Stavanger Open 2011

Fitness24.09.2011Rita Immerstein og Joachim Pedersen0

Det er to år siden siste Stavanger Open, denne gangen på Radisson Blu Atlantic. Stavanger Open kunne i år by på mange gode utøvere. Mange var debutanter og deltok for første gang, mens andre hadde deltatt flere ganger tidligere.

Les også: Stavanger Open 2009
Les også: Stavanger Open 2007

Overall: Jostein Ødegården 

 

Vi gratulerer Jostein Ødegården som har vært IFBB PRO i mange år med et brakende comeback hvor han dro i havn en overall + vinner av sin klasse i alder av 40 år.

BILDEGALLERI: 800 bilder

(Klikk her)

Bilder fra innveiing

Se egen bildeartikkel.

LIVE opptaket


(Klikk for å se LIVE opptaket fra finalen)

Intervjuer og rapport

Det er to år siden siste Stavanger Open, denne gangen på Radisson Blu Atlantic. Stavanger Open kunne i år by på mange gode utøvere. Mange var debutanter og deltok for første gang, mens andre hadde deltatt flere ganger tidligere. I tillegg gjestet også svensker og dansker denne konkurransen. Rekrutteringsgrunnlaget generelt i bygging og fitness ser ut til å gi et godt grunnlag for framtidige konkurranser. Her følger noen av intervjuene vi tok under konkurransen.

Jostein Ødegården
Jostein Ødegården(+90) fra Team 24Fitness slet tidligere denne uken med prolaps, men stiller likevel på scenen. Først torsdag morgen kunne han konstatere at dette gikk greit. Det som vanligvis tar et par uker å rehabilitere og roe ned, tok han fatt på i løpet av 2-3 dager. Han forteller at han ikke hadde stått på scenen i dag om det ikke var for at han kjente kroppens egne grenser så godt som han gjør. Med mye tøying og muskelavslappende medisiner kunne han altså stille i form til Stavanger Open. Det er en sterk klasse, men Jostein som kan dette gamet viser til en sterk og dyp muskulatur. Han er selvfølgelig klar for finalen som går av stabelen kl 16.00 i dag! 


Mette F. Stensland
Jeg fikk også en prat med Mette F. Stensland fra Team 24Fitness som er debutant i år i bodyfitness + 163 cm. Hun har vært å se bak scenen tidligere, men da som coach og "smørejente" for andre. Forberedelsene har gått bra og hun ankom allerede på torsdag for å lade opp og slappe av. Med 10 jenter i klassen har hun kvalifisert seg videre til finalen og det er hun svært fornøyd med. På spørsmål om det noen av de andre jentene hun spesielt har lagt merke til så sier hun at hun er kun fokusert på det hun selv skal prestere. Planen etter Stavanger Open er selvfølgelig NM, men nå skal hun bare slappe av fram til finalen i dag. Mette forteller at responsen fra mennesker rundt henne har værrt positiv. Hun har jobbet for å få muskulaturutvikling de 2 siste årene og vil fortsette med det etter konkurransene. Det er bare å ønske lykke til!

Med 10 jenter i klassen kvalifiserte hun seg videre til finalen og det er hun svært fornøyd med. Det skulle jo bare mangle hun vant sin klasse og overall i bodyfitness. Gratulerer og lykke til i Oslo!

Svenske og danske deltakere i knallform på Stavanger Open 2011
Våre venner fra både Sverige og Danamark kunne vise til et høyt og godt nivå. De stiller i Norge både som en oppvarming til videre konkurranser hjemme, men vektlegger også at det er mer uformelt og trivelig å konkurrere i Norge. I følge både Patrick Kasra og Peter Lagermand fra Sverige og Danmark så er det god stemning mellom de som deltar i norske konkurranser og de følger seg svært velkomne til Norge når deltar.

