Carl-Erik er klar!

Intervju23.09.2010Ann Kristin Berli-Johnsen3

Carl-Erik dukket for en tid tilbake opp på Treningsforum.no, og rimelig kjapt ble formen hans positivt kommentert.

Under diett og forberedelsene til årets NM i kroppsbygging har Carl-Erik vært flink til å oppdatere oss forumsrotter med bilder både av seg selv og den gode maten han har lagd. Jeg har fulgt ivrig med selv, og syntes nå det var på tide at dere lesere fikk bli litt bedre kjent med Carl-Erik.

Navn: Carl-Erik Gulliksen
Alder: 26 år
Sivilstand: Er i forhold
Hjemmeside: http://erikcbb.trykker.com/
Bosted: Oslo, Ullevål
Høyde: 178cm
Vekt: Blir nok ca 80kg på scenen. Var 92kg i trusa da jeg begynte dietten.
Klasse: CBB -180cm
Gym: Toppform. Men trener også på Domus Athletica som er rett over veien fra der jeg bor. Og i blant på Elixia Ringnes og Elexia Sjølyst fordi jeg kjenner utrolig hyggelige folk der og liker jeg litt variasjon i hvor jeg trener.

Hvem er Carl-Erik?

Det er det vel best å spørre noen andre om. Men jeg mener jeg generelt er en utadvent og blid kar med mye sjarm og humor. Jeg har en tendens til å kjede meg og kan derfor plutselig finne på å gjøre mye rart. Jeg har drevet med alt fra thaiboxing, fallskjermhopping, landeveisykling, fjellklatring, strikkhopping, isbading o.s.v. og nå skal jeg altså stå i en liten truse og stramme muskler på en scene etter 9 uker med sulting og overtrening. Jeg er svært omgjengelig og liker å bli kjent med nye mennesker. Det er mange som kjenner meg litt, men få som kjenner meg godt. Jeg trives i jobb som sykepleier på psykiatrisk sykehus, men vil etter hvert kombinere med å jobbe som PT. Jeg har alltid litt mange prosjekter på gang samtidig, men pleier å få til det meste.

Hvordan føles det å vite at det bare er en uke igjen til du står på en kroppsbyggerscene? Er du spent? Gleder du deg?

Helt ærlig så er jeg dritnervøs. Men jeg gleder meg også. Jeg elsker å utfordre meg selv på nye måter. Føler meg egentlig ikke i bra nok form, men det er mange som støtter meg og sier at jeg er i god rute og at det kommer til å gå bra bare jeg holder fokus og gjør så godt jeg kan. Jeg prøver å ikke tenke på de andre utøverne, men at jeg er min egen største utfordrer.

Hvordan synes du dietten har vært?

Det har til tider kjentes litt absurd. Jeg blir mildt sagt skuffet når jeg nettopp har spist den middagen jeg har gledet meg til i 3 timer, for å så etter bare er par minutter være mer sulten enn før jeg spiste. Men det gir også en slags følelse av mestring. Og jeg har lært masse om næringsinnholdet i ulike matvarer, og funksjonen ved de ulike sammensetningene av fett, karbohydrater og proteiner til døgnets ulike måltider. Dette vil jeg dra stor nytte av fremover. Jeg har også lært mer om riktig bruk av kosttilskudd. Jeg bruker mer kosttilskudd fra Gymgrossisten som Whey-100 for ekstra proteiner. Creatine Complete holder mer energi i musklene. Only One multivitamin siden jeg ikke får i meg samme mengden vitaminer gjennom mat. Og mer Omega 3, CLA Advanced, BCAA og Glutamin for å holde forbrenning i gang og forebygge muskelsvinn. Å være på diett er overraskende hardt. Å bygge muskler gjennom dedikert styrketrening og riktig ernæring krever prioriteringer og er tungt. Men det er INGENTING i forhold til hvor hardt det er å deffe seg til konkurranseform.

Har du gjort mange forandringer i treningsopplegg i forhold til hvordan du trener offseason?

I tillegg til å nå trene 30 minutter kardio hver eneste dag, så har jeg også gjort noen endringer i hvordan jeg gjennomfører styrkeøktene mine. Jeg har ikke de samme glykogenlagrene så derfor biter jeg tenna sammen og løfter tyngre belastning og korter ned litt på sett og reps. Trener helst ca 45 min og aldri over en time for at kroppen ikke skal bryte ned proteiner for energi.

Hva har du lært om deg selv i løpet av dietten?

Jeg har kjent litt på nye sider ved meg selv på godt og vondt. Kjent på hvor mye støtte fra andre kan bety når man har det tøft. Men jeg har også kjent på hvor direkte og krass jeg kan bli når energien er på bunn, tålmodigheten oppbrukt og noen fortsatt presser eller maser på meg om noe.

