Skrevet av Emne: stortingets høring om nasjonal antidoping lovgivning  (Lest 1936 ganger)

Utlogget Udrugn

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 029
  • Honnør: 176
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 029

Hentet fra www.sportsanalyse.com:

Litt på siden: Jungel-metafor i dopinghøring
 
Tilhørerne fikk innblikk i jungeltilstander under Stortinges høring om nasjonal antidopinglovgivning i Stortinget 19. oktober. Både Tarzan og apekatter ble nevnt.
Dag Vidar Hanstad

Den tidligere volleyballproffen Bjørn Maaseide representerte Sports Club AS under høringen. Det var han som introduserte begrepet som var ukjent for mange stortingsrepresentanter: Tarzan-avdelingen. Det er der gutta som virkelig skal bygge kropp trener – og der risikoen for dopingmisbruk er størst.

- Vi har i alt 30.000 medlemmer i Sports Club, og Tarzan-avdelingen utgjør bare en liten del. Selv om vi kan ha masse forebyggende informasjon, tar ikke de som utgjør gruppen potensielle dopere dette til seg, sa han.

Olemic Thommesen (H) ville under utspørringen inn på disse Tarzan-områdene.

- Det er et kjent strøk for meg. Det ser jo alle…

For ordens skyld, Thommesen er vel ikke blant de best trente på Stortinget. Han ville vite hvem som er i faresonen på treningssentrene. Hvem er det som stoppes i døra?

- Hvis vi skal ta de klare typene, så er det de som kommer inn i singlet, har store tatoveringer og muskler som tyter ut. Jeg klarer å se hvem som går på anabole steroider. De utvikler en kropp som ikke normal, svarte Maaseide.

Ulf Erik Knudsen (FrP) mente Maaseide brukte interessante og maleriske beskrivelser. For de av oss som har drevet med idrett, kjenner disse tarzan-typene, mente han.

Og de er ikke lette å skubbe seg på. Det fikk vi høre under utspørringen av Anders Hall Grøterud i SATS. Da Erling Sande (Sp) ville vite hvordan treningskjeden driver forebygging, svarte Grøterud at informasjonsvirksomheten varierer noe mellom de ulike sentrene. Det er stort sett snakk om plakater og foldere som gis ut i forbindelse kontraktunderskriving.

- Viktigst er det å skolere instruktørene våre. Det å lære dem til å se hvem som bruker dopingmidler, ha noe kjennskap til ulike dopingmidler og vite hvordan man skal agere. Ikke minst er det siste en utfordring. 70 prosent av de som jobber hos oss er kvinner. Det er ikke så morsomt å fronte en apekatt som kanskje veier tre ganger så mye som deg i en konfrontasjon. Det å vite hvordan man skal løse slike situasjoner er viktig, sa Hall Grøterud.

Etter høringen fortalte han Sportsanalyse.com at bruken av apekatter var en upresis beskrivelse. Han hadde ment å si gorillaer.
 

Sagt i den åpne dopinghøringen
 
Torsdag 19.oktober var det åpen høring i Stortinget for å behandle forslag fra stortingsrepresentantene André Oktay Dahl, Olemic Thommessen, Gunnar Gundersen og Elisabeth Aspaker om nasjonal antidopinglovgiving. Her kan du lese om noe av det som ble sagt.
Høringen skulle diskutere forslaget til de fire Høyre-representantene, og det lød slik:
1. Stortinget ber Regjeringen sørge for at frivillige dopingkontroller kan videreføres.
2. Stortinget ber Regjeringen innen utløpet av 2006 fremme forslag til antidopinglov etter mønster av den danske ’Lov om fremme av dopingfri idrett’ av 22.desember 2004, uavhengig av revisjon av den spesielle delen i straffeloven.