Patrick Kasra(-80kg) - svensk vinner i minus 80 kg!
Bak scenen var Patrick Kasra å finne i sin beste form noen sinne i følge ham selv. Han skal delta i SM neste uker og etter 12 uker på diett ønsket han å delta i mer enn en konkurranse. Stavanger anså han som en mulighet til å få testet ut formen før SM. Dermed gikk turen fra Gøteborg via Oslo til Stavanger med fly. Etter forbedømmingen mener han selv og kjæresten Rebecca at han ligger ann til å bli blant topp 3. Formen før finalen viser til en tørr, symmetrisk og muskuløs utøver. Han har trent i 12 år og deltatt i konkurranser siden 2007. Kjæresten Rebecca har vært hans vitktigste støtte, motivator og tilrettelegger i denne diettperioden og takker henne for den formen han har fått i år. På spørsmål om hvordan han synes det er å konkurrere i Norge svarer han at det er mer uformelt, trivelig og mindre konkurranseorientert mellom utøverne. "I Norge snakker utøverne mer sammen og det er mer trivelig". Han forteller at det å konkurrere uten å kjenne noen av de andre utøverne gjør det mer spennende - nesten som å stille for første gang!

Etter denne høsten blir det 2 års hvile for å nyte mer av det sosiale livet og dessuten har han også en videre plan med satsingen - han vil opp i -90 kg med sine 171 cm!

Da er det bare å gratulere med seier i -80 kg klassen og ønske lykke til med SM om en uke!

Aslaug Lia Pettersen stilte i classic bodybuilding
Aslaug Lia Pettersen har I år satset på classic bodybuilding. Hun ville prøve noe nytt og stilte dermed i klassen sammen med Evy Rustad som trakk det lengste strået og vant denne klassen. Formen til Aslaug var svært bra, men hun trenger å bygge mer muskler for å fortsette i CBB. Hun synes at dette var en morsom erfaring og regner med å stille i denne klassen også i framtiden.

Dansk utøver med håp om en seier!
Backstage fikk jeg også en prat med Peter Lagermand (-90kg) fra Danmark. Han er en robust og muskuløs kroppsbygger på 24 år som satser på en proff-karriere. Han vant klassen med en helt upåklagelig form og tok 2. plass etter Jostein Ødegården som vant overall!

Tverrstripene i muskulaturen kom skikkelig fram bare Peter tok noen skritt! I hans klasse stilte Jan Sigvve Eliassen, Andre Thesen, og Morten Nielsen(D). Etter forbedømmingen mente han at han hadde god sjanse til å vinne og også han, som Patrick fra Sverige, tok dette som en opplading til det danske mesterskapet. Dette gikk veien og etter konkurransen var han svært fornøyd med resultatene han hadde oppnådd!

I tillegg skal han delta i Nordisk om 4 uker. Hans første konkurranse var i 2001 så det er en rutinert utøver med mange gode plasseringer i toppsjiktet! Han ble selvfølgelig spurt om hvorfor han har valgt å stille igjen i Norge(har tidligere stilt i Oslo Grand Prix i 2006) og svaret var ganske enkelt at det er triveligere, bedre dekning av konkurranser og han føler seg svært velkommen til konkurranse i Norge, noe vi selvfølgelig er svært glade for.

Hvor er du og hva gjør du om 3 år?
Målet er å bli proff utøver på ca 95-96 kg(212 pound pro!).

Han vil jobbe for å komme dit de 2-3 neste årene. Det er bare å ønske lykke til og gi alt!

Nina Midling - en "stayer" på diett!
Nina har gått på diett mer eller mindre siden desember i fjor og har i år stilt i et par konkurranser før Stavanger Open dette år. Hun skal videre til NM, deretter blir det Nordisk og hun håper at det også blir en VM-mulighet i november! Nina er en skikkelig kvinnelig kroppsbygger som med stor glede poserer og gjennomfører gode friprogram. Hun har fått en smalere midje og en bedre fysisk form noe som absolutt tok seg godt ut!

