Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / slett på: 11. desember 2014, 23:20
    slett
    2  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: "Ølmage" uansett hva på: 11. desember 2014, 23:03
    Lettere å vurdere fettprosenten din hvis du legger ved et bilde, Hantelpresseren. :-) Men høres rart ut at du har 9-10% kroppsfett, men likevel ølmage. Jeg ligger på ca samme, og da vises packen, selv om jeg ikke er supershredda.
    3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: 5 kilo muskler til fram til sommeren? på: 11. desember 2014, 23:00
    5 kilo muskler på rundt et halvt år høres vanskelig ut, når du har trent i tre år. Uansett program.
    Programmet ditt ser vell simpelt ut også! Ha fokus på baseøvelser - knebøy, markløft, benk, chins. En favoritt hos de aller fleste, som du ikke trener, er jo skråbenk. Ellers har du ikke en eneste øvelse som går på bakside skulder, noe som mest sannsynlig sørger for dårlig holdning hos deg. (framskyvde skuldre) Legg feks inn facepulls og omvendt pec-dec. Av egen erfaring så har jeg merket at variasjon ifht sett/reps gir meg bedre utvikling. Den ene dagen du kjører chins så kan du feks ta 3x maks, og den andre dagen 5x5  med ekstra belastning. Jeg ble mye sterkere i ryggen av dette. SÅ; Tren tunge baseøvelser, der ligger nøkkelen. Ikke skip leg-day. (utfall i tillegg til knebøy. da blir det RØV på deg.) Husk også å trene magen din. bedring av core gjør deg sterkere i baseøvelsene, slik at du kan løfte tyngre. Ergo mer muskelvekst.
    4  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: FØR/ETTER: Største kroppstransformasjon bildetråd på: 16. mai 2014, 11:19
    For ca et år siden begynte jeg med styrketrening som terapi. Alltid vært atletisk i forhold til masse fotball, håndball, tennis osv i oppveksten, men aldri trent styrke. Hadde en tung tid med kreft i familien og brudd med kjæresten - var rett og slett veldig langt nede, og sleit med å komme meg gjennom dagene. Helt til jeg fant ut at styrketrening er fantastisk som terapi! Har i tillegg spist veldig bra - mye, men reint. På mitt verste veide jeg 74kg, noe som er nokså underernært på mine 190CM. Har på ett år gått opp 15KG og har det bedre enn noen gang. Motivasjonen er også bedre enn noensinne.

    Her kommer bildet;

    5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Treningsprogram - Når skal man ha rest day? på: 15. mai 2014, 11:26
    Veldig mye armer her, som de andre sier.
    Personlig vil jeg anbefale deg å trene masse baseøvelser. (og ja, tar masse på armene det også!)

    Skal også nevne at jeg alltid har hengt etter med bein + armer. Har trent bein, men ikke gjort det 100%, da det er veldig tungt. Feks bøy.
    De siste 5 mnd har jeg hatt veldig fokus på bein - trent det 3 ganger per uke. Beina har "skutt i været", men vet du hva det artigste er? Armene mine har blitt mye større! Ingen hemmelighet at så store muskelgrupper som bein/rumpe øker testosteronverdiene i kroppen. Dersom du har de største lårene i verden hjelper det nok ikke mye til deg, men mistenker at du som kun trener bein en gang per uke ikke har de største.

    Når det kommer til restday så har jeg en teori veldig mange er uenig i. I mine øyne trenger man aldri restdays, så lenge man hviler musklene i form av at det er noen dager mellom hver muskelgruppe. Får du i deg nok mat er det utrolig hva kroppen takler. Skal sies at jeg har bulka og ligget på rundt 4500-5500 kcals per dag.
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Klarer ikke å gå ned i vekt :( på: 15. mai 2014, 10:54
    Hei,

    Jeg høres kanskje ut som en drittsekk nå, men det er ikke meningen.
    Det er veldig enkelt; du spiser helt sikkert for mye kalorier. Skal man ned i vekt må man ligge i underskudd, skal man gå opp må man ligge i overskudd. Så lenge du ikke har noe sykdommer som lavt stoffskifte eller lignende så er det ingen grunn til å ikke gå ned i vekt på underskudd.

