Clash of Titans - Bilder

Strongman16.12.2008Egil Berli-Johnsen og Ørjan Leirheim0

Sjelden har Grieghallen hatt så kraftig kost å by på. Norske og danske strongmen inntar Bergens storstue.

Bilder

Flere bilder kommer. Det var noe vanskelige lysforhold så enkelte bilder har vi latt være å legge ut.

Referat fra Clash of Titans i Bergen lørdag 13. desember 2008

Lørdag kl 13 åpnet dørene for den første store strongmankonkurransen i Bergen i manns minne, og køen utenfor var lang! Praten i køen gikk friskt, og det var mange kommentarer om utøvere, øvelser og forventninger som tyder på at interessen for strongman i området er stor. Blant de fremmøtte var det selvsagt lokale strongmanspirer, men også utøvere fra karate, styrkeløft, vektløfting, bryting, kroppsbygging og fitness for å nevne noen. Mange "vanlige" mennesker, men også mange i de to kategoriene " i form" (trang genser), og "på bulk" (stor genser).

Det var nok mange som undret seg litt da de skjønte at konkurransen skulle holdes i Grieghallen, men "Dovregubbens Hall" passet glimrende. God plass, kafé med grei servering, og for en gangs skyld plenty med toaletter på arenaen! God bruk av lys og musikk, samt glimrende plassering av publikum i forhold til utøvere gjorde at det ble topp stemning under hele konkurransen.

Da dørene først åpnet, strømmet publikum inn og lokalet fylte seg godt opp på få minutter. Vanskelig å si nøyaktig hvor mange tilskuere det var, men alle stolene var i bruk, og det stod folk på begge sider av arenaen, så noen hundre må det ha vært.

Konkurransen startet som annonsert kl 14, og staben var kjappe i riggingen, så øvelsene gikk raskt unna med lite ventetid. Over til øvelsene:


Øvelse 1: Truckpull


Alle utøverne klarte å trekke bilen hele distansen, men det så ut som om noen skulle ønske at strekningen var litt kortere. Flere av utøverne brukte klatresko, noe som virket som et smart trekk. Lars Rørbakken valgte å bruke marsjstøvler, og så ut til å slite med fotfestet, uten at det hindret ham i å vinne øvelsen. Raymond Lillemo viste igjen at teknikk kan slå rå styrke, og sikret seg en sterk andreplass her. Espen "Bøs" Aune holdt på å falle midtveis, men klarte å komme inn til tredjeplass foran Arild Haugen. Haugen så ut til å slite veldig med fotfestet, og fikk dermed aldri opp den samme farten som de tre første, men tok fjerdeplassen klart.

Øvelse 2: Stokkpress


Her ventet nok de fleste at Haugen skulle vinne greit, og han innfridde forventningene. Ti reps på 130 kg stokk er imponerende, og han kunne nok tatt mange reps til om han måtte. Espen Aune og Lars Rørbakken delte andreplassen med 6 reps hver. Ola Langset så ikke ut til å være helt godvenner med stokken, men brutal skulderstyrke var nok til 5 reps og fjerdeplass. Ole Øxnevad imponerte med feltets mest effektive teknikk, og fikk opp fire gode reps, noe som holdt til femteplass. Selv var jeg spent på hvordan Ole Martin Hansen skulle gjøre det her. 250 kg i benkpress tyder jo på at det er styrke i massevis. Dessverre viste det seg at teknikken var langt fra god, og Ole Martin måtte nøye seg med 3 reps, og delt sjetteplass med Leif Ove Tveiterås.
Det er også verdt å nevne dagens modigste mann, Arild Flatekvål, som ikke fikk rettet ut stokken helt, og valgte å hvile 130 kg stokk oppå hodet før han på tredje forsøk klarte å presse den helt opp!