Andre Thesen vs Jan Sigve Eliassen(-90 kg)
Jeg utfordret disse to treningskameratene som stiller i samme klasse på å fortelle om den andres beste kvaliteter. Det helse startet med finest bil eller hus, men Andre kunne til slutt si dette om sin gode treningskamerat Jan Sigve:
"Han er et forbilde i idretten som stiller jevnt og trutt. Han er seriøs og stiller alltid opp for andre og hjelper til. Dessuten har Jan Sigve en optimal muskulatur".

Jan Sigve parerte på sin side med å si følgende om Andre:
"Jeg har respekt for det han gjennomfører. Både å arrangere konkurranse, stille i konkurranse, bygge hus, motiverer(og kjefter), alt gjøres samtidig og det er imponerende." 

Selv om de ikke har proffplaner så opplever de at de begge lever drømmen og liker gleden og strevet det medfører. De skulle ønske at det var langt flere som ville virkelig prøve seg i en konkurranse og det kan det være vanskelig å si seg annet enn helt enig i! Andre Thesen endte med å slå sin makker Jan Sigve, men den som gikk seirende av med kåringen "Best in show" var Jan Sigve Eliassen - så fikk de som vel fortjent begge to !!!

Ronny R. Isaksen sin debut i +90
Ronny Isaksen skulle for første gang stille på scenen i +90 kg. Han er en stor bygger med på høyde og muskulatur på plass. Dette var en første test for Ronny og etter å ha vært på scenen under forbedømmingen kunne han konstatere at dette var moro! Nervene kom rett før han skulle på scenen, men line up og poseringer satt som de skulle.

En del av testen var å treffe på forberedelsene de siste dagene før konkurransen. I følge ham var han tørrere og hardere på fredag enn på lørdagen, så der vil han legge inn noen justeringer for å unngå å "smoothe" ut på konkurransedagen. Musikken til friprogrammet lå igjen hjemme, men hva gjør vel det når man er i stand til å imrpovisere med annen musikk!? Dette var en konkurranse for å feile og lære, få erfaringer og ikke minst for å ha det moro i følge Ronny selv. Han satser på en bra plassering i NM i år og enda bedre plassering i 2012!

Atletic fitness - dameklassen
2 jenter stilte i denne klassen i år og Kristine Bjørå Schjerpen tok første plassen foran Kristine Bjørnå Vinje. Begge var debutanter og haddehelt klare i sine meninger om å stille i Atletic Fitness. Begge synes det moromt å utfordre seg selv på mer en line up. Styrkemomentene i AF krever en anne fleksibilitet ved at man både skal ha en symmetrisk kropp som både er hurtig å sterk. De skulle ønske at flere jenter valgte denne sjangeren. "Glamour"-faktoren er lavere enn i bodyfitness, men Louise synes det er morsommere med en mer fysisk krevende sjanger hvor man må "gjøre noe" for å vise at man er i god fysisk form.
Kristine vant rorunden med 305 meter på 1 minutt, mens Louise tok en dips mer enn Kristine(15 dips). Dermede var det symmetrirunden som avgjorde og bidro til at Louise vant i denne runden. Gratulerer!

Nora Mathisen - debutant inspirert av "wall of fame"!
Nora var også debutant i bodyfitness -163 cm. Hun er en vakker jente på 22 år som lot seg inspirere av veggen med bilder av utøvere som finnes på Kaliber Gym hvor hun trener til daglig. Tanken hennes var at på denne veggen vil jeg også komme! Selv om hun ikke nådde opp i sin klasse fikk hun testet formen før NM og det så ut til at denne jenta kan havne på "wall of fame"- veggen på Kaliber!

