Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • 1  Trening / Kampsport og Selvforsvar / NOGI SHORTS på: 05. mai 2007, 16:57
    Noen som vet hvor man kan få kjøpt og prøvd Nogi Shorts i Oslo en plass?
    Evt andre MMA shortser enn den ene Sprawlen de har på fighter...

     Huh
    2  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Judo - lite pragmatisk eller god trening? på: 22. desember 2006, 23:27

    Har lest denne historien o.l.  før, og ja, utganspunktet er mye det samme (kommer ikke utenom de vanlige "slik var det før og dette er bakgrunnen for det vi gjør"-historiene, ei heller i judo...).
    Men, utganspunkt for mange av dagens mer "moderne" kamsporter er like like interessant som om Britney er barbert nedetil på juleaften eller ikke (selvfølgelig er voldsom generalisering, så ro ned dersom det rykker i kverulantfoten her...). Nå snakket vi om judo og BJJ idag. Ingen klubb er lik. Men, slik jeg har trent er det uomtivstelig temmelig store forskjeller i de to "stilene". Det tror jeg nok også de fleste som både har trent judo i norge og BJJ på f.eks. tidligere Gracie på Kringsjå vil være enige i.
    Betyr selvfølgelig ikke at en god BJJutøver må vinne nede mot en tilsvarende god kamprettet judoutøver. Judo er bra på mange ting. Betyr bare det at for den jevne utøver vil BJJ ha mer å by på når det kommer til ting som faktisk fungerer i kamp/selvforsvar/trening mot andre stilarter osv osv osv osv osv...
    3  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Judo - lite pragmatisk eller god trening? på: 22. desember 2006, 17:15
    Jeg kjenner en som drev med judo. Han omtalte sporten som "stående rævkrok".


    Omtrent like riktig som å kalle snooker "fotball på en mindre, grønn matte"... Cheesy
    4  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Judo - lite pragmatisk eller god trening? på: 22. desember 2006, 16:11
    Et par ting til...

    De gode judoklubbene koster (stort sett) nesten like mye som de gode BJJ/MMA stedene, I alle fall i Oslo og Trondheim.

    Noen sa at judo og BJJ har mye felles. Og, har vel omtrent like mye til felles som tradisjonell karate (uten å definere det mer) og moderne thaiboksing. Ja, man ruller rundt på bakken i begge "stilene", men veldig mye grunnleggende er helt forskjellig. Det merkes når man prøver begge deler. Går opp en del lys på bakken etter en liten stund med BJJ for de fleste middels gode judoutøvere.
    5  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Judo - lite pragmatisk eller god trening? på: 22. desember 2006, 16:05
    Akkurat som veldig mye annen kampsport så har klubben du trener i utrolig mye å si. Blir du medlem av f.eks. Ippon i Oslo kan du helt sikkert regne med tonnevis med juling fra mange andre og masse bra trening.

    Judo har mange bra elementer som også kan overføres direkte til mer selvforsvarrettet/"slossrettet"-bryting. Kommer du i en klubb som fokuserer på konkuranse (kanskje ikke fra dag én...) vil du bruke mye tid på disse. Andre klubber/trenere går mer for en "judo-for-alle" filosofi og trener også på bl.a kast som aldri vil fungere på en virkelig motstander (med mindre du selvfølgelig prøver på bestemor...).

    God BJJ er generelt sett 100% overlegen judo på bakken (dersom man ser bort fra den alltid tilstedeværende "utøver-faktoren"). Jeg lærte mer på ett år i en god BJJ klubb, enn jeg gjorde på 4 år på judoen. Delvis fordi judo idag er bygd opp runt et meget begrensende regelverk, noe som setter veldig store begrensninger på antallet gode teknikker. Nå skal det sies at man ofte dominerer stort oppe etter et par år med judo, men hva har det å si så lenge du ikke kan vinne på takedowns og blir grust på bakken to sekunder etter at du treffer matta/asfalten.
    Drakta i judo er veldig viktig i veldig mange teknikker, og man savner den når man ligger å ruller på bakken og ikke får tak i noe. Det skjer ikke i BJJ.

    Judo er er knall sport. Du blir i utrolig god allround form (trener du bra vel å merke...) og du blir absolutt i stand til å gjøre en del med en motstander både oppe og nede.
    Dersom du derimot er ute etter å bli virkelig god til å dominere andre mennesker på bakken, ønsker et stort reportoar i teknikker og føler at til dels "teite" regler ikke passer deg går du for BJJ.