    Så; Vær ærlig med deg selv. Det lille du spiser i mellom måltidene kan utgjøre forskjellen. Tren masse, ligg i underskudd og få i deg nok proteiner.

    Good luck!
    7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: hjelp, eine brystet meir markert enn det andre på: 10. april 2014, 12:58
    Har du nettopp startet å trene? Det er helt normalt at det er forskjell. Det kan være gener, men det kan også hende at du får bedre kontakt med den ene brystmuskelen. Jeg forbannet meg over dette i lang tid, da ståa var den samme til meg. Til meg så gikk det seg til etterhvert, selv om det fortsatt er en liten forskjell. Tren tungt over en lengre periode så skal du se at det vil bli "normalt" igjen :-) Stå på!
    8  Trening / Skader og Smerter / Sv: Skulderproblemer på: 10. april 2014, 12:37
    Hei,

    Jeg har selv slitt en av skuldrene en år-rekke. Etter mange år på håndballbanen, der karieren endte med å få skuldra ute av ledd hver eneste uke. Opererte i 2009, slurvet med opptreninga. Holdt meg rolig i noen år, spilte verken håndball eller trente styrke.

    Begynte seriøst med styrketrening igjen for 8 måneder siden. 6 dager i uken. Skuldersmertene var der fra dag en, og det utviklet seg til å bli belastningskade i venstreskuldra også, som alltid har vært "knirkefri". Jeg la fra meg egoet hjemme, og fant fort ut at bryst, rettere sagt pressøvelser var umulig å utføre. Jeg bestemte meg for å droppe bryst noen måneder, og heller ha høyt fokus på trening av bakside skulder.

    Etter to-tre mnd pause på bryst, bestemte jeg meg for å prøve igjen, og nå kjenner jeg ingen verdens ting. I tillegg til sterkere skuldre så har jeg hatt fokus på å løfte riktig. Med en gang skuldrene mine skytes fremover kommer smertene. Det å "knekke" stanga innover gjør at skuldrene mine faller ned og bak i en naturlig posisjon. Fant også ut at dersom jeg holdte bredere på stanga traff jeg brystet mye bedre, og mindre belastning på skulderen.

    skråbenken har jeg også slitt veldig med. Der løste jeg smertene ved å ta benken et hakk ned, slik at den ikke står altfor skrå. Mindre belastning på skuldrene mine av den lille endringen.

    Prøv deg fram. Skulderleddet er komplisert, og det som fungerer for andre trenger ikke å fungere for deg. Men jeg er ganske sikker på at trening av bakside skulder hjelper de aller fleste. Alle trener bryst, ofte 3 ganger i uken, men glemmer bakside skulder. Gi det et forsøk!
    9  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Fra tynn og jævli til normal og "veltrent". (det sitter i huet!!) på: 17. juni 2012, 15:39
    Utrolig inspirerende lesing! Jeg er også 21 år gammel og har slitt med å være for tynn. Eller, jeg sliter fortsatt med at jeg er for tynn. Er 187 høy og veide 67 kg..... Jeg har også lent meg på unnskyldningen om at jeg har for høy forbrenning, men har den siste måneden (!) motbevist meg selv. Har begynt å spise mer målrettet, og sørger for å få i meg rikelig med carbs. Har også startet med gainers. Har hatt god økning av volum spesielt i skulderpartiet, men ønsker selvfølgelig å få opp volumet overall. Det jeg trenger råd til her nå, er hvor veien går videre. Hva burde jeg ta i kombinasjon med gaineren for å få størst økning i styrke og volum? Hadde vært fint om noen kunne hjelpe! Har gått opp 3 kg den siste måneden, og ser allerede resultater tross at jeg ikke har brukt tilskudd, men ønsker selvfølgelig som alle å få mest ut av treningen! Legger ved et bilde om det kan være til hjelp!



    Hei!
    Artig å høre at du finner tråden motiverende.

