Frank Hansen mot NM-tittel

Intervju01.10.2010Marika Lejon8

Etter både NM 2009 og Nordisk i Trondheim samme året, er Frank Hansen med en 2. plass i Oslo Grand Prix i år, en absolutt gullkandidat i -100 kg senior herrer.

Frank er i toppform og har brukt mye tid på å perfeksjonere posering og eliminere svakheter i fysikken. Treningsforum fikk et intervju med ham.

Hva har du forbedret?

Jeg har fokusert på helheten og føler at jeg har forbedret biceps og lår, men mest av alt har jeg jobbet med bevegelighet i forhold til å utføre poseringene best mulig. Målet mitt har alltid vært å utvikle min fysikk til det beste, i forhold til mitt syn. Da fokuserer jeg på kombinasjonen av harmoni, størrelse og styrke. Rent konkurransemessig er målet selvsagt NM-tittelen, men også et stërkt ønske om å inviteres til Arnold Classic.

Hvem hjelper deg?

Tommi Thorvildsen - maker of champions! Jeg trener på 24Fitness, men også Elixia ettersom jeg jobber mye rundt omkring og har derfor fordel av kjeden, samt at jeg til tider trenger barnepass mens jeg trener.

Hvorfor begynte du å konkurerre?

Jeg debuterte i 1999 (3. plass i -80kg), fordi noen på Kraftverket der jeg trente den gangen, mente at jeg hadde formen inne. Jeg tok det som en utfordring og ønsket å vise mine nærmeste at alle timene med slit og ofringer, faktisk hadde gitt resultater. 10 år etter følte jeg at tiden var kommet for å prøve seg mot de store gutta. Jeg gjorde derfor et personlig comeback i NM 2009. Målet med satsingen da var å få erfaring for å vinne årets NM.

Hva er vekten din nå?

Jeg veide inn på 99,85 kg til Oslo Grand Prix i år. Nå veier jeg 101 kg og er nær konkurranseformen. Jeg selv er min største konkurrent. Jeg tror jeg kan nå helt til toppen hvis jeg får frem det beste i meg.

Hvordan er det å kjøre konkurranser flere ganger etter hverandre?

Det har vært veldig lærerikt å kjøre alle konkurransene etter hverandre. Jeg føler at det ikke gjør en for stor forandring i min livsstil ettersom jeg alltid er opptatt av å holde meg i form og følger alltid en relativt bra diettplan. Selvsagt skeier jeg ut off-season, men har nok vært mer restriktiv med tanke på å konkurrere. Nå håper og tror jeg på en plass i Nordisk i finland 23.10 og det vil avslutte en tøff rekkefølge med mesterskap. Jeg tror ikke det blir noe mer konkurranse igjen da før NM 2011. Men jeg kjenner meg selv, så helt sikkert er det nok ikke at jeg står over Oslo GP 2011....

Kan du fortelle litt om opplegget du kjører?

Jeg forsøker å holde meg til samme treningsrutiner som vanlig helt frem mot mesterskapet. Selvsagt går stryke- og energinivået noe ned etterhvert som fettprosenten synker. De siste ukene er det noe justering av beintreningen for å få mer fokus på definisjon og det blir litt mer mageøvelser. Jeg begynner alltid deffingen med mye kardio. Flere gåturer hver dag, bruker sykkel isteden for bil når jeg kan og forsøker å holde generelt aktivitetsnivå høyt. Jeg er en absolutt tilhenger av morgenturer på ca 45 min før frokost når jeg deffer.

Jeg har heldigvis Tommi Thorvildsen, som jeg stoler på og han legger opp det meste av min konkurransediett. Mot GP 2010 justerte vi saltet til 2g per dag fra en uke før. Kuttet saltet helt kvelden før mesterskapet og holder meg unna salt hele konkurransedagen. Jeg drikker mye vann under hele dietten, men begrenser meg til ca 0,5 liter dagen før konkurransen.

Jeg holder en tøff diett frem til onsdagen før konkurransen (når den er på en lørdag) så karber jeg opp voldsomt onsdag, litt mindre torsdag og moderat inntak igjen fredagen, litt avhengig av hvordan jeg ligger an til innveiingen. Dette er selvsagt for å fylle opp musklene med energi og trykk. Til GP veide jeg jo inn på 99,85, så det er små marginer og jeg må justere underveis for å få maksimalt intramuskulært trykk og samtidig klare innveiingen.

Vi ønsker deg lykke til med konkurransen og takker for et hyggelig intervju!

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!