Ann-Christine Rode

Intervju28.05.2010Ann Kristin Berli-Johnsen10

Ann-Christine Rode kom som et stjerneskudd fra klar himmel i høst og vant det som kunne vinnes av bodyfitnesskonkurranser. Så god var hun at styret i NKF har plukket henne ut blant dem som får reise til EM i Bodyfitness i Serbia den siste helgen i mai.

Vi tok en prat med henne bare dager før hun setter seg på flyet.

Hvordan kjennes magen når du tenker på at du skal konkurrere i EM om bare få dager?

Det kiler godt. Jeg føler meg heldig som har fått denne muligheten. Det ikke mange unt å få dra på EM, så jeg er ydmyk i forhold til å få lov til å representere Norge.

Er du der du skal være nå, med tanke på vekt/fett?

Jeg vet ikke om jeg noen gang ser hvordan jeg ser ut ... Jeg håper det er det beste svaret jeg har å gi. Jeg har gjort så godt jeg kan, spist riktig, trent hardt og gått lange turer, men hvor bra jeg ender opp å bli på scenen klarer ikke jeg å spå før jeg står der.

Hva er det vanskeligste ved å være på diett?

For min del så er ikke dietten så grusom egentlig. Jeg går lenge, og venner meg fort til det. Klart det hender at jeg tenker "pokker heller, nå vil jeg ha for eksempel masse sushi, is, brød, ost, milkshake, kaffe latte, bolle, pizza, masse poteter, og så videre, men går greit. For jeg vet jo at det er en dato etter EM hvor ting smaker enda bedre. Det blir som å glede seg til julaften da man var liten, og jeg tror man har godt av å glede seg litt mer over ting. Det gjør jeg etter diett i hvert fall! Alt er jo alt annet enn en selvfølge da.

Og hva er det vanskeligste ved å konkurrere?

... at jeg aldri blir fornøyd med kroppen? Jeg vet ikke, vanskelig spørsmål, for treningen elsker jeg, og maten venner man seg til. Det er vel det at man "forsaker" en fest eller 50, at man blir litt usosial i "festlige" lag i så fall.

Og omvendt; hva er det beste ved diett og konkurranse?

Jeg trives med diett på mange måter, enkelt å forholde seg til hva man skal ha i seg, og en annen gevinst er jo at man blir utrolig godt kjent med kroppen sin på denne måten. Man merker virkelig hvordan maten påvirker en. Det å konkurrere er noe jeg har gjort siden jeg var bitte liten og drev med ridning. Jeg liker å utfordre meg selv, og nettopp derfor syns jeg denne idretten er så kul. Den er tøff på mange måter, men premien for at man klarer det er så enormt stor - for en selv.

Det diskuteres mye på Treningsforum for tiden hvordan man skal trene når man er på diett, så; hvordan trener du når du er på diett?

Jeg øker på med kardio og går morgenkardio på 1 time før frokost - hver dag. Når det gjelder vekttrening så holder jeg på så hardt jeg klarer hele veien, så jeg endrer ingenting der. Jeg går også på mølla etter trening, i hvert fall siste halvdel av dietten.

Hvordan tror du at du plasserer deg?

Jeg tror jeg plasserer meg blant de som har hatt det mest gøy. Det er målet!

Hvem tror du blir din argeste konkurrent?

Jeg er jo så "fersk" i dette, så svaret må bli alle! Jeg har ikke sjekket ut andre som skal stille. Jeg gleder meg bare til å ha det gøy på scenen.

Hva er planene framover?

Det er nok å fortsette å prøve forbedre fysikken. Trene hardt og kose meg på gymmet. Det er det viktigste. Og så skjer det vel kanskje noe på høsten ... men det vil jeg ikke si noe om enda.

Lykke til med de siste forberedelsene, og ikke minst; LYKKE TIL I KONKURRANSE!

Tusen takk, jeg setter stor pris på det.

 


VM-troppen i Bodyfitness

Intervju02.10.201051

Vi følger jentene i Mexico!

Norge på pallen i EM

Diverse30.05.20102

Norsk seier i EM i helgen!

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

VM-troppen i Bodyfitness

Intervju02.10.201051

Norge på pallen i EM

Diverse30.05.20102

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!