 

 

BILDEGALLERI: 800 bilder

(Klikk her)

 

Resultater

Women's Classic Bodybuilding Open
1. Evy Rustad
2. Aslaug Lia Pettersen

Men's Classic Bodybuilding -180 cm
1. Vegard Thevik
2. Thor Raymond Eng
3. Øystein Oftedal
4. Joakim Rafoss
5. Carl Erik Gulliksen

Men's Classic Bodybuilding 180 cm
1. Kristoffer Nimb
2. Thor Arne Rosland
3. Christian Andre Sterk
4. Roy Simon Bang
5. Mikael E Johansson

Men's Classic Bodybuilding Overall
1. Kristoffer Nimb

Women's Bodybuilding Open
1. Nina Midling
2. Ida Sefland-Dyhr

Men's Bodybuilding Junior
1. Morten Vedøy
2. Erik Thorkelsen

Men's Bodybuilding -80 kg
1. Patrik Kasra
2. Farman-Ullah Mian
3. Morten Sande Johnsen
4. Jone Nordahl
5. Steffan Larsen

Men's Bodybuilding -90 kg
1. Peter Lagermand
2. Andre Thesen
3. Jan Sigve Eliassen
4. Morten Nielsen

Men's Bodybuilding 90 kg
1. Jostein Ødegården
2. Soran Rashid
3. Mark Nairn
4. Ronny Rakland Isaksen
5. Thomas Lorier Steen

Men's Bodybuilding Overall
1. Jostein Ødegården
2. Peter Lagermand
3. Patrik Kasra
4. Morten Vedøy

Women's Athletic Fitness Open
1. Louise Schjerpen
2. Kristine Bjørnå Vinje

Men's Athletic Fitness Open
1. Thomas Hjelde Thoresen
2. Jens Erich Jenssen
3. Stig Skog Andersen
4. Kristian Lauknes
5. Rino Ravn Berg
6. Thomas Nilsson

Women's Bodyfitness -163 cm
1. Arti Sharma Lopes
2. Maren Hult
3. Nora Sivertsen Mathisen
4. Vilde Dons

Women's Bodyfitness 163 cm
1. Mette F. Stensland
2. Kristina Skjelberg
3. Linda Kristin Jensen
4. Christine Søderholm Johannessen
5. Ann-Kristine Karlsson
6. Linda Antonsen

Women's Bodyfitness Overall
1. Mette F. Stensland
2. Arti Sharma Lopes

BILDEGALLERI: 800 bilder

(Klikk her)

Bilder

 

 

 

Stavanger Open 2011

Pengepremie - NOK 65.000,-

Date: Saturday 24. September
Contest/Avenue: Atlantic Hall
Place: Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
Adress: Olav V's gt. 3, N-4002 Stavanger, Norway

Organizer: City Gym & NKF/IFBB
Contactperson: Andre Thesen
E-mail: post@citygym.no

Prejudging: 09:00 (start with Athletic Fitness)
Finale: 16:00

Kjøreplan: 

Prejugding start 09:00

Atletic Fitness
Symmetri Atletic Fitness Woman Open Class (If more than 15 Competetors)
Symmetri Atletic Fitness Men Open Class (If more than 15 Competetors)
Symmetri Atletic Fitness Woman Open Class (Top 15)
Symmetri Atletic Fitness Men Open Class (Top 15)
Rowing machine Atletic Fitness Woman Open Class
Dips Atletic Fitness Woman Open Class
Rowing machine Atletic Fitness Men Open Class
Dips Atletic Fitness Men Open Class

Classic Bodybuilding & Body Fitness
Symmetri Classic Bodybuilding Herre -180 cm
Symmetri Classic Bodybuilding Herre +180 cm
Bodyfitness Prejudging - Round 1 (Quarter Turns in Black Bikini) class -163cm
Bodyfitness Prejudging - Round 1 (Quarter Turns in Black Bikini) class +163cm

Bodybuilding Symmetri Round 1
Ladies (Open class)
Junior Men (Open Class)
Men Senior -80
Men Senior -90
Men Senior +90


