Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Trening / Skader og Smerter / Sv: Langvarige korsryggssmerter - hjelp! på: 05. desember 2009, 15:17
    Hei!

    Nå begynner det å bli en stund siden jeg laget denne tråden, og smertene har forverret seg siden den gang.

    Jeg ble først sendt til røntgen, der de fant forandringer i bekkenet og korsryggen, samt økt bentetthet i ett eller annet(beklager uklart svar, men det er lenge siden). De mente dette tydet på en revmatisk sykdom. Etter blodprøve fikk jeg avvist dette.

    I det hele føler jeg at legen(e) ved det lokale legesenteret setter spørsmål til om jeg faktisk har smerter, noe jeg ser på som veldig respektløst. Etter sist legetime krevde jeg derfor en MR-undersøkelse, selv om legen mente det ikke var vits. Dette ba jeg også om før jeg ble sendt til røntgen...

    På bildene fra MR viste det seg at jeg har en liten forskyvning i den siste lendevirvelen i forhold til virvelen nedenfor. Det var ikke tegn til prolapser eller betennelser. For å få et bedre bilde av problemet ble jeg henvist til CT.


    Smertene sprer eg oppover til skulderbladene etter en lang dag med skole + jobb, og det er ubehagelig. Jeg prøver å tøye litt, men det er vondt. Noen dager klarer jeg heller ikke å sove, da ingen liggestillinger er behagelig for ryggen.


    Har vært på CT-undersøkelsen, og venter på svar.
    Krysser fingrene på at de klarer å finne ut et enkelt svar på hva det er, slik at jeg fortest mulig blir kvitt dette. Føles ut som jeg er fanget i min egen kropp da jeg ikke har mulighet til å være fysisk aktiv som før. Dette går meg på nervene!



    Tenkte jeg bare skulle oppdatere de som tok seg tid til å hjelpe meg her på treningsforum. Setter stor pris på det! Smiley
    2  Trening / Skader og Smerter / Sv: Langvarige korsryggssmerter - hjelp! på: 01. oktober 2009, 15:50
    Her kommer min påstand, helt uten å kjenne deg:

    Du er som fotballspillere flest alt for svak i forhold til belastningene du utsetter kroppen din for.

    For å tåle belastningene ved gjentatte start-stopp, retningsforandringer og dueller trenger du styrke i midjen for å hindre at belastningen på ryggsøylen blir for stor, og du trenger ankler og knær i god stand for å redusere belastningen på hofter og rygg.

    Hvis du har hatt kneplager og likevel spilt kan du vedde arven din på at du har kompensert ved å involvere andre muskler både til å stabilisere og utvikle kraft. Da er det bare et spørsmål om tid før det gjør vondt et annet sted.

    Her er mitt forslag til handlingsplan:

    1. Få utelukket prolaps. Lege+MR = sant

    2. Ta kontakt med en flink naprapat/manuellterapeut e.l. Forklar hva du ønsker å drive med, og når/hvor du har vondt. Hør godt etter.

    3. Tren for å øke styrken i 'kjernemuskulaturen', og bevegeligheten i ankler og hofter.

    Takk for interessant svar.

    Har trent styrke en stund nå, og vil tro at jeg burde ha grei nok fysikk til å kunne takle fotballen
    [img=http://img41.imageshack.us/img41/3887/tommyrygg2008.th.jpg]

    Jeg har aldri hatt plager med rygg før. Men det du sier om at kroppen har kompansert ved å involvere andre muskler til å stabilisere og utvikle kraft høres veldig logisk ut. Jeg tok MR av knærne mine for ikke lenge siden, og fikk konstatert slitasje under begge kneskålene.

    Hadde jeg vært plaget med ryggen før burde jeg sikkert ha merket noe for flere år siden. På den tiden jeg hadde opptil 2 treninger per dag i uken. Plagene i ryggen har som sagt kommet i vinter.
    3  Trening / Skader og Smerter / Sv: Langvarige korsryggssmerter - hjelp! på: 01. oktober 2009, 15:19
    Tommy .. har du tatt MR av ryggen din? Om ikke så bør du få henvisning snarest! Sjekk opp om det er skader som f.eks prolaps før du i det hele tatt vurderer slikt som kiropraktor. Som sv1 skriver her så kan en kiropraktor ødelegge deg totalt om det er en begynnende prolaps du har.

    Trener du noe særlig styrke for tiden? Jeg er jo aldri på gymmet på de tidene av døgnet når det faktisk er folk der, så det er lenge siden jeg har sett deg ... det kan være at det kan være en ide å trene opp kjernemuskulatur. Men .. du er jo rimelig godt trent, egentlig ...

