Espen Aune skal forsvare tittelen sin

Intervju11.05.2012Joachim Marhaug0

I fjor ble han Norges sterkeste mann og nå skal han forsvare tittelen. Espen Aune er klar mer enn noen gang og har trent hardt det siste året.

Navn: Espen Aune
Bosted: Trondheim
Alder: 30år
Høyde: 184cm
Vekt: 135kg
Arbeid: Salgskonsulent i Eniro Norge As
Sivilstatus: Forlovet
Sponsor: www.Norkost.no  og Kaiber Gym
Meritter: Norges Sterkeste Mann 2011

Hvem er du?

De fleste på Treningsforum begynner vel å kjenne til meg nå. Men jeg er en vanlig mann med samboer, datter, 2 reserve barn, hund, stasjonsvign og hus. 8-16 jobb og ett vanlig standard liv. Foruten at jeg løfter steiner, drar lastebiler osv., smiler Espen. Jeg er veldig målbevisst, sta, omtenksom, snill, men også egoist til tider, spesielt før store konkurranser. Liker å ha det gøy, dessverre ofte på andres bekostning. Bryr meg veldig om mine nærmeste, gjør det meste for de. Tar meg selv ikke så seriøst, altså man kan si mye til meg, og kødde mye med meg før jeg blir forbanna. Ellers kan dere se på stjernetegnet Skorpion, alle som kjenner meg sier jeg er prikk lik det som står der , ler Espen.

Hva liker du å gjøre når du ikke er på trening? Har du andre hobbyer?

Da liker jeg å bruke så mye tid som mulig sammen med min datter og familie. Svømmehall, lekeland, besøke oldermor, bestemor osv. Ja, slik som jeg ser for meg de fleste småbarns familier gjør. Har egentlig ikke mange andre hobbyer. Men elsker film. Meningsløs action film på DVD eller kino med snop, ja da koser jeg meg max!

Hvordan har oppkjøringen til Norges Sterkeste Mann vært?

Den er, eller har vært ett helvete. Børge Fagerli som har trent meg nå de siste årene fant ut at kapasitet og intervalltrening var tingen for meg i år. Det er ingen maxløft i NSM i år. Alt går på reps og tid. Så har ligget på mange, mange reps og korte pauser osv. Som har medført litt spying på trening og mange veldig rolige kvelder etter trening. Jeg har trent 4 økter i uka. 3økter meg ren strongmantrening og 1 økt på gymmet med noen støtte øvelser. Hver strongmanøkt har jeg ligget på 3-4 øvelser. Så det har blitt MYE spesial trening mot NSM øvelser i år, og det håper jeg gjør utslag. Hadde god erfaring med det i fjor. Da jeg klarte endelig å vinne!

Hvor mange kalorier ligger du på om dagen?

Jeg ligger vel på rundt 5000 +- ca.. Maten/dietten i år har gått mye i vanlig norsk husholdnings mat egentlig. Litt old school... Så alt fra fisk, kylling, kjøttkaker, karbonadedeig, hjemmelaga pizza, fiske boller i hvit saus osv. Og jeg har kompensert måltider med lite protein innhold med shake eller skyr som jeg har blitt så gla i. Har faktisk tillatt meg å ta noen pils på lørdagskveldene også nå i denne oppkjøring. Det er første gang på 10år, ler Espen.. Alltid hatt ett prinsipp på dette. Ingen alkohol under oppkjøring. Men har stresset litt ned denne gang, og tillatt meg en pils eller to noen lørdager.

Er det en utfordring å få i seg slike mengder med mat?

Jeg er ikke en matglad person. Aldri vært. Så maten er faktisk det verste for min del, men har stresset litt ned på alt dette matstyret i år. Og faktisk likevel gått opp noen kilo fra i fjor. Og enda er matlysten OK. Så ser ut som akkurat det funker for meg.

Hvilken er din favorittøvelse i strongman?

Alt med hurtighet. Farmers, Yoke, Loading etc

Hvem blir din nærmeste og største konkurrent på NSM?

Jeg mener og tror det blir 3 stk. Og de er Ole Martin Hansen, BAS og Lars Rørbakken. Vi 4 tror jeg kommer til å kjempe om pallen i år, som i fjor.

Hvem tror du vinner av Petter Northug og Brian Shaw og hvorfor?

Petter Northug. Fordi han er trønder, og har sagt seg villig til å trene noen økter med meg før NSM slik at han blir bedre rustet, ler Espen.

Hvordan tror du plasserer deg på NSM?

Jeg går for 1.pl i år som i fjor. Jeg har vel alt å tape i år. Så presset er på mine skuldre, men det skal jeg takle fint!

Får du benyttet styrken din til noe annet nyttig i din hverdag?

Siden jeg sitter på et kontor og snakker med kunder i min hverdag er det liten vits i å være sterk da, men kan vel komme til nytte når jenta mi blir 14-15 år tenker jeg Så jeg må holde formen og power'n, smiler Espen.

 


Espen med 302,5 kg i knebøy

Strongman19.02.2019216

Espen Aune som har for lengst lagt opp som strongman er fortsatt råsterk!

Sterkest

Strongman31.05.201374

Se trailer av Espen Aune og veien til Norges sterkeste mann.
...sier Bjørn Andrè Solvang til Espen "BØS" Aune.

Deffet bort 35 kg fett

Intervju27.09.2012589

Kjenner du Espen Aune igjen? Han har gått ned fra 137 kg til 102 kg.

Espen med 302,5 kg i knebøy

Strongman19.02.2019216

Sterkest

Strongman31.05.201374

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!