Vi har en NY Norges Sterkeste Mann

Strongman12.10.2018Joachim Marhaug0

Med avrevet bryst vant han Norges Sterkeste Mann 2018. Ole Martin Kristiansen satset alt og vant alt!

Foto: Jørn Holm

Ole Martin Kristansen vant Norges Sterkeste Mann 2018 i helga. Nå har tronen kommet tilbake til Trøndelag. For før han så har både Espen Aune og Richard Skog holdt tronen i en årrekke, men det er flere år siden disse karene la opp. Nå har den altså kommet tilbake til Trøndelag.

Vi har tatt en kjapp prat med Ole Martin Kristansen om hvordan han opplevde konkurransen i Nordreisa.

Dette er øvelsene:
Loading av 2 stk tønner og en stk sandsekk.
Farmerswalk 150kg i hver hånd 20mx2
Stokkpress for maks. startvekt 120kg
Bilmarkløft 320kg for repetisjoner
Yokerace for maks. 5meter. startvekt 390kg
Atlassteiner 130kg 150kg 160kg 180kg 200kg

Før første øvelse var jeg utrolig nervøs fordi jeg skadet meg i akkurat samme øvelse for 7 uker siden på konkurranse i Sverige. Her går man ut i par. Jeg gikk mot Jonas Bathen. Planen var å kjøre full fart på tønnene og et rolig pickup på sekken, for så å gi gass. Jeg lå helt likt med Jonas Bathen (3. plass totalt) før sekken, men her gikk det ikke som planlagt. Jeg ble for usikker på skaden, og valgte en annen teknikk enn det jeg vanligvis bruker. Dette tok for lang tid og det kostet mye! Jeg lå da på en 4. plass etter første øvelse.

Neste øvelse var Farmerswalk! Dette er en øvelse jeg anser meg som best i Norge på og satser selvfølgelig på 1. plass her. Noe jeg trenger etter å ha kommet lenger bak en forventet på Loadingen. Utøverne som gikk før meg slet med å komme helt over banen med vektene, så dette så tungt ut! Jeg sitter og hører musikk og prøver å roe ned nervene før jeg går ut. Navnet mitt blir ropt opp og jeg fyrer på alle plugger! Dette skal gå fort! I det jeg starter synes jeg vektene kjennes lette ut i nevene, men jeg får ikke den farten jeg vil på beina. Uansett kommer jeg i mål på ledertid og er fornøyd med det! Her slår jeg Jonas med 3 poeng, men taper for Nils Kjetil Sande. Nils Kjetil slo meg også i Loadingen. Nivået på utøverne er mye høyere en jeg forventet og jeg har ikke plasseringene jeg vil ha i de to første øvelsene.

Øvelse nr 3 er en ren styrkeøvelse og dette liker jeg! Stokkpress for maks vekt. Mine største utfordrere her tenkte jeg ble Jonas Bathen og Jørn Erik Bolstad. Jeg vet at gutta er sterke i pressøvelser! Bolstad blir stående på 140 kg siden han bommet på 160 kg. Jonas blåser opp 160 kg og det gjør også Nils Kjetil Sande. Dette var øvelsen jeg tenkte å gå i fra Nils Kjetil på totalen, men han ender på en delt 2. plass med Bathen. Jeg vinner stokkpressen med en solid rep på 180 kg. Jeg er fornøyd med seieren, men nå ligger Nils Kjetil Sande et halvt poeng foran meg. Jonas like bak meg igjen.

 

Så kommer det også en øvelse der vi får stå i ro og bruke rå muskelkraft. Dette er Bilmarkløft og det er en øvelse jeg er 100% sikker på at jeg vinner. Her er jeg selvsikker og kan showe litt. Jeg vinner øvelsen med 2 repetisjoner foran Nils Kjetil og Jonas Bathen, som deler 2. plass i denne.

Yokerace mot maks vekt er neste øvelse. Dette er en øvelse jeg ikke er noe god i og klarer sjelden å komme på topp 3. Slagplanen var å fullføre alle vektene. Nils Kjetil og Jonas gikk over hele lengden og fullførte. Det var helt uaktuelt å gi seg bak noen av dem. Her måtte jeg grave dypt inn i hodet for å finne beistet! Nils og Jonas gikk over med 540 kg på ryggen og jeg måtte følge på. Dette er vekter jeg aldri har gått med på verken trening eller konkurranse. Jeg løfter opp vekten og hodet holder på å eksplodere. Ryggen presses sammen og knærne holder på å knekke... Jeg får vekten halvveis over banen, og så smeller det i venstre bryst/skulder. Jeg tar grep lenger ned på yoken for å ikke rive brystet mer og tenker at hvis du ikke går over med denne vekten taper du NSM tittelen og drar hjem uten seier. Det er uaktuelt! Her hentes det motivasjon fra dag 1 da man startet for 11 år siden. Jeg SKAL over med vekten! Jeg stabber meg over og går den i mål. Legger meg i bakken og kjenner store smerter i bryst/skulder. Jeg blir bedt om å legge meg ned på ryggen og ta det med ro. Isposer, teip og smertestillende blir hentet og slengt over meg. Jeg får god hjelp av crew og samboeren min med skaden. Ambulansepersonell kommer til stedet og vil ta meg med på legevakta for å sjekke om det er en større skade. Jeg ligger 1 poeng foran Nils Kjetil før siste øvelse og vet at jeg er sterke enn han i atlassteiner. Jeg MÅ fullføre! Ambulansepersonellet sier at det blir på eget ansvar og ber meg egentlig om å ikke løfte noe som helst.

Vi teiper opp skuldra så smertene ikke er så store og jeg gjør meg klar for siste øvelse: atlassteiner. Siden jeg leder konkurransen totalt går jeg ut sist. Nils Kjetil har fått opp 4 steiner. Jeg må da få opp 4 steiner raskere enn han eller alle 5. Skuldra mi dunker og jeg kjenner smertene, men jeg bruker det bare som motivasjon for å fullføre. Det hjelper å bli sint! Fløyta går og jeg smeller opp de 3 første steinene uten problem. NÅ skjer det tenker jeg. Hvis du får opp den neste steinen er du Norges Sterkeste mann 2018. Jeg vet at jeg ligger foran Nils Kjetil på tid, og stiller meg over 180 kg steinen. Biter tennene sammen og hiver den opp på plattformen! Jeg er Norges sterkeste mann! Jeg hører speakeren rope ut at jeg har slått tiden til Nils Kjetil og får bekreftet at jeg faktisk har vunnet! Det er utrolig deilig å være ferdig med konkurransen og selvfølgelig ubeskrivelig godt å nå målet man har jobbet så lenge for. I 11 år har jeg trent for å kunne stå på toppen!

Alt i alt er jeg også veldig fornøyd med arrangementet. Alt fra oppholdt til konkurranse var knallbra! Kjartan Andreas Nygård og resten av crewet skal ha skryt for opplegget! Det er utrolig kult å konkurrere når man bli tatt vare på som utøver.


Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Se resultater, bilder og reportasje fra Norges Sterkeste Mann og Kvinne 2018.

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017280

Etter 10 år med trening og 9 NSM konkurranser så klaffet alt - han vant!
Det sier Norges sterkeste mann - Jørgen Skaug Aukland.

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Norges Sterkeste Mann & Kvinne 2018

Strongman10.10.2018161

Dette er Norges NYE Sterkeste Mann

Strongman25.09.2017280

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!