men hva kvalifiserer du dette som da? Kvartbøy, halvbøy? Skal hoppe ned noe KG og jobbe med dybden
Er enig med Baliba at dette er halvbøy, og han hadde også noen gode punkter ovenfor som alle er viktig å ta med i betraktningen når man skal trene bøy. Grunne bøy kan grille quadriceps ja, men kan også føre til muskelubalanser, gir mindre overførbarhet til sport og stresse knær og rygg pga tunge vekter. Dypere bøy gir også mer strekk i musklene, og en strekt muskel er en muskel som aktiveres mer.
Så sånn sett kan det være greit å bruke betegnelsen halvbøy hvis du skal fortelle noen at du har tatt 6 reps på 170 kg. Mange lukter fort lunta når man sammenlikner marken med bøyen, så da sparer man seg for kjip diskusjon. Ingen kaller sin pers i 4 board press for sin benkpresspers.
Det ser også ut som at knebøyteknikken din ikke er optimal, og at det er dette er med å kutte ned dybden. Du har en typisk sitte-i-stol teknikk, framfor å sette deg bak og mellom lårene basert på det øverste bildet. Knærne peker milevis foran tærne allerede i 90° her, og musklene går "tom" for bevegelighet lenge før de egentlig trenger det. Forsøk å starte bevegelsen ved å sette rumpa bak og spre knærne utover. Dette åpner opp hoftene og gir muligheten til å falle dypere. Du finner litt prat om dette i denne tråden:
http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=77639.0Ellers er det mange tips i de derre squat rx filmene som ligger i styrkeløftforumet.
Det aller beste hadde vært og tatt turen innom en styrkeløftklubb eller vektløftklubb hvis du har noe sånt i nærheten. Disse folka kan knebøy!
Hjelper ikke, så lenge hoften ikke er under kneet så er det ikke godkjennt. (Er det ikke sånn?)
Det stemmer etter IPF-reglene ja.
90° er en styggedom i alt som har med knebøy å gjøre. Basert på bøyteknikk og din struktur kan 90° være alt fra kvartbøy til nesten parallell bøy (fortsatt ikke godkjent), og derfor et håpløst tall å henge seg opp i. I tillegg var det dette at kneet er på sitt mest ustabile i akkurat denne vinkelen. I en godkjent knebøy er vinkelen endel spissere enn 90° hos de aller fleste, og i en dyp olympisk bøy er den enda spissere.