Utdrag:

”Jeg støtter intensjonen om antidopinglovgivning etter dansk mønster. Jeg støtter intensjonen om juridisk forankret antidopingarbeid, og å gi Antidoping Norge tydeligere juridiske rammer. Men jeg er skeptisk til tidsplanen i arbeidet. Antidoping Norge kan fortsette sin virksomhet i treningsstudioer etter Personvernnemndas omgjøring av Datatilsynets vedtak. Nå er hastverket ikke så påtrengende. Jeg har også problemer med at man skal se bort fra revisjon av straffelovgivningen på feltet. Jeg mener det har relevans for en eventuell antidopinglovgivning; avgrensing og fordeling av ansvar, ulike typer sanksjoner og rettslig forfølging av dopingbruk. Så sant det går an å få opp farten på de som jobber med dette, bør vi vente på lovgivningen.
Professor og NIH-rektor Sigmund Loland

"Vi trenger en oppdatering av kunnskap på dette feltet. Med fare for å bli beskyldt for å snakke for min syke mor, trenger vi en god forskningsmessig gjennomgang av hva vi vet om denne formen for dopingbruk."
Loland

"Jeg hoppet litt stolen da du sa at dopingbruk kunne ha positive sider. Kan du gjøre greie for det?"
Ulf E. Knudsen (FrP)

”Vi må ha åpen, men kritisk holdning til den nye medisinske teknologien og den ikke-terapeutiske bruken av ny medisinsk teknologi. Da tenker jeg på fremtidsmedikamenter av ulike slag, som kan redusere aldringsprosess, bedre hukommelse osv. Men vi må ha en kritisk holdning til det. Dopingbruk er utlukkende negativt, la meg understreke det.”
Loland

"Vi opplever at det kanskje ikke er nok å jobbe forebyggende. Jeg føler at vi kanskje mangler det siste lille riset bak speilet. Vi ønsker obligatorisk testing som en preventiv effekt."
Informasjonsdirektør Anders Hall Grøterud i SATS

”Doping er trussel for oss. Vi er heldig fordi det er noen versting-sentre, men for tre år siden gikk et slik ”apotek” konkurs. Da måtte vi ha vakter i døren for å stoppe uønskede medlemmer.”
Bjørn Maaseide i Sports Club AS

"Vi har erfaring for at forebygging og testing fungerer. Vi vet vi er en arena for kroppsfiksering og at doping finner sted."
Jorunn Cecilie Foss i Norges treningssenterforbund

”Forebyggende arbeid fungerer best når det kan knyttes til sanksjoner. I den frivillige idretten har vi regelsett, og vi mener det er mulig å innføre utenfor idretten også. Sanksjoner er nødvending, men da må det være en lov."
Styreleder Jens Kristian Thune i Antidoping Norge

”Antidoping Norge mener et bredt forebyggene arbeid vil gi effekt. Kontroll i seg selv er forebyggende.”
Thune

”Fokuset har lett for å være på gutter/menn som skal ”blåse” seg opp. Min bekymring gjelder også kvinner, eksempelvis knyttet til slanking. Hva vet dere her?”
Ulf Erik Knudsen, FrP

”Det har vært fokus på bruk av effedrin hos kvinner utenfor idretten, men det er få prøver som er tatt. Det vi vet, er at brosjyrene om effedrin som legges ut på treningssentrene, blir borte. Og vi har fått signaler om at det er unge kvinner som tar dem.”
Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge

”Vi anser doping som stort samfunnspronlem. For idretten en dødelig gift, og vi har nulltoleranse. Resultatene i idretten er positive, noe som skyldes forebyggende arbeid og kontroller.”
President Karl-Arne Johannessen i Idrettsforbundet

”Vi støtter forslaget om at frivillige dopingkontroller kan videreføres.”
Johannessen

Ser dere behov for egen lov innenfor den organiserte idretten?
May-Helen Molvær Grimstad (KrF)

”Vi opplever at idrettens lovverk i dag løser problemet for den organiserte idretten. Vi ser ikke behov for sivilrettslig apparat.”
Johannessen

”Dette er et samfunnsproblem. Vi vet det er midler som brukes langt utenfor den organiserte idretten. Dette er et helseproblem – og et økende problem.”
Terje Vigen i Den Norske Lægeforening

