Menn som hater sterke kvinner

Fitness21.03.2013Asle Bøe1314

Jenter og kvinner som Solveig Wilhelms, Erle Engmark og Christina Strøm Fjære er med på å vise at jo, en beholder femininiteten sin selv om en vier seg til styrke og tung trening.

Jenteloven er i ferd med å endres. Flere skjønner at de både kan og vil. De er levende eksempler på at tung trening ikke gjør kvinner til menn - som Martin Berkhan sier det litt flåsete: "Tren som en mann, se ut som en gudinne.

I bakgrunnen skjer det noe jeg ikke helt forstår. Her snakker vi ikke om kvinner som har dobbelt så høye testosteronverdier som en tømmerhogger og samme benstruktur. Det er jenter som har trent regelmessig i noen år og en kan se antydninger til former på ut over det skjelettet gir. Jenter begynner endelig å våge seg bort til bøystativet etter årevis med frykt for å bli " for stor". En velutviklet rumpe og hoftemuskulatur gjør at midjen ser mindre ut, lårene har flotte linjer. Skuldrene er muskuløst avrundet, noe som sammen med en stolt holdning og godt utviklet ryggmuskulatur er med på å fremheve de feminine trekkene enda mer.



Det legges gjerne ut et bilde fra trening, fra en konkurranse eller et helt vanlig formbilde på Facebook.

Menn som hater på sterke kvinner

Så kommer det.

"Æsj."

‘"Huff, så ekkelt."

" Hun ser ut som en mann.".

"Fy faen så jævlig."

Jeg har lurt på hvorfor noen får seg til å kommentere slik. En ting er å reagere på fysikkatleter i sceneform - det er ekstremt for vanlige mennesker. Lite klær, brunbeiset og med lite funksjonelt lav fettprosent. Helt ok å reagere. Det er sært, det er spesielt og fremmed for mange. Når noen er godt trent med synlige muskler og en noenlunde lav fettprosent er underteksten at det er positivt - en ser bra ut, en ser resultatene av treningen.

Dersom det er personlig preferanse som gjør at de som kommenterer slik gjør det - si meg. Går du rundt til alle mennesker du ikke finner attraktiv og påpeker du synes de er frastøtende? Det gjelder ikke bare menn det her heller: Kommenterer du på bilder av din overvektige venninne at du aldri ville hatt hennes lår? Ikke? Hvorfor er da behovet der for å si det til jenter med litt over gjennomsnittlig muskelmasse? Hvorfor er det lov? Dersom du ikke synes det er OK å si det samme til for overvektige, for tynne, for lave, for høye, for skjeggete, for brune, for gule, for hvite, for mye og for lite sminkede: Kjeften.

Styrke kan eies av alle

Føler du maskuliniteten din bli truet av at en kvinne er sterk er det like greit du leverer inn ballene dine med en gang. Femininitet er styrke. Tenk over kraften som skal til for å bære et barn og føde det - for de som har opplevd det på nært hold er det liten tvil om at noe av det mest grunnleggende feminine er en kraftanstrengelse av dimensjoner. Det å være en kvinne er ekspansivt og inkluderende, ikke restriktivt og eksluderende. Du kan bli sterk hvis du vil . Du kan få deg litt muskler som gjør du blir fastere i fisken.



Tung styrketrening vil tilføre både menn og kvinner uendelig mye gjennom et forhåpentligvis langt og godt liv.

Noen kan ta det til seg og få oppfatningen av at disse jentene blir oppfattet som det de verste kommentarene antyder selv om ikke problemet ligger i fysikken deres. Dersom det får bare en jente til å tro hun kan bli for klumpete av å trene litt styrke og ikke kan kontrollere det er det en for mye.

En våkner ikke bare opp en dag som verdensmester i en fitnessgren eller norgesmester i styrkeløft. Det krever hardt arbeid og vilje.

Neste gang du reagerer når du ser en litt over gjennomsnittlig muskuløs jente som har en kombinasjon av gode gener, dedikasjon og noen år i bøystativet bak seg, ta med deg mindreverdighetskomplekset ditt, gå i deg selv eller til nærmeste speil og se om du finner den egentlige grunnen til at du vil legge igjen en kjip kommentar der.



Artikkelen er første gang publisert hos MyRevolution

 

 


Asle Bøe 

Asle har skrevet en rekke artikler innen trening og ernæring. Han er akademisk og er spesielt interessert i trening og kosthold. Asle er utdannet personlig trener.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!