Nei, sushi kan inneholde hvalkveis (parasitt) så det holder jeg meg unna. Dessuten er annet dyrekjøtt vanskelig for kroppen å fordøye. Vårt system er tregere enn rovdyrs systemer, så kroppen våres tar opp mye mer fra kjøttet, som igjen forårsaker høyt kolesterol osv.
At shushi kan inneholde parasitter er ikke grunn god nok for å kutte det ut vil jeg si. Det kan nær sagt all mat om den ikke oppbevares/tilbredes på riktig måte.
Kjøtt, og i hvert fall ikke fisk, er sjelden tungt fordøyelig. Ta for eksempel rakfisk, som det er lange tradisjoner for i Norge. Rå ørret legges i saltlake noen måneder og dette spises direkte etterpå (gjerne sammen med løk, lefse og rømme). Fisken er ikke varmebehandlet og i løpet av modningstiden er proteinene i fisken fermentert, dvs. spaltet ned til lettere fordøyelige enheter.
Dette kunne kanskje vært mat å invitere deg på, Eneres?
Du snakker om treg fordøyelse som noe negativt. Helt motsatt er forøvrig tilfelle. Langsom fordøyelse gir bedre utnyttelse av maten. Om kjøttet fordøyes raskt eller langsomt har lite eller ingenting å si for nivået av kolesterol i blodet. Kjøtt (proteiner) i seg selv er dessuten ikke det som påvirker kolesterolet, men fettet (renskåret kjøtt og fett er to forskjellige ting) Videre har det vist seg at mengden fett og kolesterol gjennom maten har lite å si for blodkolesterolet. Kroppen produserer selv kolesterol etter nøye reguleringer, og er i seg selv ikke skadelig, men et nødvendig stoff.