5 matvarer som booster energien din

Kosthold12.11.2018Joachim Marhaug0

Disse 5 matvarene er med å øke energien din.

Før du tar en kopp med kaffe eller noe annet stimulerende bør du ta en titt på hva du egentlig spiser i løpet av en dag. Mangler du noen enkle energikilder?

Har du noen gang følt deg litt trøtt og sliten etter et måltid? Det føles ikke bra. Og det fører ikke til en produktiv eller lykkelig dag. Faktisk kan maten du spiser også påvirke kvaliteten på dagen din. Du kan kanskje ikke fokusere under møtet, eller nyte kvalitetstid med partneren din. Det er utrolig hvordan kroppen reagerer når vi spiser feil mat. Vi får umiddelbart lavere energi og et humøraktig sinn.

Spiser du derimot riktig mat vil kroppen din suge til seg all den gode næringen matvarene innholder. Hvis du ikke er helt sikker på hva som er "riktig" mat kan du ta en titt på de 5 matvarene som vi har ramset opp nedenfor. Disse bør du implementere i kostholdet ditt.

1. Grønne grønnsaker

Dette inneholder mye vitaminer. Spinat, grønnkål, brokkoli og kål er alle gode valg. Du bør spise minst 2-4 kopper per uke. Bortsett fra vitaminer er de også en stor kilde til fiber som magen din vil like. Fiber holder ting i bevegelse. Og en glad mage er en like glad og energisk person. Du er ikke oppblåst og du får derfor mer tid til å føle deg bra. Hvis du sliter med mageproblemer, spis minst en servering med grønne grønnsaker per dag.

2. Citrusfrukter

Frukt generelt er en stor energi booster. De inneholder alle naturlig fruktsukker. Men citrusfrukter har en spesiell kraft til å vekke deg fordi de stimulerer sensoriske systemer i hjernen din. Lukten av en appelsin eller grapefrukt gir deg en sans og skjerper fokuset ditt.

Så hvis du har en lang oppgaveliste eller et stort prosjekt som du må fullføre innen slutten av dagen bør du starte dagen med en saftig grapefrukt eller appelsin. Eller utvid din horisont og prøv ut blodappelsiner eller mandariner.

3. Mørk sjokolade

Ja, mørk sjokolade inneholder sukker. Men hvis du skal velge sukkeralternativer med lavt innhold av sukker kan du få i deg alle næringsverdiene uten å føle skyld med mørk sjokolade. Mørk sjokolade gir nemlig vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter. Det gir deg også en liten dose koffein. Koffeininnholdet er lite så du trenger ikke å bekymre deg for å bli hyperaktiv.

Mørk sjokolade er perfekt å ta på slutten av en arbeidsdag når du trenger en ekstra boost for å komme gjennom den siste timen. Ha små og enkle porsjoner på pulten din og ta en godbit når du trenger en energiforhøyelse.

4. Nøtter

Du kan finne nøtter i energibarer eller i snacks på matbutikken. Mandler, valnøtter, cashewnøtter og lignende gir kroppen din en rekke vitaminer, mineraler og viktigst av alt sunt umettet fett. Fett hjelper kroppen din til å bruke energi over en lengre periode noe som vil bidra til å hindre deg i å få cravings. For å ha vedvarende energi er nøtter en energi booster (forutsatt at du ikke er allergisk mot nøtter). For å holde dem super sunne, prøv å spise spiret, gjennomvåt eller rå nøtter. Dette er bra for tarmene.

Sørg for å ha boks på skrivebordet ditt eller i vesken din og ta en håndfull når du er sulten eller når du føler du trenger ekstra energi. Valnøtter er høye på ALA, en type omega-3 fettsyre, peanøtter inneholder mye folsyre og vitamin E, og mandler har mer kalsium enn noen annen nøtt.

5. Vann

Dette kan kanskje virke som et tamt tips, men mange glemmer å være hydrert. Hjernen din kan ikke fungere skikkelig hvis den ikke er hydrert. Derfor må du drikke mye og aller helst før du blir tørst. Sørg for å nippe til en vannflaske flere ganger i løpet av en time gjennom hele dagen. Manges favoritt å drikke vann er å legge til noen sitronskiver. På den måten kommer du til å utnytte citruskraften, samtidig som du gir kroppen og hjernen nok vann for å holde deg skjerpet.

Kombiner disse sunne matvarene med trening og du har en råbra kombinasjon. Løft vekter, gå, løp eller prøv yoga daglig. Gjør dette konsekvent og du vil føle at du har mer energi med et tydeligere sinn og kropp.


Drikk deg sunn og mett.

Disse øvelsene krever mest energi

Trening19.09.2016105

Dette er de mest energikrevende øvelsene.

Trening gir deg mange bonuser

Trening23.07.2018167

Les mer om fordelene og effektene av trening.
Kjør kardio i 1 time og få strøm i 24 timer til huset ditt.

Disse øvelsene krever mest energi

Trening19.09.2016105

Trening gir deg mange bonuser

Trening23.07.2018167

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!