Når det gjelder livsstilen og leve på rå mat. Så er det for det meste dem som er interessert i helsegevinstene framfor muskelbygging, som vender om til den (jeg synser kanskje litt her, men jeg snakker bare ut i fra mitt personlige valg, samt venner/bekjente som har endret kosthold) Og rå mat, er da så mangt mer enn bare salat og tomat. Det igjen bekrefter bare hvor lite vedkommede vet om denne livsstilen.
Men hvis noen går rundt og tror at det er sunt å spise mengder kjøtt og beabeid mat, med den vitenskapen forskning/ stuider som vises i dag, så vil jeg kalle det bra naivt. Vi blir bombadert daglig med slike rapporter og studier, - det er så iøyefallende, at det går inn an å unngå å se dem. - Wake up and smell the coffee!
http://www.healingcancernaturally.com/meat-and-colon-cancer-link.htmlColon cancer is one of the world's top killers, but if you're a vegetarian, you have reason to breathe a sigh of relief. Meat-eaters, take note. The recent study by the European Prospective Investigation of Cancer and Nutrition (EPIC) study chillingly confirms what previous smaller studies have shown for years: Consumption of animal products are likely to cause colorectal (colon and rectal) cancer.
The massive EPIC study is the biggest ever into diet and cancer. It involved 406,323 people from nine countries over a period of 15 years. The results of the study were presented recently in Lyon, France, at the European Conference on Nutrition and Cancer.
The study cited preserved meats, such as cured ham, hot dogs, bacon and salami, as major culprits for colorectal cancer, and indicated that red meat was also a high risk factor. People who consumed preserved meats were found to have a 50 percent greater chance of developing colorectal cancer than those who ate no preserved meats. Red meat produced the same harmful bacteria in the colon as is found in tobacco.
But don't head out for chicken wings yet. Previous studies have also linked consumption of chicken, dairy and eggs to the development of colorectal cancer. A 1990 survey and 1991 follow-up study in the Spanish Island of Majorca found that consumption of chicken, red meat, dairy and eggs increased the risk of developing colorectal cancer.
Another 1991 Swedish study indicated an association between meat consumption and colorectal cancer, and a 1992 study in northeast Italy found that "frequent consumption of refined starchy foods, eggs and fat-rich foods such as cheese and red meat is a risk factor for colorectal cancer." All studies were published in the International Journal of Cancer.
Researchers at Harvard Medical School and at the Harvard School of Public Health in 1990 found a clear association between animal fat intake and colon cancer rates. The authors of the study also reported that in the Nurse's Health Study of 121,700 female registered nurses 30 to 55 years of age found that, women who consumed beef, lamb, or pork as a main dish at least once a day were 2.5 times more likely to be diagnosed with colon cancer than women who consumed meat as a main dish less than once a month.
The American Cancer Society (ACS) states that "a diet mostly from animal sources" is a risk factor for colorectal cancer. The ACS recommends that people choose foods from plant sources and limit their intake of high-fat foods, particularly from animal sources.
The National Cancer Institute in the United States also says that "colorectal cancer seems to be associated with diets that are high in fat and calories and low in fiber" and that "eating vegetables and fruits is associated with a decreased risk of cancers of the ... colon [and] rectum..."Stored Protein Diseases:
http://www.healingcancernaturally.com/stored-protein-diseases.htmlAkkurat før og under tiden til slaktning, foregår det store biokjemiske forandringer i dyret. Giftige biprodukter blir tvunget inn i kroppen, og derved gi gift-smerter til hele besetningen.
Ifølge Encyclopedia Brittanica vil kroppsgifter, som inkluderer urinsyre og andre giftige slaggprodukter som viser seg i blod og celler.
Protein, som kommer fra nøtter, lentiles, erter, korn og meieriprodukter sies det er langt renere enn kjøtt som inneholder ca. 56% urent vann. Akkurat som dyr, blir vi gjennom intens frykt og redsel offer for biokjemiske forandringer i farlige situasjoner. Hormonnivået i dyrets blod, spesielt adrenalinet forandres radikalt når de ser andre dyr slite for livet og friheten. Dette hormonet forblir i kjøttet og overføres som gift til mennesket som spiser det. Ifølge et næringsstoff-institutt i America: Dyrets kjøtt er fult av giftig blod og andre avfalls-bi-produkter.
