Paul mot GP

Intervju01.04.2011Marika Lejon47

Paul Alexander Rusten er på diett. Jeg tok en treningsøkt med den sympatiske og svært hyggelige kroppsbyggeren, som var i Oslo for å forberede seg til konkurranse. Han hadde tatt hele turen fra Trøndelag for helgen, for å satse på muskler.

Når Paul regelmessig flyr til Oslo for å forberede seg, da må man vel si at lidenskapen hans er stor!

Meritter:

1.pl. sandefjord open 2008
3.pl Oslo Gp 2008
2.pl NM 2009
3.pl Nordisk

Den 16. april entrer Paul scenen på Sandefjord Open, og 30. april ser du ham i Oslo Grand Prix! Er du fornøyd med det du har oppnådd hittil?

Jeg er veldig fornøyd med resultatene hittil i karrieren, både for 2008 og 2009. Siste konkurranse var i Trondheim. Her fikk jeg en 3.plass og er utrolig fornøyd med det. 1. og 2. plassene var begge i utrolig god form, så all ære til dem. Velfortjent kan du si. Prøver å jobbe jevnt med alt egentlig. Legger ikke mer vekt på enkelte muskelgrupper. Alle er like viktige i mine øyne. Å få en symmetrisk og god fysikk er en kunst i seg selv. Jeg prøver bare å kjappe meg sakte.

Hvordan begynte du å trene?

Jeg drev aktivt med snowboard og fotball før, men etter den sjette avrivningen av korsbånd i knærne var det nok. Jeg bestemte meg for å legge det på hylla. Legen min sa at jeg kunne komme tilbake hvis jeg trente styrke og klarte å stabilisere kneet med bedre muskelatur rundt kneet. Begynte da med styrkeløft. Hjemplassen min har et kjempe fint miljø og en fantastisk god klubb (Melhus styrkeløft ). Konkurrerte der fra 2001 til 2006. Der traff jeg Jon Morten Thomassen. Jeg var utrolig fascinert av kroppsbygging i utgangspunktet, men når du treffer en kroppsbygger med et sånt hjerte for idretten som han, så var valget ikke vanskelig å ta. Jeg ble bitt av basillen rett og slett.

Hva er det som driver deg?

Framgang er veldig vesentlig og kortsiktige og langsiktige mål jeg setter meg, som jeg prøver å nå. Inspirasjon fra konkurrenter og ellers andre utøvere er med og driver meg framover.

Hva er så bra med kroppsbygging?

Først vil jeg si at det å kunne få trene på den måten en kroppsbygger gjør, er utrolig lærerikt. Man får føle på seg selv det å kunne prestere mens kroppen er i underskudd og på sine ytterpunkter, sin disiplin og vilje. Man blir heller aldri utlært i dette gamet.

Hva er ikke så bra?

Nå er jeg på diett selv og det jeg ønsker å si her er mest med tanke på familie og venner. Det blir lite tid til andre ting enn matlaging, jobb og trening. Jeg skulle ønske det var flere turer hjem til mor og far enn det det er pr dags dato. Ellers blir jeg litt mer egoistisk og det går litt mye på mine prinsipper og måter til tider.

Hva spiser du og hvordan trener du?

Jeg har lite proteinshaker i døgnet, så det går stort sett i mat i form av kjøtt, kylling og fisk og den magiske risen. I år har det blitt justert litt opp på kalorier fra sist gang. Og går i tillegg litt kortere på diett i antall uker. Jeg trener 4 splitt. Det har jeg gjort i mange år og synes selv det har fungert godt.

dag 1 bryst og biceps
dag 2 bein og legger
dag 3 fri
dag 4 skuldre og triceps
dag 5 rygg og nakke
dag 6 fri
dag 7 lik dag 1

Hva er målene dine nå?

Jeg prøver å sette meg små og store mål, som for eksempel å prøve å bli bedre på utførelse av øvelsen til det å nå større konkurransemål. Jeg har vært så heldig og fått lov til og bli litt kjent med Kim Torgersen. Han er utrolig god og erfaren i gamet og jeg er utrolig takknemlig for at han tar seg tid og ork til og følge opp på den måten han gjør, med meg som bor 60 mil unna. Jeg vil også nevne Jon Morten Thomassen fra styrkeløft-perioden. Helt fram til i dag så har jeg alltid snakket med min gode venn og han har alltid noen gode ord og råd å komme med.

Hva gjør du ved siden av kroppsbyggingen?

Det blir litt for lite tid til mye av det man gjorde før man begynte med den her sporten. Jeg kjørte mye snowboard om vinteren før i tiden, men nå er jeg for redd for å bli skadet. Tør nesten ikke lenger. Veldig synd, for det er en utrolig frihetsfølelse. Ellers er jeg glad i å reise, så prøver å få til noe hvert år, til land man ellers ikke er i umiddelbar nærhet av. Ellers har det blitt litt motorsykkel om sommeren når man har vær og tid til det.

Hva er ditt høyeste ønske?

Mitt høyeste ønske er vel det at mine nærmeste og meg selv skal holde oss friske. Vil takke spesielt familien min for alt dere hjelper meg med og gode råd og ord dere gir. Ellers alle mine venner i Trøndelag og dere der sørpå. Har blitt noen telefoner gjennom tiden. Tusen takk alle sammen.

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!