    Jeg er ikke særlig flink når det kommer til kosthold, men har heldigvis blitt smartere den siste tiden. Hva jeg vil anbefale. hm.. Proteiner, masse proteiner!! Det er denne som er vanskelig. Du kan tenke deg at du helst bør ha minst 2G per KG kroppsvekt. Veier du 70KG så kan du lage deg regel på å få i deg 150 gram protein hver eneste dag. Musklene må ha massse protein for å vokse seg store og deilige ;-)  Du får jo en del protein gjennom gaineren, men vil anbefale deg å spise reint. Kylling/kjøttdeig/karbonadedeig osv osv, da dette inneholder masse protein.

    Når det kommer til kalorier og carbs så er det værre. I alle fall for meg! Kjenner jeg blir kvalm når jeg har spist en viss mengde. Men no pain, no gain. Men som carbkilde så spiser jeg mye havregryn, ris, riskaker og ikke minst grovt brød!

    Lykke til, og ikke glem det som kanskje er viktigst; Tren føtter!! Etter at jeg begynte mer seriøs trening av beina så har overkroppen blitt større, og talla på vekta gått kraftig opp :-)
    10  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: spise? på: 13. juni 2012, 12:53
    Gainer??? Här snackar vi om en person som uppenbarligen har ett stort problem med mat. Borde kanske ge honom bättre tips än gainer!!

    Hvorfor er det horribelt å gi tips om gainer som tilskudd? Jeg presiserer til og med at det er et tilskudd, kjære svenske. Ro ned, spis en banan og hør på Corolla.
    11  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Jeg er ny og lurer på om det jeg gjør funker? på: 12. juni 2012, 22:28
    Hei,

    Bytt ut maskinene med base-øvelser! Og det kjapt.
    Jeg hadde verken grunnlag eller kunnskap om det som hadde med styrketrening å gjøre. Men en ting var sikkert; jeg skulle høre på hva de på gymmen sa. Det første jeg fikk fortalt; "hva i helvete holder du på med? Jeg har sett på deg i 30 min nå, og du har hoppa som en kåt hare mellom maskinene. Tren heller baseøvelser!" Selvfølgelig begynte jeg med det allerede treninga etter. Hvem vil vell se ut som en kåt hare som springer mellom maskinene.

    Du burde i starten få hjelp av noen som kan baseøvelsene. Selv terpa jeg nå jævlig med teknikk i starten, framfor å løfte mer enn det jeg egentlig klarer. Fire øvelser som er et must; Markløft, knebøy, benk og chins! chins kommer du til å slite med i starten, men ved hjelp av en treningskompis så kommer det seg kjapt. (hjelper deg opp)

    Lykke til, og spis mat!! Smiley
    12  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: spise? på: 12. juni 2012, 22:17
    Jeg har gått opp nesten det samme du har gått ned. Forskjellen er at jeg har gått OPP i vekt ved hjelp av hard trening og mye mat, og da snakker vi over en periode på seks-sju måneder.

    Gainer er ett kostilskudd jeg vil anbefale. Mutant Mass er en god og solid gainer, til en billig penge. Du må bare huske på at det er ett tilskudd , ikke ett måltid. Lag deg en regel på at du skal drikke en gainer etter frokost, etter middag og etter trening. (sistnevnte når du blir skadefri selvfølgelig)

    Men som andre også antyder. Tror nok lege er det du første bør oppsøke, ikke den lokale kostbutikken.
    13  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Fra tynn og jævli til normal og "veltrent". (det sitter i huet!!) på: 12. juni 2012, 11:56
    Jeg lovte jo dere oppdatering av tall og at jeg skulle ta 80kg i benk 7/6. Dette ble ikke helt som planlagt. Når vi skulle ha lavrepdag 4-6 reps, så var vi i utrolig dårlig dagsform. (jeg og min treningsmakker) Istedet tok vi en "chill" økt med litt forsøk på maks. Jeg klarte 87,5 ganske lett i benken, da kun en repitisjon. Maksing er noe jeg skal gjøre så lite som mulig, da jeg kjenner at det presser ekstra i den gamle opererte skulderen min.... Smiley Dog så har jeg vært flink på kosthold/trening i det siste. Dessverre så har jeg begynt å kjenne det litt i underarmer når jeg tar curls for the girls. Dette er visstnok normalt, men ikke helt bra. Etter rådføring fra fysioterapeut så fikk jeg beskjed om å kjøre hammercurls istedet for vanlg curlstang. Dette skal jeg gjøre framover Smiley Slenger også opp et bilde ila den neste uka. Morgenvekta er nå forsåvidt på mellom 86-87. MATMATjævladritmat!!!! Jeg er lei Cheesy 
    14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Fra tynn og jævli til normal og "veltrent". (det sitter i huet!!) på: 31. mai 2012, 23:35
    Takk for tilbakemeldinger. I dag møtte jeg gamle bekjente som jeg ikke hadde sett meg på over et halvt år. Det motiverer når de sier "wow", du har stått på!! Cheesy Jeg kommer til å kjøre hardt frem til slutten av juli, type 5 treninger per uke. Etter den tid vil jeg ta en "pause" slik at jeg kun trener 2, kanskje tre ganger i uka.