* Kreft
En nylig undersøkelse blant 50.000 vegetarianere (adventister) ga resultater som sjokkerte en hel verden som studerer kreft. Studiet viste tydelig at denne gruppen hadde forbausende lite tilfeller av kreft, sammenlignet med tilsvarende gruppe av alder og kjønn. Resultatet viste samtidig at levealderen til adventistene var lengre enn sammenlignbare grupper. En nylig undersøkelse blant mormoner viste også at de hadde under 50% av krefttilfeller til normale grupper. Mormoner spiser som kjent meget lite kjøtt.
Hvorfor får kjøtt-etere mer kreft? En grunn kan være at kjøtt, som ligger lenge før det blir konsumert, får en grå-grønn farve. Køttindustrien prøver å rette på dette ved å tilføre nitrat, og andre presseringsstoffer. Dette gjør at kjøttet ser mer rødt ut, men i de senere år har man funnet ut at dette har vist seg å være kreftproduserende.
Som dr. William Lijinsky, en kreft-spesialt ved Oak Ridge National Laboratory sier: ”Jeg gir ikke nitratfarget mat til min katt en gang.”
Britiske og Amerikanske forskere, som har studert tarm-bakterier i kjøtt-etere og vegetarianere, har funnet store forskjeller. Bakteriene i kjøtt-eternes tarmer reagerer spesielt på saftene, som viser seg å være kreftfremkallende. Dette kan være grunnen til at det er langt mer kreft i maver i områder som Nord-Amerika og Vest-Europa i forhold til det vegetariske India. I USA er for eks. mavekreft den nest mest forekommende kreftårsak. Bare slått av lungekreft. Mennesker i Scotland, som spiser 20% mer kjøtt enn englenderne, er et av de land i verden med høyest andel av mavekreft.
* Kjemisk mat
Det å spise kjøtt er ofte kalt for: ”Det å spise toppen av matkjeden.” I naturen er det en lang kjede av konsumenter: Planter, som spiser sollys, luft og vann. Dyr spiser planter, store dyr og mennesker spiser mindre dyr. Over hele verden har de behandlet jorden med gift (gjødsel og pesticider). Denne giften er blitt lagret i kroppen til de dyr som spiser planter og gress. F. eks. har de sprayet med innsektsdrepende middel, som DDT, et meget giftig stoff som vitenskapen har funnet, som kan gi kreft, sterilitet og leversykdommer. DDT er nå heldigvis blitt forbudt.
Det viser seg at de som står øverst på denne matkjeden, mennesket, vil absorbere mest av de skadelige stoffene, som ikke kan brytes ned. De har funnet ut at kjøtt inneholder 13 ganger mer DDT enn grønnsaker, frukt og gress. Iowa State Universitet kunne via eksperimenter finne ut at DDT, som ble funnet i mennesket kom fra kjøtt.
Men giftpåvirkning av kjøtt, stopper ikke her. Våre dyr som vi skal spise blir behandlet med kjemiske midler for å øke vekten på dyrene, for å få dem fete, og for å få den riktige farven etc. For å få det riktige kjøttet på en mest mulig økonomisk måte blir dyrene tvangsforet, sprøytet med hormoner, for å hjelpe vekstøkning, de får antibiotika, beroligende stoffer og kjemiske blandinger. The New York Times skriver: ”Men av langt større betydning av potensielle skadevirkninger for forbrukernes helse, er de skulte smittestoffene, bakterielignende, som salmonella og rester av pesticider, nitrater, nitriter, hormoner, antibiotika og andre kjemikalier” (18. juli 1971) Mange av disse stoffene er blitt bekreftet gir kreft, og det er også vist at mange dyr omkommer selv, før de rekker å komme til slakteriet.
