1600 bilder fra Stavanger Open

Fitness29.09.2007Joachim Pedersen og Bhupinder Jassal0

Stavanger Open 2007 er over og vi har hele 1600 bilder, resultatlister og reportasje fra konkurransen. Det var "stinnbrakk" og det var ca 550 mennesker som hadde tatt turen til Sandnes for å se trente kropper og muskelshow.

Stavanger Open 2007 ble arrangeret i samarbeid med CityGym og NKF. Konkurransen ble holdt på Hotel Residence i Sandnes lørdag 29.09.07. Nivået var forholdsvis høyt og det var mange gode utøvere. Ayad Kadem Musa hadde blant annet lagt på seg 10 kg fra i våres og kom med et glittrende svar når han ble spurt hvordan han har gjort det: "Jeg har trent hardt". Han vant -90 kg klassen. I Bodyfitness hadde vi en 18-åring som tok 2. plassen. Sterkt gjort. Se en mer utfyllende rapport under bildene i artikkelen.

 

Resultatliste

Det var kun de seks beste i hver kategori som gikk videre til finalen. Var det færre enn 6 deltakere i en klasse var alle automatisk kvalifisert til finalerunden.


Slik ble resultatene:

Bodyfitness Kvinner -163 cm DSC_5753.jpg

1. Heidi Løvdal Vallée
2. Silje Haga
3. Nancy Kleppe
4. Heidi Kestilæ


Bodyfitness kvinner +163 cm

1. Evi Knudsen Øvrebø
2. Hege Pedersen
3. Marthe Skog Johansen
4. Hege Øvrum
5. Cathrine Årsvold
6. Nina Bilstad

Øvrige deltakere i gruppa som ikke gikk videre til finalen:
Siv Hege


Kroppsbygging kvinner

1. Berit Holsbø

Kroppsbygging Herrer -80kg DSC_7088.jpg

1. Thomas Christian Askeland
2. Ali Tabra
3. Jan Sigve Eliassen
4. Roger Grønstad
5. Bjørn Bekkevad


Kroppsbygging Herrer -90kg

1. Ayad Kadem Musa
2. Tom Andre Lyng
3. Kenneth Schult
4. Soran Rashid
5. Thomas Wolden
6. Petter Justad

Øvrige deltakere i gruppa som ikke gikk videre til finalen:
Ottar Johan Orstad


Kroppsbygging Herrer +90kg

1. Jørgen Corneliussen
2. Joel Pascua
3. Mikael Gumse
4. Øyvind Fjeldseth  DSC_6725.jpg
5. Simen Waaler
6. Erik Fallet Haugli


Øvrige deltakere i gruppa som ikke gikk videre til finalen:
Stig Langseth
Knut Øines
Fredrik Voldstad
Arild Sevaldsrud
Christer Frøland (trakk seg etter forbedømmingsrunden)

 

Classic Bodybuilding, Herrer -180cm

1. Andre Thesen
2. Martin Hanzel
3. Kristoffer Tusberg
4. Øystein Oftedal
5. Tor Inge Asheim
6. Joacim Kyllingstad

Øvrige deltakere i gruppa som ikke gikk videre til finalen:
Theo Andersen

Classic Bodybuilding, Herrer +180cm

1. Jan Helgeland
2. Ørjan Frøyland
3. Kristian Midtli
4. Kjetil Gudmestad
5. Bjørn Nilsen

Overall Kroppsbygging Herrer: Jørgen Corneliussen


Beste Posør: Thomas Askeland


Gjesteposører:

Tommi Thorvildsen, IFBB
Martin Kjellstrøm, IFBB

                                              Se film fra Overall "Posedown"

posedown2.jpg

 

Treningsforum.no gratulerer vinnerne!


Se rapport fra prøvedommer under bildene! 

1600 bilder i et eget bildegalleri finner du her

(NB: Det var dårlig lysforhold på scenen, kun en smal linje med sterkt lys. Mange deltakere på line-up og friprogram fikk ikke noe bra lys på øvre bryst, skuldre og hodet. Derfor er øvre kropp tildels meget mørkt på noen av bildene)

 

Utvalgte bilder fra konkurransen

DSC_7223.jpg


Silje Haga, 18 år gammel. 2. pass Bodyfitness -163 cm.






Gjesteposør Martin Kjellstrøm og Tommi Thorvildsen

 

1600 bilder i et eget bildegalleri finner du her

(NB: Det var dårlig lysforhold på scenen, kun en smal linje med sterkt lys. Mange deltakere på line-up og friprogram fikk ikke noe bra lys på øvre bryst, skuldre og hodet. Derfor er øvre kropp tildels meget mørkt på noen av bildene)

 

Rapport fra prøvedommer Bhupinder Jassal:

Som tilskuer kan man si mangt om årets Stavanger Open. Det var både positive og negative overraskelser.

