Jeg tenkte jeg skulle spørre deg hvordan effekten av den doble spisedagen din ble.
Litt vanskelig å si, den virket i allefall ikke negativt. Jeg hadde ca samme nedgang som uken før (med tanke på fettprosent), men uken etter det igjen (etter én spisedag) tråtnet det litt. Så kuttet jeg deffen og nå spiser jeg egentlig som deffen på dagen, litt mere av det bare og grei sunn middag på kvelden. Vekten har stabilisert seg foreløpig på litt mer, men virker som fettprosenten går nedover, mer enn på siste uken på deff.
Litt tidlig å trekke noen store konklusjoner.
Og om det er "farlig" å gå lavt på kaloriene så lenge man har spisedag? Jeg hiver i meg alt jeg kan av bra karb hver lørdag, havregryn, grovbrød, poteter, mais, you name it. Så mye at jeg ikke har sukkersug (eller alkoholsug, hehe) når det nærmer seg kvelden.
Ikke gå lavt på kaloriene på spisedagen, fordelt utover en uke så er det ikke mye du greier å få i deg. Så hvis du slanker deg på spisedagen blir spisedagen meningsløst, du må se ting i større perspektiv. Jobben i uken er å være på underskudd, jobben på spisedagen er å kjøre innpå mest mulig med for innen for et lite vindu (et døgn) for å fyre igang forbrenningen, fylle glykogenlagre, fylle på hva nå enn du måtte ha lite av, så neste uke blir effektiv.
Dette bør vel få forbrenningen i gang? Vekten går jo nedover, men ting skjer veldig tregt.
Det er vanlig at det går trått etterhvert tror jeg. Tror det er bra å ha noen perioder hvor du driter i deffen litt og gir kroppen tid til å justere seg. Det er jo en stor omstilling. F.eks etter 2-3 måneder tar du et par uker hvor du spiser litt bedre.
Jeg snakket forresten med en (kunde, ikke ansatt) der jeg trener. Han sa at det var lurt å spise masse karbs på starten av dagen, og mindre utpå dagen. Og proteiner utpå dagen/kvelden, og ikke på starten. Grunnen til dette var at forbrenningen går ned når man ikke spiser karbohydrater. Så hvis du slutter å spise karb ved lunsj, så bruker kroppen fettlagrene som energi. Tar du en morgentur på 30-40 min, kommer energien rett fra fettlagrene. Men da er også forbrenningen lav, pga lite karb. Når man da hiver på med karb til frokost og lunsj igjen, starter forbrenningen igjen.
Høres dette lurt ut? Jeg trodde kroppen brukte lenger tid en noen timer på å gå inn i sultemodus.
Minner meg litt om argumentasjonen om høyintensitetskardi mot lavintensitetskardio. Greia var at hvis man bare så på et par timer etter treningsøkten virket det som det ene var bedre enn det andre mht fettforbrenning etc., men sett over flere dager så var det ganske likt, og konklusjonen var at det var ett fett hva man gjorde.
Derimot så har kroppen en "fastemodus" i den forstand at man ikke er sulten mens man sover. Så med å bruke "intermediate fasting"-prinsippet så skipper man frokost og evt. lunch og bruker mangelen på sult til å spise mindre i løpet av dagen.