Fight Club i Oslo

Trening01.02.2008Egil Berli-Johnsen1

Pål Skaufjord, her på Treningsforum bedre kjent som Påltergeist, skal i ringen denne dagen. Så hvis du vil se den retorisk sterke og spissformulerende forumdjevelen få deng, så er Bjølsenhallen stedet, fra klokken 12.00.

Pål

Er 25 år gammel, og oppvokst på Fevik i Aust- Agder. For tiden jobber Pål på sin mastergrad i sosiologi ved UIO. Den 90 kilo tunge fighteren er 191cm høy, og har meget stor rekkevidde både med slag og spark. Denne helgen skal han gå gullmerkekamp, som kan gi ham muligheten til å gå fullkontaktskamper i fremtiden.

 

 

 

 

 

 

Fighter

Ble stiftet i 1995. Hovedtankene bak Fighter,var å danne en klubb for "fightere" (derav navnet), med hensikt å la alle midler gå til ambisiøse utøvere med langsiktige mål. Fighter er en klubb som satser 100 % på alle sine utøvere, og klubben drives på dugnad i samarbeidmed ledere, trenere og utøvere.

Denne helgen gårdet altså flere fullkontaktskamper og flere merkekamper. Her følger enforklaring på de forkjellige begrepene:

 

Fullkontakt
Fullkontakt kan sammenlignes med boksing, da tilsvarende armteknikker anvendes i

tillegg til bruk av bein mot de samme treffpunktene.

Disiplinen er meget fysisk krevende, blant annet fordi kraftfulle teknikker og utholdenhet er viktige faktorer for prestasjonsevnen. Kombinasjoner mellom arm og beinteknikker vektlegges, og i likhet med semikontakt har fullkontakt fått stor underholdningsverdi, da kampene ofte preges av gjennomgående høy intensitet.For å delta i fullkontakt, må utøverne i forkant ha gjennomført og bestått minst tre såkalte merkekamper (bronse, sølv og gull). Fullkontaktkamper  gjennomføres i boksering, og seier innebærer at motstander stoppes (teknisk knock out/knock out) eller at en utøver har overvekt av poeng.

 

 

Semikontakt
Semikontakt kjennetegnes av eksplosive teknikker, spesielt beinteknikker.Kampen stoppes for hvert antatte poenggivende treff, hvorved tre dommere fordeler eventuelle poeng. Denne disiplinen har fått stor underholdningsverdi, da det er stor variasjon i løpet av en kamp med hensyn til intensitet og kampene oftebærer preg av at utøverne ønsker å vise sine ferdigheter i eksplosive angrep.Styrken i slag og spark er begrenset og kontrollert. Kamper gjennomføres påmatte, og seier tildeles utøver med flest poeng ved kampslutt.

 

Lettkontakt
Lettkontakt kan sammenlignes med fullkontakt, bortsett fra styrken i slag og spark som i større grad er begrenset og kontrollert. Utøvere viser mange avde samme teknikkene som i fullkontakt, men det er ofte et høyere tempo ikampene da styrken i teknikkene ikke er en avgjørende faktor. Kamper gjennomføres på matte, og seier tildeles utøver med flest poeng ved kampslutt.
På dette partiet trener de som sikter på å komme opp til fullkontaktpartiet eller som kun ønsker å satse på lettkontakt i konkurranse. En bredere innføring av mer avanserte teknikker samt mer fokusering på sparring.  (Bilder: U.F.Thyve)

 

 


Keep it simple.

MMA-fighter Emil Weber Meek

Intervju09.05.2012122

Emil skal ha sin proff-debut i Danmark den 12. mai

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

MMA-fighter Emil Weber Meek

Intervju09.05.2012122

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!