Slik bygger du styrke i grepet ditt

Trening23.02.2017Joachim Marhaug92

Få opp styrken i grepet ditt. Dette er øvelsene du bør gjøre!

Grepsstyrke er en veldig viktig egenskap for en som skal løfte tungt. Har du ikke styrke i grepet klarer du ikke løfte tunge ting og du har sikkert sett veldig mange bruke reimer i markløft. Derfor er det viktig å få trent opp svake håndledd slik at de takler tunge vekter. Det er mange ganger slik at kroppen klarer å løfte vekten, men grepet svikter og da er det så enkelt å ty til reimer både i nedtrekken og markløft. Feil. Begynn heller å tren opp styrken i grepet ditt!

Så for å bygge muskler og øke i styrke må du hele tiden løfte tyngre og det vil være veldig vanskelig hvis grepet ditt er svakt. For å forbedre maksen i for eksempel markløft vil økt grepsstyrke være en sikker måte å gjøre det på.

Her er noen tips om hvordan å bygge et kraftig grep.

#1. Dropp reimer

Hvis du ønsker å forbedre grepet må du slutte å bruke løftereimer. Du må starte med å trene alle løft uten reimer slik at det er kun grepet som holder stangen og ikke reimene. Så dersom du klarer for eksempel 120 kg x 6 med reimer. Så må du rett og slett gå ned i vekter til der grepet holder. Dette gjelder alle trekkøvelser. Du kan slite litt i begynnelsen, men det vil bli mye bedre med litt trening og gevinsten vil være bemerkelsesverdig.

# 2. Plate pinch / Klype vektskiver

Dette er en god og utfordrende øvelse. Du tar to vektskiver sammen og så griper du vektskivene med fingrene og tommelen, holder begge sammen og presser hardt. Hold stillingen så lenge som mulig. Gjør dette med begge hendene enten hver for seg eller samtidig. Bruk 2,5 kg, 5 kg, 10 kg eller større avhengig av grepsstyrken din.

# 3. Farmers Walk

Denne øvelsen har du sikkert sett en del strongmanutøvere gjøre. For dette er en vanlig øvelse i strongman. Egentlig stammer øvelsen fra bøndene som løftet melkespann og fraktet dette dit de skulle ha dem. Derav navnet Farmers Walk. Samtidig som du øker styrken i grepet ditt vil du også bygge muskler og brenne fett. Du kan utføre øvelsen med tunge manualer, kettlebells eller vektskiver. Start med en vekt i hver hånd, og gå så langt som mulig med korte og raske skritt. Hvil 1-2 minutter og gjenta.

# 4. Underarm Curls

Underarm curls er en god øvelse til å bygge muskler i underarmen og øke styrken i grepet. Sitt på en flat benk og hold en vektstang med begge hendene over enden av benken mens oversiden av armene peker ned mot benken. La vektstangen rulle ned til enden av fingrene, deretter krølle den opp igjen ved å bøye håndleddene. Gjenta dette med 6-12 reps.

Så invester litt tid til å få et sterkere grep. Gjør flere av disse øvelsene 2-3 ganger i uka og du vil på sikt øke grepsstyrken din betraktelig slik at reimer eller støttebandasje ikke lenger er nødvendig.

 


Tør du å håndhilse på disse?

Strongman20.10.2014104

I helgen ble Norges første grepskonkurranse avholdt i Valhalla, Tvedestrand.

Grepstrening - en oversikt

Trening20.11.2013454

Hvilke metoder har man?
Har du problemer med markløft? Prøv disse løsningene for å forbedre løftet ditt.
Når du løfter pressøvelser skal grepet rundt stangen være slik.

Tør du å håndhilse på disse?

Strongman20.10.2014104

Grepstrening - en oversikt

Trening20.11.2013454

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!