”Vi støtter forslaget om nasjonal antidopinglov. Mener spesielt de er et problem utenfor den organiserte idretten. Den frivillige dopingkontrollen må videreføres inntil vi får en lov. Bruk, kjøp og salg må omfattes av straffeloven.”
Vigen

”Den viktigtse grunnen for leger til å delta, er helse. Særlig bekymring for oss er det at stadig yngre personer er involvert. Dopingbruk er begynnende og helseproblem”
Vigen

”Anabole androgene steroider er det som har vært mest utbredt. Det har store helsekonsekvenser, med massive forandringer, ikke bare på sener, ledd, muskler, men også hjerte/kar.”
Inggar Lerheim, repr. for Lægeforeningen

”Noe som har vært lite omtalt, er langtidseffekt på neste generasjon. Avdekkingen fra DDR viser at det er følger i 2.generasjon av foreldrenes statspåførte dopingbruk”
Lerheim

”Stimulerende midler kan gi narkomani. Det å fange opp disse tidlig, er en del av legenes oppgaver i og utenfor idretten.”
Lerheim

Det er viktig å ha med seg konsekvenser av bruken av anabole steroider når lovregulering skal vurderes.
Professor Egil Haug, Hormonlaboratoriet på Aker Universitetssykehus

”Vitenskapelig dokumentert sammenheng mellom anabole steroider og vold? Man finner ikke vitenskapelige studier fordi det ikke er mulig å ta kliniske prøver. Det finnes imidlertid mange observasjonsstudier. Dessuten er det gjort dyreforsøk som viser dramatisk aggresjonsvirkning av anabole steroider.”
Haug

”Jeg tror jeg med hånden på hjertet kan si at det ikke er noen form for organisert doping i norsk idrett. Det er utenkelig. I Olympiatoppen-sammenheng er det klokkerent. Jeg ser ikke for meg at noen driver med doping– iallfall ikke gjennom OLT.”
Bjørn Maaseide på spørsmål fra Ulf Erik Knudsen (FrP) om norske utøvere er rene
 

postet 19.10.06, 15:30
av Dag Vidar Hanstad


Noe sier meg at det kom lite lurt ut av denne såkalte høringen..... what


Utlogget Udrugn

  • Treningsnarkoman
  • *******
  • Innlegg: 2 029
  • Honnør: 176
  • Utlogget Utlogget

    Innlegg: 2 029

"- Hvis vi skal ta de klare typene, så er det de som kommer inn i singlet, har store tatoveringer og muskler som tyter ut. Jeg klarer å se hvem som går på anabole steroider. De utvikler en kropp som ikke normal, svarte Maaseide."

Tydelig at Maaseide har satt seg godt inn i dette her. Kanskje kunne Maaseide vært aktiv i ADN sitt arbeid ved å plukke ut doperne. Det hadde jo gjort ADN sin jobb mye enklere.





Utlogget proteingutn

  • V.I.P
  • *******
  • Innlegg: 7 210
  • Honnør: 973
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 7 210

  • jeje
Latterlig, i deres øyne er jo alle som bruker aas lavpanna apekatter/gorillaer/Tarzan. Tullete. OG de kan SE hvem som boler og ikke? Tør jeg minne om at det ikke nødvendigvis er de aller største på gymmet som er på dop? Hvor mange spinkle gutter bruker ikke boler? Blir bare litt for dumt dette, altså. Minner mye om ADN. Smiley
The only way to keep your health is to eat what you don't want, drink what you don't like, and do what you'd rather not.
-Mark Twain
datagjenoppretting

Utlogget aiwass

  • Elite medlem
  • *******
  • Innlegg: 4 322
  • Honnør: 1098
  • Utlogget Utlogget

  • Kjønn: Mann
  • Innlegg: 4 322

En kropp som ikke er NORMAL? dry

At godeste volleyball-tøysegutt Maaseide ikke begriper seg på at det går an å bygge en del muskelmasse naturlig, er vitterlig ikke resten av befolkningens problem. Jeg skulle likt å høre hans 'ekspertuttalelse' om f. eks. Asbjørn Randen...

Gå til:  

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!