Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Re:Forsvarets Spesial Kommando på: 08. mars 2004, 21:46
    Skal selv på opptak i 2005 dersom alt går etter planen.  Har trent mot opptak i sommer, men bristet skuldra så da ble det utsatt.  Har en del kompiser som er både i operativ og utdanning, så jeg gleder meg allerede.

    Men har ikke helt bestemt meg om det blir marinen eller hæren.  Dersom forslaget går igjennom så vil jo marinen og hæren legges sammen til en spesialavdeling.  Men det tror jeg ikke skjer med det første.
    2  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Re:Forsvarets Spesial Kommando på: 04. mars 2004, 21:42
    Helt enig med ProZac her.  80% i hodet.  MEN du må sørge for å ha et grunnlag i føttene og ryggen som jeg beskriver i min forrige post.  Du må være skråsikker på at du ikke ryker ut på småfeil.

    Huk tak i I-offen i leiren, han er som regel gammel infanterist fra Skjold eller oppklaringsmann.  Han kan gi tips og råd.

    Nøl heller ikke med å kontakte rekrutteringsoffiseren HJK på mail eller tlf.
    3  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Re:Forsvarets Spesial Kommando på: 04. mars 2004, 00:38
    Tjensten ved FSK kan deles inn i to bolker, utdanningsåret og engasjement.

    Utdanningsåret starter med et opptak som består av generelle tester, utholdenhetsbiten (o-marsj) og "stridskurs".  Dette er for å sile ut og kunne håndplukke de som er motivert og skikket.  Skal du engang begynne på noe sånt no bør du være klar psykisk og fysisk.  

    Rent fysisk sett så må du være vant til å gå med feltstøvler og pakning.  I tillegg må du være flink til å orientere.  Du må kunne ta vare på beina dine, de er nøkkelen til suksess.  Psykisk så skal du igjennom en del påkjenninger.  Sove alene under åpem himmel, gå alene og gradvis bli utmattet.  Dette høres ikke spesielt fælt ut, men feilorienterer man 3 km i mørket og går seg vill så er greit å være flere enn en.

    For å forberede seg til dette er fallskjermjeger et godt utgangspunkt.  Man går igjennom noe av samme utdanningen, men uten at de samme kravene blir stilt.  I tilllegg lærer man å ta vare på seg selv og lære kroppen sin å kjenne.  Faresignaler og hvordan man oppfører seg når man er tom.

    Utdanningsåret er delt inn i kurs.  Sambandskurs, patruljekurs, skytekurs o.l.  Etter kursene blir man testet i hva man har lært.  Ligner veldig på BS og KS.

    Dersom ledelsen synes du har gjort en bra jobb under utdanningen vil man få tilbud om kontrakt og engasjement.  Selve tjenesten får du nok hørt nok om under utdanningsåret.

    Håper dette var matnyttig.

    4  Trening / Andre Treningsaktiviteter / Re:Er det noen som skal på befalskule til høsten ? på: 27. mai 2003, 20:07
    Helvetesuka består stort sett av utsyking.  De vil teste deg.  Det beste tipset å gi uten å avsløre alt er å vær forberedt på det verste og hold humøret oppe.  

    Klart det er lett å si nå, men hvis du klarer å vise omsorg for laget og få frem smilet når du har gått 15 timer i strekk så scorer det bra.  Aldri vær siste mann på konkurranser.  Men husk at det er LAGET som skal gjennomføre, ikke du.  

    Ta en avgjørelse og stå for den.  Når man ser etter en leder så er det ikke alltid resultatet de ser på, men hvordan du kom dit!

    Stikkord er: løse oppdrag og ta vare på sine menn.
    Rena er kjent for å være blant de hardeste.  Gå med sekk og tren psyken.  Det kommer til å gå opp for deg at du klarer MYE mer enn du tror.  Du bør klare minstekrav fysisk med grei margin.

    Lykke til!
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!