Øvelse 3: Farmers Walk


Ingen som har fulgt med i strongmantimen setter penger mot Lars Rørbakken når det kommer til Farmers Walk, og han viste her hvorfor. Han formelig jogget 25 meter med 2x160 kg, og kom i mål på 14 sekunder. En prestasjon helt i verdensklasse. Raymond Lillemo viste også at han er å regne med i grepsøvelser, og imponerte med en sterk andreplass bak Lars. Espen Aune måtte sette ned loddene like før mål, men kom helt over streken på andre forsøk. Selv med denne stoppen var Espen bare 3 sekunder bak Lars, og et drøyt sekund bak Raymond. Ole Øxnevad kom på fjerde her, men klarte som en av tre å gå hele veien uten å sette ned. Imponerende igjen av 19-åringen. Ole Martin Hansen måtte sette ned en gang, men klarte å slite seg til mål til en femteplass. Arild Haugen klarte ikke å komme til mål, men måtte gi tapt etter 21 meter, og tapte mange poeng i kampen mot Rørbakken og Aune. Arild Flatekvål imponerte med å gå langt med godt og vel tre ganger kroppsvekt i hendene. Holger Langeland gjorde også en god figur her, og var ikke mer enn tre meter bak Arild Haugen i denne øvelsen.


Øvelse 4: Conans Wheel


Conans wheel er en øvelse som ikke er mye brukt i norsk sammenheng, så det var et artig gjensyn. 350 kg sørget for at alle utøverne fikk slite skikkelig. Blant andre Ola Langset fikk merke tyngden, og kom knapt av startstreken. Synd for Ola, men han kommer nok sterkere tilbake. Espen Aune snublet bare noen cm bak Arild Haugen, noe som så ut til å vekke den fryktede "Bøs", for Espen var tydelig sint og skuffet over å komme så nær, men ikke helt forbi Arild. Lars gikk ut sist, og så ut til å ha grei kontroll på lengden til de andre, og spaserte forbi Haugens merke og satte ned vektene på ca en og en halv runde til stor jubel fra de mange fremmøtte som hadde ham som favoritt. Både Tony og Holger klarte å gå over en runde her, og imponerte med å være veldig nære de beste i denne øvelsen. Lars var det imidlertid ingen som kunne gjøre noe med.

Øvelse 5: Stein 120, 140, 160, 180, 210kg


Her var det på forhånd store forventninger til om noen kunne rikke på 210kgs steinen etter en tung konkurranse, og hvilken steinkonkurranse det ble! Først skremte Tony Kalvik oss med å ramle bakover da han prøvde å få opp 160kg steinen. Tror det var mer enn en som satte kaffen i halsen da! Arild Flatekvål var den første som kjente på 180kg steinen, og han var ikke langt unna å få opp en stein som må være nesten dobbelt så tung som Arild selv, men den ble litt for tung i dag.
Spenningen var stor da de fem siste stod for tur. Ole Øxnevad var først ut, og visste at han med en god steinserie kunne gå forbi Ole Martin og Raymond og kapre fjerdeplassen sammenlagt, og hvilken serie han leverte. De to første steinene gikk lett opp, men 160kg steinen så litt tung ut. 180 var neste, og den så ut til å gå opp lettere enn den forrige, og Ole var klar til som førstemann å kjenne på beistet på 210 kg. Etter en liten pustepause for å få bort en krampe festet han grepet på monstersteinen. Første forsøk lettet så vidt fra bakken, og vi trodde kanskje at han hadde brukt opp alt kruttet, men den gang ei. Ole tok nytt tak, og denne gangen fikk han steinen opp i fanget, skiftet grep, og med en kraftanstrengelse klarte han å slite 210 kg stein opp på plattformen. Hallen holdt på å eksplodere, og Ole selv så ut som han ikke helt trodde at det var sant. 19 år og 210 kg stein. Helt enormt.
Presset var stort på Arild Haugen, som under konkurransen sa at han ikke har trent strongman siden oktober. Nå var han riktignok verdens i særklasse beste steinløfter i oktober, så litt favoritt måtte han uansett finne seg i å være. Hulken viste igjen hvorfor han er "The Emperor of Stones". Maken til steinserie har jeg aldri sett på en meters avstand, og det har aldri vært gjort i Bergen, det vedder jeg på. De tre første steinene fløy opp som om de var laget av papp. 180 steinen så ikke spesielt tung ut, og med to dype åndedrag og litt klister var det aldri noen tvil om at Arild skulle løfte beistet til slutt. Det var tungt, selv for Hulken, men opp gikk den, til stormende jubel, og Arild så glad og lettet ut når han som vanlig hoppet opp på plattformen og poserte etterpå. Imponerende.
Espen "Bøs" Aune var nestemann, og han visste at han ikke bare måtte klare alle steinene, men han måtte også slå Ole Øxnevad for å holde Haugen bak seg. Espen gjorde kort prosess med de tre første steinene, men måtte jobbe litt mer med den fjerde. Espen så litt sliten ut da han kom til den tyngste steinen, men virket samtidig bestemt på å klare den. De to første forsøkene var ikke vellykkede, men i tredje forsøk klarte han å få den opp i fanget. Oppildnet av speaker, dommere, publikum og flere av de andre utøverne som heiet ham fram klarte Espen til slutt å tvinge 210 kg stein opp på plattformen, hvorpå han eksploderte i glede, og løp skrikende rundt i hallen mens han rev i stykker t-skjorten sin. Jeg har konkurrert mot Espen flere ganger, og sett ham enda flere, men jeg har aldri sett ham så glad som da. .
Lars avsluttet konkurransen, og også han fikk opp den siste steinen. Han måtte bruke et par forsøk, men til slutt klarte han å slite den opp. Lars hadde allerede vunnet konkurransen, men jeg tipper han var glad for å avslutte med stil, selv om tiden "bare" holdt til andreplass i øvelsen bak Arild Haugen.