Nå som bondegårder er blitt omgjort til kjøttfabrikker, så mister dyrene muligheten til å se dagslys – og mange dyr må leve under grusomme forhold inntil de skal møte en grusom død. Spesielt gjelder dette for de stakkars hønene, som skal verpe egg eller gi kylling-kjøtt.
Chicago Tribune kom med en artikkel hvor de skriver at eggene er klekket ut på toppen, og hvor kyllingene blir stimulert, dopet, og tvangsforet, de spiser i deres knøttsmå bur, hvor de ikke får fysisk trening eller frisk luft. Etter som de vokser flyttes de nedover, en etasje ad gangen, inntil de kommer helt ned til slaktning. En slik unaturlig livsform skaper ikke bare en kjemisk ubalanse, men dessverre også ondartede kreft-tilfeller og andre unødige misdannelser.
* Dyre-sykdommer
Et annet farlig problem med kjøtt-etere er at dyr er ofte skadet med farlige uoppdagede sykdommer eller rett og slett unngått av kjøttprodusentene og inspektørene. Ofte, når et dyr har en ondartet svulst eller kreft, så vil ofte den skadde delen bli skjært bort og resten solgt som kjøtt. Eller enda verre, det skadde kjøttet kan bli malt opp sammen med annet kjøtt, og gjort om til pølser eller karbonadekjøtt. Et sted i USA, hvor det er rutinemessige kontroller av kjøtt, ble det oppdaget at 25.000 kuer med øyekreft hadde blitt solgt som vanlig kjøtt. Vitenskapen har også funnet ut at dersom lever er infisert med en sykdom, og det blir gitt som for til fisk, vil fisken få kreft.
En kjent vegetarisk doktor, dr. J. H. Kellogg uttalte engang da han spiste sin vegetarmat: ”Det er godt og kunne spise din man uten å bekymre seg om hvordan maten har avgått med døden.
* Hjerte-sykdom;
Kanskje det største og greieste argumentet for ikke å spise kjøtt, er den klare og vel-dokumenterte sammenhengen mellom det å spise kjøtt og hjerte-sykdommer.
I Amerika, det landet i verden hvor det spises mest kjøtt, vil hver annen person, som spiser kjøtt enten dø av hjerte-sykdom eller av blodproblemer, samtidig, som disse sykdommene nesten er fraværende, hos mennesker som spiser minimalt med kjøtt.
The Journal of the American Medical Assosiation, rapporterte i 1961 at ”en vegetariansk diett kan forhindre 90 – 97% av hjerte-sykdomer (Thromboembolic disease and coronary occlusions).
Hva er det som er så skadelig for hjerte-systemet? Det dyriske fettet, sånn som kolesterål, kan ikke s bra nedbrytes i menneskekroppen. Dette fettet begynner å legge seg inne i blodåreveggene.
Ved gjenttatt avlagring på denne måten, vil åpningen i blodbanen bli mindre og mindre, for år som går, ’og det vil igjen slippe mindre og mindre blod igjennom. Denne farlige tilstanden blir kalt atherosclerose. Dette medvirker en stor påkjenning på hjertet, som stadig må pumpe hardere og hardere for å få blodet rundt gjennom fortettede blodårer. Som et resultat kan man få høy blodtrykk, slag, og hjerte-attack. Nylig har også nå forskere og vitenskapsmenn på Harvard funnet ut at blodtrykket hos vegetarianere, er betydelig lavere enn hos en sammenlignbar gruppe av kjøtt-spisere. Under Korea-krigen, ble 200 amerikanske soldater med en gjennomsnittsalder på 22 år undersøkt etter deres død. Omtrent 80% hadde hardere blodårer tettet med rester fra kjøtt-spising. Koreanske soldater i samme alder, ble også undersøkt, og der fant de ikke slike problemer med blodårene. Koreanerne var i det vesentlige vegetarianere.
Det er nå erkjent at Den Amerikanske Nasjonens nr. 1 dødsårsak, er hjerte-sykdom, og den har nådd til epidemiske proporsjoner. Flere og flere leger (inkl. the American Hearth Assosiation) oppfordrer sine pasienter med hjerteproblemer til en sterk reduksjon av kjøtt-mat, ja ofte til og med oppfordrer til totalt avhold. Vitenskapen har nå erkjent at tøffheten og fibrene til en vegetarkost, reduserer kolesterolnivået.