    Få deg en time hos legen din, og få henvisning til MR. Det tok faktisk lang tid fra jeg begynte å slite med rygg til jeg fikk skikkelige utslag på alt av tester som liksom skal påvise prolaps.

    Har ikke tatt MR, da legen stort sett bare ba meg tøye. Får ta meg en tur innom igjen og be om å få MR.

    Har trent overkropp kanskje 2-3 ganger siden juni ca, pga jeg har flyttet til leilighet i Molde. Da jeg trente aktivt sluntret jeg aldri unna ryggtreningene. Korsryggen ble ikke nedprioritert.

    Hva skjer om jeg faktisk har prolaps? Er det veldig alvorlig, og vil jeg noen gang kunne trene normalt igjen? Har veldig lite peiling på dette. Det er derfor jeg slenger ut så mange spørsmål på en gang.
    4  Trening / Skader og Smerter / Sv: Langvarige korsryggssmerter - hjelp! på: 01. oktober 2009, 14:06
    Mange forskjellige meninger her ser jeg. Takk for gode svar!

    Hvordan merker jeg om det er prolaps i så fall? Ryggen er ikke noe bedre i dag heller. Smerten er intens når jeg beveger meg.

    Glemte å nevne at jeg ikke kjente noe når legen tok på forskjellige steder langs ryggen min.

    En annen ting jeg merker som jeg ikke har nevnt, er at det på en måte "stikker" helt øverst i muskelen over skulderbladet. Akkurat samme følelsen jeg får om jeg f.eks strammer snowboardbindingene mine for mye slik at blodsirkulasjonen stopper, da "stikker" det. Jeg har aldri opplevd dette på andre plasser enn over risten på foten før.


    Kan vel også legge til at jeg ikke er mer enn 20 år. Det kan umulig være normalt å ha så mange plager i denne alderen  Tongue
    5  Trening / Skader og Smerter / Langvarige korsryggssmerter - hjelp! på: 30. september 2009, 19:51
    Har over lengre tid hatt smerter i korsryggen, og de siste dagene har det forverret seg betraktelig. Jeg har aldri vært plaget med rygg tidligere, men under sessongoppkjøringen(februar 2009 ca) i fotball sist vinter kjente jeg smerter i korsryggen. Siden den gang har det kommet og gått stort sett hver gang jeg trener (fotball stort sett).

    På grunn av dette, samt kneplager, har jeg knapt rørt fotballen denne sommeren. Jeg har vært veldig lite aktiv i forhold til det jeg bruker å være, likevel vedvarer smertene når jeg først er i fysisk aktivitet. Det er utrolig plagsomt - og ikke minst vondt. Jeg vil ikke bli gående med smerter i flere dager etter en fotballøkt.

    Sist lørdag var jeg på vors en liten tur, deretter ut på byen. Jeg var rolig hele kvelden uten å anstrenge meg, og dro faktisk hjem rundt halv 1-1tiden. Da jeg våknet dagen etter kom jeg bare så vidt opp av sengen på grunn av smerter i korsryggen. Siden da har det vært utrolig vondt, og det ser ikke ut til å bli bedre.

    Smertene jeg har nå er mye verre enn de jeg har hatt tidligere. Når jeg gjør noe som anstrenger kroppen, sprer smertene seg nedover til rumpeballene.

    Legen mente på at det muligens var undermusklatur som var for stiv til å ta seg av de statiske bevegelsene kroppen har, og derfor tar i bruk muskler som ikke er vant til det/ikke er ment for det.


    Noen som har peiling på hva dette kan være?


    Takker på forhånd for seriøse svar.
    6  Trening / HST / Komme i gang med HST på: 28. august 2007, 11:56
    Hey yo.. Er relativt ny her, derfor kan jeg vel starte med å si 'hallo'  Grin

    jeg har nå trent i ca 3-4 mnd, ca 2 mnd seriøst og vurderer sterkt 'en runde' med HST.


    Problemet mitt er vel 'hvor jeg skal starte'. Jeg vet ikke hvilke øvelser jeg skal kombinere for å få maksimalt ut av treningen min. Vil helst styre unna markløft, etter som det er en øvelse jeg ikke får til. Havner alltid på tå, uansett hvordan jeg vrenger å vri på det, konsentrerer jeg meg om å ikke gå opp på tå faller jeg bakover. Gikk forøvring på tå da jeg var mindre, og har hatt smerter i føtter pga stramme sener.

    Men tilbake til poenget, hvilke øvelser bør jeg velge? Jeg vil konsentere om overkropp, etter som jeg har naturlig sterke føtter, og får trent dem godt utenom.
    Er godt trent gjennom mange år med intens trening, derfor tror jeg ikke det skal være noe problem å øke kjøre litt ekstra øvelser.

    Er det noen som kunne vært så snill å sette opp et forslag til meg?
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!