    Noen liker den "strukturen" judo har, andre liker å kjøre på med alt de kan finne på. Folk er forskjellige...
    6  Generelt / Åpent forum / Beskytte de dumme mot de dumme på: 17. mars 2006, 12:55
    Alle som noensinne har hatt litt kunnskap om et av temaene som har blitt diskutert på Tabloid (på TV2) har vel skjønt at programleder og flere av de som deltar i debatten, ikke alltid er veldig godt opplyst om det de snakker om.

    Etter å ha slitt seg gjennom et helt Tabloid (er jo litt som Se&Hør, vet det er drit, men leser det allikevel) blir man servert de "beste" av innringerkommentarene. Dersom disse, og også sms'ene som ruller inn i løpet av programmet, er representativt for hva brorparten av de som ser på programmet sitter igjen med av informasjon er det nesten skummelt at slike program får lov til å gå på tv.

    De som faktisk har god kunnskap og vel gjennomtenkte resonnementer blir stort sett overdøvet av kommentarer fra den alltid tilstedeværende FrP-representanten som er "lettere å skjønne" for folk flest.

    Selvfølgelig skal alle meninger få komme frem i et slikt program og det er selvfølgelig programlederens oppgave å stille kritiske spørsmål til alle parter. Kun slik kan man få frem gode argumenter, dersom disse eksisterer. Men, makan til opphausing og VG-mentalitet i et debattprogram skal man lete lenge etter.

    Men, hva vet jeg, kanskje jeg bare er like dum som snekkeren fra Langoppihøgge som ikke skjønte hvorfor man skulle gjøre noe så dumt som å drite i kjøttdeigen slik at vi fikk tarmbakterien E.Coli. i maten…

    (og nei, tror ikke alle snekkere fra de grisgrendte strøk er dumme, bare generaliserer litt…)
    7  Generelt / Åpent forum / SV: Noen lovkyndige? på: 14. mars 2006, 18:53
    De ser jo en mulighet til å betale oss mindre selv om vi jobber fulle 5. Før sa de ikke noe på det, men nå har de plutselig bestemt seg for å trekke uansett. Jeg kan selvfølgelig ta pausen og forsvinne i 30min, men, bruker heller tiden til å jobbe. Ikke mye poeng å vandre rundt i 25 etter å ha spist i 5...
    8  Generelt / Åpent forum / SV: Noen lovkyndige? på: 14. mars 2006, 18:52
    Krav på det har vi. Men, er såpass hektisk at man aldri rekker å ta det, og, når man bare jobber 5 timer er det egentlig best å få betalt for 5, isteden for 4,5.

    Mao, jobber gjerne 5, men, får ikke lov...
    9  Generelt / Åpent forum / Noen lovkyndige? på: 14. mars 2006, 18:38
    Har prøvd å finne ut dette, men: Hva sier egentlig lovverket om krav om pauser når man jobber?

    Jobber i en butikk hvor de trekker oss for 30 minutter matpause (noe vi aldri har...) dersom vi jobber mer enn 4 timer i strekk. Jeg trodde det var etter 5 timer man hadde pliktig pause, men hva vet vel jeg...?

     Help
    10  Bilder / Bilder av Fitnessutøvere / SV: Det finnes faktisk ikke penere dame en dette(Linda Fodor) på: 19. februar 2006, 13:35
    Og nå er endelig hjemmesiden oppe!!
    11  Generelt / Åpent forum / SV: Anatomi! på: 02. september 2005, 16:41
    Hvis du leser anotomi og fysilogi om dagen ligger da svaret på alt dette temmlig lett tilgjengelig bare noe sider unna der du vel har lest i det siste...

    Eller...
    12  Kosthold / Kosttilskudd / Pris Dalblads Three In One 4kg i Sverige? på: 13. august 2005, 12:03
    Hvor mye er det egentlig å spare på å kjøpe en Dalblads Three In One 4kg + i Sverige sammenlignet med Norge (rett under 1200,- hos Power Nutritium)?

    Evt hvor lønner det seg å kjøpe fra i Norge?

     
    13  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: TITANS profil på: 04. august 2005, 23:12
    Ser flott ut Smiley Men kanskje brystet var hakket underdimensjonert i forhold til de fine skuldrene og armene dine?

    Mulig det bare er jeg som blingser Tongue


    Du blingser... Rå form, et mål og strebe etter.
    14  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: Ida's profil. (Bilder s.1,3,4,6,10,11,12) på: 04. august 2005, 21:23
    Noen tips til utleiefirmaer eller andre måter å finne et krypinn på St.HansH? Jeg og to kompiser og leter etter noe i området der nå, men er ikke lett...

    Det perfekte gym: Styrkerommet på Veterinærhøyskolen... Smiley
    15  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: Bilder på Action på: 04. august 2005, 15:55
    Spørsmålet er vel hva vi misunner deg mest, Kroppen eller Kjæresten...

    Smiley
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 10
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!