnet, men det er allikevle spennende å få med hva han kan prestere. Det går smidig og han er så nær, så nær ved å fåp den siste steien opp, men den glapp på kanten! Han går i knestående, men en ting kan han være sikker på: 

HAN ER DEN STERKESTE MANNEN I HELE KONGERIKET!! Gratulerer med en velfortjent og solid seier Martin! 

Resultat (poeng, navn, antall)
12,0: Espen Aune, 5 stk - 25,81s
11,0: Lars Rørbakken, 5 stk - 38,44s
10,0: Ole Martin Hansen, 4 stk - 20,91s
09,0: Bjørn Andre Solvang, 4 stk - 21,93s
08,0: Henrik Venemyr Hildeskor, 4stk - 41,00s
07,0: Nils Kjetil Sande, 4 stk - 48,87s
06,0: Kevin Larsen, 3 stk
05,0: Sigbjørn Sønderland, 1 stk 

Resultat

65,5: Ole Martin Hansen
58,0: Lars Rørbakken
57,5: Espen Aune
50,5: Bjørn Andre Solvang
42,5: Nils Kjetil Sande
40,5: Henrik Venemyr Hildeskor
39,5: Kevin Larsen
34,5: Sigbjørn Sønderland


(Klikk for å se over 1100 bilder av hele konkurransen øvelse for øvelse)


Bilder fra NSM

 

Les også: - Petter Northug Vs. Brian Shaw

Vikingen har senket skuldrene!

De store forberedelsene er unnagjort og Svend føler at han kan senke skuldrene. Han forteller fornøyd at de siste dagene kunne han kose seg og glede seg til lørdagen. På spørsmål om hva han gleder seg mest til svarer han leende: "- Jeg gleder meg til det er over!" Neida, han mente vel ikke det, men det er helt klart at denne store nasjonale konkurransen har krevd sin mann! Svend har hatt mange 16 timers dager og han er stolt over å kunne dra i gang atter en gang en konkurranse som i nasjonal sammenheng er en av de store begivenhetene.

Det har aldri vært så mange til en kvalifisering og Svend forteller bestemt at de 12 som ble tatt ut definitivt var de beste. Svend elsker strongmanidretten og når han sammenlikner den med kroppsbygging, som han selv også har drevet med, sier han: "- Som strongman kan du potensielt økonomisk sett leve av å drive med dette dersom du blir god nok. Dessuten deltar du i konkurranser når kroppen er på sitt beste og du kan spise mer mat enn en kroppsbygger kan. Det er en langt mer asketisk og økonomisk krevende livsstil å utøve kroppsbyggeridretten. Dessuten står man jo ganske "alene" og sliten på scenen når konkurransedagen endelig er der, legger han til."

Når det gjelder rekrutteringen til strongman er han svært glad for den retningen det har tatt. I 2005 måtte han lete etter deltakere og da fikk han 6 strongmen til å delta inklusive ham selv. På spørsmål om rekruttering av kvinner til strongwoman svarer han leende: "- Det kan godt hende at det også her er et grunnlag for å øke interessen og deltakelsen, men da blir det andre enn meg som drar i gang det!" Det er ikke så vanskelig å skjønne - Sven er en mann med mange jern i ilden og det høres helt klart ut som om han har nok å henge fingrene i!

Svend har lagt opp til at utøverne skal ha det helt topp under konkurransen. Derfor får de 12 finalistene kongebehandling under årets NSM. "- De fortjener å bli behandlet som konger og kommer til å være konger på finalen." forteller en bestemt og svært fornøyd Svend.

Utøverne og øvelsene

Med en høyde på 186,8 cm og en vekt på 126,5 kg i gjennomsnitt blant strongmandeltakerne er det klart for noen skikkelige tunge løft i:
-  Man truckpull m/tau
- Toyota markløft for reps
- Stihl crusifix med motorsager
- Blåklæder vikingpress
- Peli medly
- Farmerswalk og loading
- Ironcore atlas steiner!

Hvem skal kjempe om tittelen Norges Sterkeste Mann?

Kvalifiseringen ble gjennomført på Storefjell den 21. april og det var 29 strongmen som deltok. Strongmandisiplinen øker helt klart i omfang og det skjerper konkurransen for de som ønsker å bli med å kjempe om tittelen! Av de 29 som deltok var det 12 som kom gjennom det første nåløyet i kvalifiseringen. Noen favoritter finnes det blant disse utøverne - ikke minst fjorårets vinner Espen Aune. Her er utøverne som skal kjempe om å bli Norges sterkeste mann 2012:

1. Lars Rørbakken
2. Espen Aune
3. Vidar Vikøy
4. Bjørn Andre Solvang
5. Sigbjørn Sønderland
6. Øyvind Rein
7. Ole Martin Hansen
8. Tommy Grønbakken
9. Jørgen Aukland
10. Nils Kjetil Sande
11. Kevin Larsen
12. Henrik Hildeskor
(Klikk for å lese intervju av hver enkel utøver)

 

Treningsforum.no ønsker utøverne lykke til og vi kommer selvsagt til å være til stede under NSM!


Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017280

Etter 10 år med trening og 9 NSM konkurranser så klaffet alt - han vant!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018351

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!