Bodybuilderen Ida Björkman til NM

Intervju29.09.2010Marika Lejon14

Ida er 34 år, og stiller for andre gang i Bodybuilding. Hun har trent i 13 år og målet hennes er først og fremst å ha det moro!

Når stilte du sist?

Dette er andre gangen jeg stiller, og første gangen var i Oslo Grand Prix i fjor. Da kom jeg på 2. plass. Jeg har forbedret meg siden sist. På fysikken har jeg stort sett forbedret alt, men mest kanskje rygg og skuldre. Jeg har trent lenge og begynte å trene i 1997. Da var jeg 21 år gammel. Grunnen til at jeg begynte å trene var fordi jeg fant ut at jeg digget å løfte tungt og presse meg til jeg ikke orket en eneste repetisjon til. Så likte jeg også å se hvilke forandringer og underverk treningen gjorde med kroppen.

Hvor trener du nå?

Trener mest på Progym i Drammen, der jeg bor. Der trives jeg svært godt. Det er godt miljø og god stemning. De som jobber der er hygglige og blide, på lik linje med de som trener der.

Hvorfor valgte du å stille igjen og hva er målet ditt?

Jeg ble vel bitt av basillen. Jeg bestemte meg for å stille i NM 2010 allerede i fjor, etter min deltakelse i Grand Prix. Mine mål for NM er å gå inn for at gjøre et godt show, ha det moro, nyte det og selvfølgelig å vinne. Men jeg skal ikke deppe hvis jeg ikke vinner.

Hvordan spiser og trener du?

Dietten min består mest av tunfisk, torsk og brokkoli. Det høres kanskje litt kjedelig ut, men det virker. Trener 5-6 dager i uken:

Dag 1: ben
Dag 2: biceps og skuldre
Dag3: hvile
Dag 4: bryst og triceps
Dag 5: rygg
Dag 6: hvile eller starte ny runde.

Nå innenfor konkurransen kjører jeg litt annerledes. Da tar jeg 12 repetisjoner x 3 sett, pluss finslipningstrening med øvelser som går mer på få frem detaljer, for eksempel ved bein: hyper extention for rumpa og reverse hack squat. Så kjører jeg kardio 30 min hver dag.

Hvorfor valgte du Bodybuilding?

Jeg valgte Bodybuilding fordi jeg alltid har vært fascinert av muskler og synes det er nydelig på kvinner. Jeg ville bli en av dem.

Vi ønsker Ida LYKKE TIL i NM!!!

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!