Selve stevnet var relativt profesjonelt arrangert og det virket som både deltakerne, DSC_5951.jpgpublikum og sponsorene med sine stands fikk sine forventninger stort sett innfridd. Valget av gjesteposører var også veldig bra og falt absolutt i smak hos publikum. Kjellstrøm og Thorvildsen gikk ned fra scenen og poserte midt blant publikum til alles store begeistring. Arrangørsiden kan dermed puste lettet ut etter et vel overstått arrangement.

Når det gjelder deltakerne var det mye blandet. Rent kvalitativt var det stor forskjell på de beste og de dårligste utøverne.

Blant de positive overraskelsene kan vi nevne snaut 18 år gamle Silje Haga som debuterte i år og fikk en andreplass i Bodyfitness kvinner -163 cm. Her er det et tydelig potensial og hun har forhåpentligvis mange gode år foran seg.

I gruppen Bodyfitness kvinner +163 cm er det bare å bøye seg i støvet for den vinneren, nemlig den eviggrønne Evi Knudsen Øvrebø som i en alder av 44 år kan få hvilken som helst 25-åring til å bli grønn av misunnelse. Her er det ikke nok å snakke om genetikk, men et knallhardt treningsprogram og en disiplin rundt kostholdet som kun de færreste av oss makter.

I åpen klasse kroppsbygging for kvinner var det kun én deltaker! Riktignok var det tøft av henne å posere sammen med herrene, men hun visste allerede før hun hadde spist ferdig frokosten at hun ville vinne gullet i dag. Spørsmålet blir om fysikken faktisk var verdig en førsteplass. Det bør være et minimum av deltakere i en klasse før man kan smykke seg med en førsteplasstittel er nå min personlige mening.

Thomas Christian Askeland var i toppform i klassen for kroppsbygging herrer -80 kg. Det var hans dag og han eide scenen. Dette er en utøver som hadde alle detaljene på plass, slik som vel utviklet leggmuskulatur og bakre deltoideus (disse småmusklene som ofte glemmes av selv eliteutøvere). Askeland vant også pokal for DSC_6730.jpgbeste posør. Blant hans tidligere meritter kan det nevnes at han ble Norgesmester i 2004 og Nordisk mester i 2006.

Hverken Ayad Kadem Musa eller Jørgen Corneliussen skuffet og dro som forventet i land seieren i hver sine respektive grupper i kroppsbygging herrer -90 kg og + 90 kg, selv om førstnevnte har vært i bedre form før.

Avslutningsvis kan det nevnes at når det gjelder friposeringsrunden er det generelt lite kreativitet og show. Her er det MYE å hente! Friposeringene er mye mer alvorspreget enn det som nødvendig er. Utøverne må riktignok ha fokus og være konsentrerte, men gi oss en salto eller gå ned i spagat eller bare smil i hvert fall. Gjør noe som er annerledes enn bare å ta de obligatoriske poseringene til en musikk som det uansett ikke følges rytmen til. (Hører jeg O' Fortuna i Carmina Burana av Carl Orff én gang til så løper jeg ut! Dette er klassisk musikk som første gang ble brukt av 8 ganger Mr. Olympia Lee Haney og han veide nærmere 150 kg totalt deff. Han var den eneste som kunne dra i land denne musikken, stort sett ingen andre. Muligens Dorian Yates i sin tid. Så slutt med det med én gang. Den er for svulstig for utøvere flest!)

Deltakerne trener året rundt og går på knallhard diett i et halvt år for å posere i 2 minutter foran dommerne. Her må det gis alt. Tenk morrofaktor, gjør noe overraskende! Hopp, sprett, dans og få med alle muskelgruppene. Slik blir det morsomt for publikum også. Og for all del smil og lat som du har det gøy!

Den eneste som gjorde ting annerledes var Askeland og han vant som sagt pokal for beste posør. Han fulgte musikken i poseringen, så ut som han hadde det utrolig gøy og så gikk han ned i spagaten.

Neste helg er det NM i Kroppsbygging og Fitness i Oslo og stort sett de fleste av utøverne har nok tenkt seg dit. De får ha lykke til!

 

 


Stavanger Open 2013

Fitness20.09.2013542

Se bilder, video, intervjuer m.m.

Stian Lindblad i Mens Physique

Intervju09.09.2013101

Stian Lindblad (38) skal delta i den nye beachklassen Mens Physique.

Stavanger Open 2011

Fitness24.09.201185

Bilder, resultater og intervjuer.

Stavanger Open 2009

Fitness26.09.20098

Resultatliste og bilder fra Stavanger Open. Bilder lagt ut sist: kl 19:15 søn. 27 september

Stavanger Open 2013

Fitness20.09.2013542

Stian Lindblad i Mens Physique

Intervju09.09.2013101

Stavanger Open 2011

Fitness24.09.201185

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!