Livet som en perfekt kroppsbygger!

Intervju16.12.2010Marika Lejon16

Gunnar Holth forteller deg hemmelighetene bak livet som kroppsbygger! Her kan du lese om hva som skal til for å bli en vellykket kroppsbygger!

Gunnar har nylig fått en 6. plass i Nordisk Mesterskap. Å Være blandt de få beste krever mye. Så hva trengs? Vi spurte Gunnar!

Hvor kommer drivkraften fra?

Drivkraften må komme innenifra. Du må ville det mer enn noe annet. Man har en visjon om at man kan oppnå noe og tror så mye på det at man bare må komme dit. Kroppsbygging er noe jeg selv føler at jeg får til. Dermed har dette alltid gitt meg motivasjon til å gjennomføre andre ting i livet. Som skoler, jobb osv. Drivkraften holder seg oppe ved at man må gjøre noe man lykkes med også.

Hvor finner man motivasjon?

Man må bestemme seg. Dette vil jeg! Det er viktig å legge en plan og systematisere hverdagen så ikke unnasluntring er et tema. Man kan gjerne lese blader og se på nett. Jeg ser gjerne treningsvideoer innimellom for motivasjon. Da finner jeg noe som jeg kan strekke meg etter. Hvis de har klart det, er det ingen grunn til at jeg ikke skal greie det. Det må være vinn eller dø. Du må ville det mer enn du vil puste og leve. Det er også viktig å kreve mer av deg selv enn hva andre krever av deg. Da respekterer du deg selv og dine resultater.

Hvordan bør dietten være?

Dietten bør være variert. Ikke kutt ut noe. Kutt ned og ha med alle typer mat . Karbohydrater fra alle kilder, samt proteiner fra alle kilder og litt fett. Da vil ikke kroppen ha noen reelle mangler og kikkene etter noe er ikke så ekstreme. Ellers er det bare å følge opplegget. Ikke tillat deg å sprekke. Da er det lettere å gjøre det igjen. Tar du spisedag er det fordi det er bestemt på forhånd.

Har du aldri hatt dårlige perioder?

Jeg har hatt dårlige perioder i livet som har påvirket trening og eventuell framgang. Men jeg har ikke hatt dårlige perioder med treninga noen gang. Har alltid sett framover. Det har vært hardere eller mindre harde treningsperioder. Det må man variere. Stort sett trener jeg med høy intensitet. Korte pauser med best mulig utførelse.


Hvordan kommer man ut av en ond sirkel?

Ta et steg tilbake og se på hva du gjør, hvordan du trener, spiser og hvordan du ellers lever livet ditt. Vær ærlig med deg selv. Er det noe som ikke er bra, så si det til deg selv og ikke dekk over det. Er det dårlig eller helt elendig, så innse det og gjør noe med det. Da vil du gå seirende ut av det.


Hvem kan bli kroppsbyggere?

Det trengs vilje. Hvis man trenger å bygge seg opp mentalt og fysisk kan man ha godt av kroppsbygging. De som kan bli kroppsbyggere er de som er vant med motgang og som vet at ting ikke kommer lett her i verden. De som ikke burde bli kroppsbyggere er de som ønsker å bli kroppsbygger av feil årsaker og bruker resultatene på en respektløs måte. For eksempel hvis man har dårlig psyke. Da kan man forandre personligheten til det verre. Da blir man for egosentrert og vil ikke klare å finne gleden i sitt eget liv. Man kan miste noe av sin egen identitet.

 

 

 

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!