    Jeg vil også komme med noen tall, både gamle og de jeg er på per dags dato;

    Benkpress: Startet på 40(!)KG - helt jævlig, brukte to uker på å gå opp.. I dag løfta jeg 4x6 på 75KG uten whipe. Var egentlig for lett, tenker å prøve på 77,5 / 80 neste trening.

    Skråbenk: Startet på 12,5 - nå er jeg på 27,5. har slitt i denne øvelsen da jeg har en litt sliten skulder etter operasjon for noen år siden.. Men begynner å komme seg nå!

    Militærpress: Husker ikke hva jeg starta på , men tror det bare var stanga på 20 kg. Er i dag på 40. Holder litt tilbake pga skulderen. Smiley

    Dips: Egen kroppsvekt. Har også slitt litt med denne pga skulderen, men har kommet seg de siste to månedene. Klarer 10-15, da rolig og kontrollert.

    Mark: 130KG. Startet her på bare 60, men dette var bevisst. Jeg leste en del før jeg begynte å trene, og da forsto jeg at markløft var alfa omega. Jeg begynte med veldig lite, da for å terpe teknikk.

    Knebøy: 90KG. Føttene er min verste fiende. Dere kan se for dere en 190CM lang mann uten fett og muskler. Det blir som langbein Cheesy! Heldigvis kommer det seg, og snart må jeg kjøpe nye bukser! woho, første gang jeg er glad for å dra på shopping!

    Curl: 30KG. Gått tregt i forhold til andre øvelser, men har kommet seg nå som jeg startet med nytt program!

    Chins: Denne har jeg slitt som et helvete med. Jeg har vært for dum. Rett og slett ikke prøvd hardt nok. Hvem vil vell drite seg ut, klare 1-2 Chins og så pause? Slikt tenkte jeg de 4 første månedene, men nå er det slutt. Bestemte meg for å klare det! rett og slett. Begynte med 2-4 rep for så å whipe, men det hjelper! Er per dags dato på 5-8, da en måned etter jeg starta å trene det. Er da bredt grep, skikkelig bredt!! Smalt grep så klarer til og med jeg 10-15 ;-)


    Jeg har helt sikkert glemt noen øvelser, men dere skal få slippe å plages mer nå.

    Skal også sies at jeg kjører program som varierer sett/reps. Det vil si at det kan ta en ukes tid før jeg får oppdatert med hvor mye jeg klarer på lavrep! Smiley But stay tuned, jeg lover å øke med 5KG i både benk og skråbenk. 7.juni tar jeg 80kg i benken, og 32,5 i skråbenk!! Cheesy


    Prekas!
    15  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Fra tynn og jævli til normal og "veltrent". (det sitter i huet!!) på: 29. mai 2012, 15:17
    Hvorfor vil du være i en så høy vekt? Man kan være i fryktelig bra form på betraktelig mindre vekt enn der der.

    Altså. 90KG fordelt på 190CM er ikke så veldig mye? Med tanke på at jeg nå veier 85KG, fortsatt tynn, og lav fettprosent. Men som dere sikkert vet, så er jeg uten kunnskap. Mulig 90KG blir for drøyt, men det tror ikke jeg.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!