Er det noe av den nye lærdommen om deg selv som har overrasket deg?

Det overrasket meg litt over hvor mye fettprosenten faktisk har å si for hvor "sterk" man ser ut for andre. Folk jeg ikke har sett siden før dietten og som jeg møter på trening spør hva jeg har gjort for å bli så stor på så kort tid. Må forklare at jeg faktisk har blitt nesten 10kg mindre og er faktisk svakere enn da jeg trente med dem sist. Det gir en illusjon av styrke å være såpass slank.

Hva er målsetningene for Norway Open og NM?

Bare jeg vet med meg selv at jeg var fokusert og gjorde god innsats vil jeg være fornøyd. Målet er å dra mest mulig erfaring, få en grei plassering og ellers bare være en del av showet, kose meg på scenen og ha det gøy med de andre deltagerne og publikum. Både før, under og etter konkurransen. Vil også ha noe å vise til senere når jeg søker jobb eller rekrutterer kunder til PT timer.

Blir dette den eneste konkurransesesongen eller kan vi forvente å se deg flere ganger i årene som kommer?

Jeg reiser til Bali i 4 måneder og tar PT utdanning så jeg går uansett glipp av konkurransene til våren. Men hvis jeg får trent optimalt så er jeg å regne med på konkurransene til høsten 2011 i enda bedre form enn i år. Dette er bare begynnelsen.

Du har en flott fysikk. Hvor lenge har du trent for å bli slik?

Tusen takk. Jeg har i grunn trent mye forskjellig gjennom hele livet. Jeg begynte med judo da jeg var 6 år. Siden har det vært boksing og kickboksing. Litt innom bryting, mma og thaiboksing. I tillegg til at jeg alltid har gått mye på ski, svømming, fjellturer osv. Tror dette har gitt et godt utgangspunkt til å bygge muskler som jeg begynte med seriøst først da jeg var 22 år i begynnelsen av 2006 og veide ca 70kg. Jeg har vært tålmodig og trent og spist disiplinert i snart 5 år nå. Sakte og gradvis økt i styrke og volum, som er tror er noe av årsaken til at jeg ikke har strekkmerkene, utstående magen eller den litt "pløsete looken" noen av gutta som har vokst litt for fort gjerne har.

Fortell litt om hvordan en helt vanlig dag under dietten har vært?

Jeg står opp ca klokka 7 og spise grøten min. 30 min kardiotrening. Hjem igjen for å lage dagens 3 varme måltider og trykke litt rundt på treningsforum og hjemmesiden min. Så treningsmat og styrketrening før jeg drar rett på kveldsvakt. Spiser i vaktskiftet og så følger jeg pasientens måltider 16:30 og 19:30. Drar hjem og spiser kvelds ca 22:30 og legger meg ca 23:00. Blir litt annerledes når jeg jobber dagvakter og helger, men tiden går stort sett i trening, matlagning og jobb. Kobler ellers av med en film i sofaen, gåtur i marka, kino, kafé, shopping eller lignende rolige aktiviteter. Lite utagerende fester om dagen med andre ord.

Hvem eller hva har fått deg til å presse deg det lille ekstra som kreves for å fullføre dette løpet?

Det må være all støtten jeg får fra ulike hold. Gamle venner jeg ikke har snakket med på lenge sender meg plutselig hyggelige og støttende meldinger. Eliteutøvere legger meg til på facebook og skryter av meg på forumet. Til og med enkelte i ledelsen på jobben kommer med støttende kommentarer. Folk jeg egentlig ikke kjenner kommer bort til meg på gymmet og sier "godt jobbet" og "stå på". Slikt løfter meg veldig. Gutta på Toppform og spesielt Kenneth (Foss) og Frank (Vallée) har vært ekstra hyggelig og støttende. Frank har ringt meg og sendt meldinger og mail selv når han har vært i utlandet på ferie med sønnen sin og lignende. Han har vært rask til å svare meg på meldinger når jeg har lurt på ting. Det var også han som i utgangspunktet overtalte meg til å stille i år.

Har du et godt råd til dem som leker med tanken på å stille?

Er man først der at man vurderer å stille så ta en formsjekk hos noen som har peiling. Får man klarsignal og noen som vil hjelpe deg med diett og trening så er det bare å kjøre på. Ingenting å tape og er uansett veldig lærerikt. Man må ikke gruble men bare hoppe i det og si JA!

Vi ønsker Carl-Erik lykke til med høstens konkurranser, og gleder oss til å se mer til ham i fremtiden!

Formbilde 17. sept fra loggen til Carl-Erik:

 


Carl-Erik Gulliksen

Intervju28.10.20107

Konkurransene for Carl-Erik er over for denne gang.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Carl-Erik Gulliksen

Intervju28.10.20107

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!