NM i enkeltøvelser

Strongman09.04.2013Kikki Berli-Johnsen0

Se bilder og full reportasje fra helgens strongman NM i enkeltøvelser.

Lørdag 6. april gikk startskuddet for den første av i alt fire omganger med NM i enkeltøvelser i 2013. Tidligere har disse konkurransene alltid vært arrangert på Fosstveit i Tvedestrand, en konkurransearena som har blitt legendarisk blant strongmanfans i Norge. Denne gangen ble konkurransen arrangert på Kick - et komplett treningssenter i Arendal. Morten Halvorsen var ildsjelen bak dette arrangementet, godt hjulpet av flere av treningssenterets sterke medlemmer.

BILDEGALLERI

Se bilder fra konkurransen her


52 utøvere stilte til start, fordelt på 2 vektklasser for kvinner og fire for menn. Mange sterke navn var å finne på startlisten, og forventningene til store prestasjoner var høy. Første øvelsen var Rolling Thunder, maks vekt. Rolling Thunder er en grepsøvelse hvor man holder i et roterende, tykt håndtak og målet er å dra tyngst mulig vekt opp med en hånd. Kravet er at kroppen skal være rett, og at grepet skal sitte midt på det roterende feltet i midten av håndtaket.I kvinneklassen var Janne Grandalen-Flo, som stilte i klassen under 50 kg, suveren vinner av denne øvelsen. Hun dro med letthet opp 55 kg. I herreklassene var det flere som imponerte, og her besto den sammenlagte pallen av Eirik Bruun Ingebretsen på første med et imponerende løft på 115 kilo. Egil Berli-Johnsen kom på andreplass med sitt løft på 105 kg, og Marius Halvorsen kom på tredjeplass med et løft på 100 kg. Det er imponerende med tanke på at gutten selv veier 80 kg!

Andre øvelse var Frame Løft. Også dette er en grepsøvelse. Framen - som er som ei ramme med håndtak - skal lastes så tungt som mulig og da selvfølgelig løftes. Alle fire hjørnene må være oppe fra bakken, og kroppen må være utrettet. I denne øvelsen var det tillatt med drakt og reimer.I kvinneklassen løftet Janne Grandalen-Flo og Lise Gangstad begge 230 kg, så her stakk Janne av med seieren på grunn av lavere kroppsvekt enn Lise. Miriam Halvorsen løftet 210 kg og tok med seg tredjeplassen hjem.
I herreklassene var det mange imponerende løft opp mot og over 400 kilo. Brødrene Jon Einar og Svein Erik Haugland gikk seirende ut av denne øvelsen med løft på henholdsvis 430 og 420 kg. Begge disse stilte i klassen under 105 kg. I klassen for gutta under 80 kg var det Lars Erik Grand som hadde det tyngste løftet. Han fikk opp imponerende 400 kg. I -90 var det Bård Noraberg som stakk av med seieren med et løft på 410 kg.
Tredje øvelse var yoke. Her skal stativet lastes med så mye vekter som mulig og gåes over en strekning på 3 meter. Høres det enkelt ut? Tro meg; dette er en av sportens desidert tyngste øvelser og absolutt ingen «walk in the park».

RESULTATER

Fullstendige resultatlister som PDF

Norges rekorder som PDF


Jentene meldte inn rå vekter, og - ikke overraskende - var det superkvinnen Janne Grandalen-Flo som nok en gang stakk av med seieren med 270 kg. Anja Super gikk med samme vekta, men fordi hun veide rundt tre kilo mer enn Janne kom hun på andreplass. Tredjeplass stakk Lise av med, med et løft på 260 kg.

Guttas «walk in the park» ble ganske enkelt rå. Her ble det meldt inn så høye vekter som aldri har blitt meldt inn i norsk historie før, og ny Norgesrekordholder i yoke walk - og klar klassevinner - var ingen ringere enn Leif Ove Tveiterås med svimlende 490 kilo!

Arild Flategård i -105 og Knut Arne Risholt i åpen klasse gikk begge med 420 kilo, mens Norges sterkeste advokat, Andreas Møller gikk med anstendige 410 kilo.Siste øvelse i en lang konkurransedag var stokkbenkpress. Dette er - som øvelsesnavnet sier - en pressøvelse. Benken var stilt inn på ca 35 grader, og tyngst mulig stokk skulle presses. I kvinneklassen har ryktene gått om at Lise Gangstad var spesielt rå på denne øvelsen, så det var med stor spenning vi så henne gå fram til benken. Det første løftet på sytti kilo var latterlig lett, mens hun på løftet på 90 kilo fikk et noe skjevt, ustabilt avløft, så løftet ble ikke som hun ønsket. På tredje forsøk satt det, og hun gikk av med seieren med 90 kg. Det er jaggu ikke verst til å være ei dame, er det vel? Vanja Super tok andreplass med 50 kg, mens Kanhjana Tveiterås stakk av med tredjeplassen med et løft på 45 kilo.

Blant gutta var det store forhåpninger til flere, og størst var spekulasjonene rundt hvilke mål Norges sterkeste mann 2012, Ole Martin Hansen, hadde satt seg. Gutta løfta tungt og godt, og som forventet stakk Ole Martin av med både seier og Norgesrekord med sitt løft på mandige 200 kilo. På andreplass kom Sigbjørn Sønderland med et godt løft på 165 kilo og tredjeplass tok Leif Ove Tveiterås med et løft på 165 kg.

Årets første konkurranse var over, både utøvere og publikum var slitne etter en meget lang dag. Bager ble pakket, slagplaner ble lagt. Flere NM i enkeltøvelser er på trappene, og det første går av stabelen allerede 27. april.
Vi ønsker utøverne lykke til.

Det kommer lenger rapport i neste  utgave av Treningsforum

Flere bilder

 

 

BILDEGALLERI

Se bilder fra konkurransen her

 


Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Ole Martin Kristiansen spiser over 8000 kcal hver dag. Se hva han spiser her!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.
Jonas skal løfte som en strongman og spise som en strongman. Se hvordan det går her!

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!