Vonka Koi om suksessen i USA!

Intervju16.08.2011Marika Lejon35

Heidi har bemerket seg etter at hun var i USA. Treningsforum tok en prat med henne for å høre om hun blir å se på scenen her hjemme igjen snart!

Meritter

2. plass Los Angeles Champ. 2010
1. plass NPC Excalibur 2009
4. plass Nordic Championship, 2008
2. plass Norwegian Championship 2008
10. plass Oslo Grand Prix 2007
7. plass Sandefjord Open 2007


Hva er neste konkurranse for deg nå Heidi?

Nå er det nok mest sannsynlig to år til jeg blir å konkurrere igjen, men det er allerede en spesiell konkurranse jeg har i tankene. Dessverre så er ikke denne konkurransen i Norge, men jeg håper på å også kunne konkurrere på en norsk scene igjen etterhvert som tiden går.

Kan du fortelle litt om USA og opplevelsene dine der?

Det er ingen tvil om at det året jeg var i USA, levde jeg i en drømmeverden. Alt fra menneskene jeg ble kjent med, til konkurransene, eventene, treningene og rett og slett bare den hverdagen jeg levde i hver eneste dag. I USA kan du konkurrere hver helg hvis du måtte ønske det, og det er hele tiden fitnessrelaterte ting å være med på. Fitness/ kroppsbyggerverden er tusen ganger større der og derfor er det så mange flere muligheter innen sporten, spesielt i Los Angeles,
hvor jeg holdt til. I USA er fitnessen et flott "dra-moment" for å komme seg opp og fram i verden. Enten det er å gjøre det stort innen personlig trening eller om det er å gå i retning av TV og film. Det er selvfølgelig ikke bare rosenrøde skyer. Mange tror at siden mulighetene er så mye større der enn her hjemme, så ligger drømmene nærmest servert på sølvfat. Slik er det ikke! Der er det tusenvis av mennesker med akkurat de samme målene, med andre ord så er det
tusenvis av folk som kjemper om det samme beinet. Det er derfor mye "lureri", så naiviteten må man legge igjen hjemme.

Hva er annerledes i USA når det kommer til bodyfitness?

Sporten er en million ganger større der. Fitness-utøvere blir sett opp til og ikke ned på. Det er slik tilfellet er her hjemme. Så må jeg nesten si størrelse og form. Mange som stiller i bodyfitness i Europa, måtte stilt i kroppsbygging i USA. De ville rett og slett vært for store for fitness i USA. De har jo dessuten også egen bikiniklasse, slik at de som er for små igjen kan stille der. Da kan man heller gå opp til bodyfitness når fysikken er klar for det.

Tror du at det blir bodyfitness for deg resten av livet? Hva annet liker du å gjøre?

Sånn konkurransemessig, så kommer jeg i allefall aldri til å gå over til bodybuilding. Bodyfitness er mer enn nok. Med tanke på fysikken vil jeg ikke bli noe større. Målet er å få mer symmetri og kvalitet på musklaturen. Bortsett fra treningen liker jeg å holde på med hester og da spesielt sprangridning. Jeg er også glad i å tilbringe tid med venner og familie, og ikke minst reising. Jeg kommer nok til å være involvert på en eller annen måte i bodyfitness for resten av livet enten det er som PT, dommer eller utøver.

Hvordan har denne sommeren vært for deg?

Denne sommeren har bestått av kun hvile og litt reising til varmere strøk, hvor jeg har hvilt enda mer. Jeg har også fått planlagt min neste USA-tur, noe som selvfølgelig blir høydepunktet for meg i år.

 

Hva har vært den største utfordringen for deg i år?

Det er ingen tvil om at sykdom har vært den største utfordringen for meg i år. Det siste året har jeg verken kunne trene eller gjøre noe annet av det jeg liker. Det å gå fra å være i sitt ess, både med tanke på konkurranser og treninger - til totalt bom-stopp, har vært tøft. Det å måtte sette alle sine planer på "vent" i ubestemt tid er nok noe de aller fleste målbevisste mennesker ville slitt litt med.

Hva er det første du tenker når du står opp, og hva er det siste du tenker på før du sovner?

Jeg prøver ofte å tenke på alt jeg er takknemlig for før jeg sovner. Når alt er ved det normale og jeg går morgentur hver dag, tenker jeg alltid positive tanker om morgenturen før jeg sovner. Det første jeg tenker på når jeg våkner er veldig forskjellig og varierer fra dag til dag. Selvfølgelig så er målene og drømmene jeg har alltid noe av det første som popper opp i hodet mitt.

Hva gjør du når du skal kose deg?

Det kan være mye forskjellig, men lørdager bruker å være fast biffaften for meg og samboeren. Da koser vi oss med indrefilet og en god film på tv`en. Så er det jo slik at iskrem er en av mine største fristelser, så det er ingen tvil om at jeg gjerne koser meg med en kuleis på lørdager.

Er kostholdet og treningen slik den pleier å være, eller har du gjort/kommer du til å gjøre justeringer på noe?

Dette året har som sagt vært totalt annerledes enn hvordan ting pleier å være. Til vanlig trener jeg 2-3 ganger dagen og dette året har jeg så vidt klart en liten økt en gang i måneden. Ikke engang hunden vår har fått sine daglige gåturer. Kostholdsmessig spiser jeg sinnsykt mye grønnsaker året rundt og mye fisk, skalldyr og kyllingfilet. Dessverre så har det også blitt litt for mye kos nå når jeg har vært syk. Angående treningen og kosten så har jeg ikke tenkt til å gjøre noen store forandringer framover. Jeg vet hva som gir meg framgangen jeg vil ha, så derfor ser jeg ingen grunn til å endre på noe som allerede
fungerer.

Hvordan føler du deg når du ikke får trent?

Helt forferdelig. Treningen har alltid vært min "fritid", hvor jeg kun tenker på treningen og ikke annet stress man ofte har i hverdagen. Det er jo treningen som er min største lidenskap i livet. Det er treningen som i alle år har gjort meg glad, lykkelig, fokusert og målrettet. Det er ikke noe særlig å føle seg ute av form heller! Treningen er for min del en stor bit av det å føle seg vel og opplagt.

Hva er målene dine fremover?

Målene mine framover er rett og slett å komme tilbake dit jeg var. Både med tanke på fysikken, konkurranser og fitnessen generelt. Målene for de første månedene nå er å klare styrketrening 2-3 ganger i uken og få kostholdet til å sitte som et skudd igjen. Rett og slett hente meg inn sakte men sikkert. På grunn av sykdom må jeg gi kroppen god tid og kan verken stresse eller pushe på som vanlig. En dag av gangen og målene blir nådd tilslutt!

Treningsforum ønsker Heidi LYKKE TIL videre i karrieren!

 


To år har gått og vi har sett lite til vakre Vonka Koi. Se film

Koi på 2. plass i LA

Diverse26.07.201015

Heidi Vonka Koi tok en 2. plass i The LA Championships.
Heidi vant Excalibur. Heidi svarte også på noen spørsmål etter konkurransen.

Heidi Vonka Koi

Intervju24.10.20083

Denne sjarmerende jenta tok publikum med storm under NM.

Koi på 2. plass i LA

Diverse26.07.201015

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!