Skrevet av Emne: Mat i blendern og opptaket  (Lest 2309 ganger)

Utlogget proteingutn

  • V.I.P
  • *******
  • Innlegg: 7 210
  • Honnør: 973
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 7 210

  • jeje
Sv: Mat i blendern og opptaket
« #15 : 08. mai 2007, 16:01 »
Er jo en viss forskjell på shakes og tunfiskdrikk da. Størrelsen på bitene er vel det det går på, regner jeg med, er jo liksom ikke så store biter i proteinpulver.. Når du derimot tygger maten, blir det jo ikke så finmalt som det pulver er. Dermed må tarmene ha hjelp av enzymene i kjeften for å klare å fordøye det. Om man da putter tunfisk i blender og lager fin, fin graut av det og så drikker, tror jeg ikke kroppen skal ha SÅ store problemer med å ta det opp.
The only way to keep your health is to eat what you don't want, drink what you don't like, and do what you'd rather not.
-Mark Twain
datagjenoppretting

Utlogget anon30

  • Skravlekopp
  • ******
  • Innlegg: 1 695
  • Honnør: 139
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 1 695

Sv: Mat i blendern og opptaket
« #16 : 08. mai 2007, 16:19 »
Vi svelger jo spytt hele tiden også..?

AntiXrist

  • Gjest
Sv: Mat i blendern og opptaket
« #17 : 08. mai 2007, 16:33 »
Dessuten, produserer bukspytt kjertlene dette enzymet da du: tenker på mat, lukter mat, har mat i munnen, og selvfølgelig ved tygging av maten når den er i munnen.

Så det utsagnet tør jeg ikke å stole helt blindt på, blir å undersøke dette litt for å finne ut litt nermere om det!

Utlogget Benpressmannen

  • Treningsveileder
  • ******
  • Innlegg: 5 317
  • Honnør: 584
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 5 317

  • Anabol, endogen trainee
Sv: Mat i blendern og opptaket
« #18 : 08. mai 2007, 22:10 »
Når vi tygger maten skiller vi ut spytt. Spyttet bløtgjør maten og inneholder et enzym, amylase. Amylase fører til spaltning av stivelse, men blir inaktivert av det sure miljøet i magen. Mange overvurdere kanskje spyttens kvalitet, men egentlig er det ikke så nødvendig for fordøyelsen. Spyttet gjør det dog lettere for oss å svelge maten. Spytt har ikke innvirkning på fordøyelsen av verken fett eller proteiner. (Francone & Lossow 1985). Andre egenskaper som spyttet har er at det er bakteriedrepende samt syrenøytraliserende.
Til daglig så produserer spyttkjertlene ca 1-2 liter hver dag.

Smiley


Mine rekorder:
Bøy: 240kg - Benk: 185kg - Mark: 250kg @ 100kg
Bøy: 250kg - Benk: 185kg - Mark: 260kg @ 90kg
Bøy: 260kg - Benk: 165kg - Mark: 265kg @ 87.5kg
Bøy: 274kg - Benk: 170Kg - Mark: 280kg @ 90kg

ADIDAS Mila 21/6-07: 1t 3m @ 100kg
Polar natt Mila 5/1-08: 1t 1m @ 90kg & syk
ADIDAS Mila 21/6-08: 1t 4m @ 90kg & en sko som ikkje va helt "med"

Ibestad Strongshow 26/7-08 - 5. plass


Mange snakker om å gjøre noe, få gjør det de sier!

AntiXrist

  • Gjest
Sv: Mat i blendern og opptaket
« #19 : 08. mai 2007, 22:44 »
Takk for bra svar, da drikker jeg tunfisken i fred. Cheesy

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!