Kjøtt, muskler og forfall

Kosthold06.09.2004Jerry Brainum0

Rødt kjøtt er en populær proteinkilde for muskelbygging. Forskning som har sammenlignet kjøttspisere mot vegetarianere, viserklart at kjøttspisere bygger muskler mer effektivt. Hvorfor kjøtt er så bra for å bygge muskler er ennå et åpent spørsm

Den nyeste studien som sammenligner proteinkilder fulgte opp kosten hos 21 menn som var 65 år eller eldre. De ble delt inn i enten en kjøttspiser eller lakto-ovo vegetarianer gruppe. Alle deltakerne gikk på en lakto-ovo vegetar diet i 2 uker før studien startet. Begge gruppene spiste minst 0,6g protein pr kilo kroppsvekt, med et gjennomsnitt på ca 1,1g protein per kilo kroppsvekt per dag. De fulgte også et vekt treningsprogram, med 3 dager i uken i 12 uker.

Selv om den primære proteinkilden for lakto-ovo vegetar gruppen var soya, så hadde begge gruppene likverdige økninger i muskeløkning. Det mest interessante med studien var at alle de involverte viste et lavere nivå av muskelkreatin, selv gruppen som spiste kjøtt. Forfatterne bak studioen anførte at i andre studier som innvolverte eldre deltakere har meldt om lavere kreatin effekt også, og de mistenker at de kan forklares med at det kan bero på feil i kreatin transport mekanismen hos eldre. Så selv om eldre bruker kreatin tilskudd så er det ikke sikkert at det blir transportert ut i muskelen.

- Jerry Brainum


Slik gjør du grillmaten sunnere

Kosthold17.07.201717

Du kan godt kose deg med grillmat flere ganger i uken hvis du følger disse rådene.
Dette er høstens matvarer som kommer inn nå.
Mener ernæringsprofessor.
Kjøttet fra grisen selges i mange varianter og er den mest populære kjøttkilden i Norden.

Slik gjør du grillmaten sunnere

Kosthold17.07.201717

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!