Hanne-Mari Nygård Iversen

Intervju08.04.2011Marika Lejon57

Hanne- Mari debuterte i bodyfitness i 2009. Snart begynner hun på diett for å gjøre seg klar til NM til høsten. Her kan du lese litt om hva denne aktive damen gjør for tiden

Hva gjør du nå?

Nå har jeg så smått begynt å tenke på høstens konkurranser. Jeg gleder meg utrolig mye til å vise hva jeg er god for. Ellers er det fullt opp med instruktørjobben på Wellness Club. Jeg ønsker å utvikle meg på den fronten. Tenker også på å få med meg et mini triathlon før diettstart. Dette er helt nytt for meg, så det blir knall med nye utfordringer.

Hva er mini triathlon?

Det består av svømming, sykling og løping. Distansen er ca 300m svømming, 24km sykling og 5km løping. Det er ikke så mye, men jeg liker å ha variasjon i treningen. Jeg syklet Grenserittet på åtte mil terreng (sykkel) for et par år siden. Det var knallmoro!

Når konkurrerte du sist, og hvordan følte du det gikk?

Jeg hadde tre konkurranser i 2009 og en i 2010. Da fikk jeg to fjerde og to femte plasser, som jeg har brukt litt tid på å bli fornøyd med. For min del måtte jeg få litt perspektiv på ting og har nå endt opp med å være godt fornøyd. Alt dette har gjort at jeg har blitt utrolig konkurranselysten. Innen bodyfitness er målet mitt NM i oktober. Jeg gleder meg enormt til dette.

Hva gjør du når du ikke trener og spiser?

Når jeg ikke driver bodyfitness, så er det jobb det går i. Jeg har 100% stilling som grafiker, pluss at jeg kjører fire instruktørtimer (av og til mer) i uka på Wellness Club i Tønsberg. Jeg prøver å være sosial og glimter til av og til, men akkurat nå liker jeg best å kose meg hjemme. Det blir vel litt annerledes når våren og sommeren kommer til Tønsberg tenker jeg. Jeg legger ikke skjul på at jeg liker å leve ganske A4. For å nå de målene jeg har satt meg så gjør dette det "enklere" for meg. A4 for meg er gode rutiner i hverdagen. Jeg liker å planlegge måltidene og treningen. Jeg har en "åtte til fire" jobb som gjør dette veldig enkelt for meg. Lørdag og søndag prøver jeg å ha treningsfri, da liker jeg å gjøre noe helt annet. Da går jeg på kino, ut og spise, være med venner og gå turer.


Hva er du mest stolt av når det gjelder livet?

Da må jeg vel si personlig utvikling. Det synes jeg er utrolig viktig. Det at jeg har våget meg utenfor komfortsonen min utallige ganger og vokst på det. Styrken min er uten tvil staheten min og det å tenke positivt. Svakheten har vært null eller lite tålmodighet, men nå har den blitt bedre. Så jeg tror både styrken og svakheten min er staheten min.

Kan du fortelle litt om kostholdet og treningen?

Kostholdet er i grunnen ganske likt både on og off season. Det går i kylling, tunfisk, laks, ris, poteter, grønnsaker og nøtter. Koser meg selvfølgelig med godis i helgen når jeg har lyst til det.

Når det gjelser treningen har jeg det siste året bare vedlikeholdt formen. Bortsett fra rygg og skuldre, der ønsker jeg å bli bedre. Kjører ryggen, skuldrene og bryst en gang i uka. Ligger på 10-15 repetisjoner og fire sett. Har ca 2-3 timer kondisjon pr uke pluss at jeg instruerer to timer styrke og en høypuls time i tillegg til dette. Mot konkurranse/ diett kommer jeg til å trappe ned på instruktørjobben. Er litt usikker på hvordan vi skal legge opp denne dietten. Det blir spennende å se. Nina Sandvold kommer til å hjelpe meg denne gangen også. Gleder meg stort til NM.

Hvor mye har du utviklet deg siden du begynte å bygge muskler og når begynte du?

Jeg  begynte å trene seriøst høsten 2008. Første konkurranse var våren 2009. Jeg har hatt en fin utvikling synes jeg. Jeg gleder meg veldig til å se bilder etter NM nå til høsten. Det er moro og veldig motiverende å se framgang.

Hva er det beste du vet av mat?

Jeg er veldig glad i sterk mat!

 

Vi ønsker Hanne-Mari lykke til med forberedelsene.

 

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!