Endelig resultatliste ble seende slik ut:
1. Lars Rørbakken
2. Arild Haugen
3. Espen Aune
4. Ole Øxnevad
5. Ole Martin Hansen
6. Raymond Lillemo
7. Leif Ove Tveiterås
8. Ola Langset
9. Arild Flatekvål
10. Holger Langeland
11. Tony Kalvik

Nå, noen timer etter, når inntrykkene har fått tid til å synke litt, sitter jeg igjen med en klar følelse av at dette er noe som må gjentas. Arenaen var topp, øvelsene var tunge og tøffe, utøverne leverte flere kjempeprestasjoner, og jeg føler meg sikker på at det må ha vært motiverende å konkurrere under slike forhold. Svend Karlsen var en glimrende speaker, og skapte god stemning i salen med sine kommentarer. Selv likte jeg godt at han lot utøverne låne mikrofonen innimellom for å slenge meldinger til konkurrentene. Veldig moro!

Jeg har ikke noe tall på hvor mange betalende tilskuere som var inne, men alle stolene var i bruk, og det var mange som stod i tillegg. Håper virkelig det var så mange at arrangørene klarer å dekke utgiftene slik at vi kan gjenta suksessen neste år, for dette var skikkelig moro!

Takk til alle som deltok, arrangørene, crewet som gjorde en kjempejobb, og ikke minst alle som kom for å se på og gjorde det til en super lørdag i Bergen. Håper vi ses igjen neste år!

 

Treningsforum.no er på plass med profesjonell fotograf for å dekke konkurransen med flotte bilder!

Lars Rørbakken, Raymond Lillemo og Leif Helge Fjello arrangerer en av årets største konkurranser!

Med et budsjett på 100 000, som allerede er sprengt, så er det selvsagt at guttene er litt mer enn normalt stresset i førjulstiden. En tung line-up og store pengepremier krever sitt. Og det er ikke billig å leie seg inn i Grieghallen heller.

Raymond Lillemo forklarer litt:

Vi har nesten alt i boks, begynner og henge opp plakater i løpet avhelgen. Eneste er at vi vil prøve og få tak i flere som vil ha stands.

Det er i hovedsak meg, Lars og Leif som har hovedansvaret og som tar bestemmelser and so on! Det vil være Leif som styrer crewet på konkuransedagen, og vi har selfølgelig med oss en god gjeng med hjelpere.

Merker at dette er noe jeg ikke vil gjøre alt for ofte :)

Dette er en unik sjanse til å få se høykvalitets strongman arrangert et annet sted enn der det vanligvis skjer!


Hafthor Bjornsson pusher grensene og drar 501 kg i markløft - setter ny verdensrekord.

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Ole Martin Kristiansen spiser over 8000 kcal hver dag. Se hva han spiser her!

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Se bilder og video fra Norges Sterkeste Mann 2019.
Jonas skal løfte som en strongman og spise som en strongman. Se hvordan det går her!

Se hva Norges Sterkeste Mann spiser

Strongman28.10.201933

Norges Sterkeste Mann 2019

Strongman22.10.201957

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!