Finale start 16:00


Classic Bodybuilding
Free Posing program Classic Bodybuilding Open class ladies
Symmetri & Posedown Classic Bodybuilding Open Class Ladies
Free Posing program Classic Bodybuilding Men -180cm
Symmetri & Posedown Classic Bodybuilding Men -180cm
Free Posing program Classic Bodybuilding Men +180cm
Symmetri & Posedown Classic Bodybuilding Men +180cm
Award Cermony Classic Bodybuilding Open Class Ladies
Award Cermony Classic Bodybuilding Men -180cm
Award Cermony Classic Bodybuilding Men +180cm
Award Cermony Overall Classic Bodybuilding Men

Pause 15 min

Bodybulding
Bodybuilding free posing,symmetry,posedown - Junior Open Class
Bodybuilding free poseing,symmetry,posedown, Men -80kg
Bodybuilding free poseing,symmetry,posedown, Men -90 kg
Bodybuilding free poseing,symmetry,posedown, Men +90 kg
Award Cermony Junior (Open Class)
Award Cermony Men -80kg
Award Cermony Men -90 kg
Award Cermony Men +90 kg
Award Cermony Overall winner Bodybuilding

Pause 15 min

Athletic Fitness & Bodyfitness
Athletic Fitness Woman Open Class Symmetri (Top 6)
Athletic Fitness Men Open Class Symmetri (Top 6)
Award Cermony Atletic Fitness Women Open Class
Award Cermony Atletic Fitness men Open Class
Bodyfitness - Round 2 (T-walking plus Quarter Turns in Free Choice Bikini) -163cm (Top 6)
Bodyfitness - Round 2 (T-walking plus Quarter Turns in Free Choice Bikini) +163cm (Top 6)
Award Cermony Bodyfitness -163cm
Award Cermony Bodyfitness +163cm
Award Cermony Overall Bodyfitness

Kategorier

Men's Bodybuilding Junior
Men's Bodybuilding -80 kg (under)
Men's Bodybuilding -90 kg (under)
Men's Bodybuilding +90 kg (over)
Women's Bodybuilding Open
Men's Classic Bodybuilding -180 cm (under)
Men's Classic Bodybuilding +180 cm (over)
Women's Classic Bodybuilding Open
Women's Bodyfitness -163 cm (under)
Women's Bodyfitness +163 cm (over)
Men's Athletic Fitness Open
Women's Athletic Fitness Open


Pengepremier

Men's Bodybuilding Overall
1. place - NOK 15.000,-
2. place - NOK 7.500,-
3. place - NOK 5.000,-

Women's Bodubuilding
1. place - NOK 5.000,-

Men's Classic Bodybuilding Overall
1. place - NOK 5.000,-
2. place - NOK 2.500,-

Women's Classic Bodybuilding Open
1. pl ace - NOK 5.000,-

Women's Bodyfitness Overall
1. place - NOK 15.000,-
2. place - NOK 5.000,-


Innveiing:
Friday 23. September
19:00 - 22:00
Place: Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
Adress: Olav V's gt. 3, N-4002 Stavanger, Norway

 

 


Stavanger Open 2013

Fitness20.09.2013542

Se bilder, video, intervjuer m.m.

Stian Lindblad i Mens Physique

Intervju09.09.2013101

Stian Lindblad (38) skal delta i den nye beachklassen Mens Physique.

Stavanger Open 2009

Fitness26.09.20098

Resultatliste og bilder fra Stavanger Open. Bilder lagt ut sist: kl 19:15 søn. 27 september

Det nærmer seg konkurransetid

Diverse23.09.20091

Den første av høstens tre store byggerkonkurranser går av stabelen til helgen.

Stavanger Open 2013

Fitness20.09.2013542

Stian Lindblad i Mens Physique

Intervju09.09.2013101

Stavanger Open 2009

Fitness26.09.20098

Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!

5 proteinrike smoothies

Kosthold27.06.2021431

La deg friste av proteinrik dessert-smoothie og sjokolademilkshake.

5 mettende mellommåltider

Kosthold28.04.2021192

Sunn og kjapp mat på farten.

Kardio eller styrketrening først?

Trening27.04.2021353

Hva bør du trene først for optimal effekt?