Dr. U. D. Register, formann i the Department of Nutrition ved Loma Linda Universitet i California, beskriver erfaringer, hvor et kosthold med bønner, erter, etc. reduserer kolesterolnivået, selv med store mengder av smør.
* Putrefaction - forråtnelse
Så fort et dyr er drept, begynner roteiner i kroppen å koagulere, og selvdestruerende enzymer blir frigjort (i motsetning til planter, som har rigide cellevegger, og et enklere sirkulasjonssystem).
Snart vil det utvikle et denaturerende stoff, som kalles ptomain. På grunn av disse ptomainene som blir frigjort rett etter døden, vil dyrekjøtt, fisk, egg ha en felles prosess – en ekstremt rask
dekompostering og forråtnelse. I løpet av den tiden det tar fra dyret er slaktet, plassert i et fryselager, ”eldet”, transportert til slakteren, kjøpt, brakt hjem, preparert og spist, kan man tenke seg hvordan forråtnelsesprosessen har kommet i gang i ens middag. Kjøttet går meget langsomt gjennom menneskets fordøyelsessystem, som vi har sett ikke er laget til å fordøye det. Det tar kjøttet omtrent opptil 5 dager å få det ut av kroppen sammenlignet med vegetarkost, som tar omtrent 1,5 dg, og i denne tiden har kjøttet konstant kontakt med fordøyelsesorganene. Den vanen som er gjort av mennesket ved å spise kjøtt i sin komposteringsprosess produserer gifter til tarmsystemet og sliter ut tarmtrakten altfor tidlig. Rått kjøtt, som hele tiden er i en forråtnelsesprosess kan smitte kokkens hender og alt han kommer i berøring med. En engelsk offiser innen helsesystemet advarte husmødre, etter at de hadde funnet giftige bakterier, og ba dem behandle kjøttet som om det skulle være ekskrementer. Ofte er kjøtt, selv om det er kokt giftig, spesielt om det er rått, barbekjuet, ristet eller stekt på spyd, ikke bra å konsumere. Dette er stadige kilder til infeksjoner.
* Nyre-sykdom, gikt, leddsmerter og revmatisme;
Noe av det verste en kropp blir infisert med via kjøtt-spising er urin og urinsyre (deler av nitrogen). En biffsteak inneholder f. eks. omtrent 14 gram urinsyre pr. pund. En amerikansk doktor undersøkte kjøtt-etere, for å finne ut forholdet med urinsyre, og fant at kjøtt-etere måtte bruke 3 ganger så lang tid på å bli kvitt giften i binyrene enn en vegetarianer. Så lenge menneskene er unge, har de ikke så store problemer med dette, og binyrene klarer å motstå skader og sykdommer, men jo eldre binyrene blir jo vanskeligere blir det å rydde opp, og sykdommer forekommer ofte. Når binyrene ikke lenger klarer å takle de ekstraordinære problemene med syren, blir den deponert rundt omkring i kroppen. Så blir det absorbert av muskler, som en svamp og urinen vil bli hardere og til slutt krystallisere seg. Når dette skjer i leddene, vil smerter oppstå og det utvikles gikt, arthrites (leddsmerter) og revmatisme. Når dette samler seg opp i nervebaner vil andre problemer dukke opp, som neuritis og sciatica.. Nå når flere og flere doktorer opplever dette vil de be pasienten om å slutte med å spise kjøtt. Helt eller i alle fall å redusere det så mye som mulig.
* Dårlig eliminering
Siden vår kropp ikke er laget for å fordøye kjøtt, blir dårlig eliminasjon et naturlig resultat, og det er med på å lage et stressende mageproblem. Kjøtt, som er ekstremt fattig på fiber, har den store svakhet at det bidrar til en langsom prosess (4 ganger så sent som en vegetativ kost) og fører ofte til forstoppelse.