Christer Andersen

Intervju23.09.2011Marika Lejon39

Christer Andersen er 21 år og debuterer i Athletic Fitness nå i høst. Her kan du bli bedre kjent med den unge og svært aktive atleten.

Hva jobber du med?

Jeg jobber som kunderådgiver i SR-Bank og dørvakt på flere av Stavangers utesteder. I tillegg studerer jeg på BI. Jeg begynte nettopp på tredje året av min bachelorgrad i økonomi/adm med regnskapsfordypning.

Har du noen meritter?

Jeg har ingen meritter innen kroppsbygging siden jeg er debutant dette året. Jeg har en 2. plass i NM for ungdom i vektløfting. Dette var i 56 kg klassen. Det er nå mange år og kilogram siden.

Hva har du forbedret og jobbet med?

Jeg har jobbet med å få ned fettprosenten. Det har ikke vært så lett tidligere uten konkrete mål og en deadline. Nå har jeg endelig klart å få det til. Jeg måtte ha et lite push for å få det til og det fikk jeg fra gjengen på Citygym i Sandnes når jeg meldte min interesse for fitness. Jeg startet diett 25. juni. Dette er en helt ny diett for meg. Jeg har aldri fulgt et opplegg så punktlig før. Jeg har egentlig aldri hatt et oppsett som jeg har fulgt over lengre tid før. Tidligere prøvde jeg bare å spise sunt, noe som ikke førte til de resultatene jeg ville ha.

Hva er din største utfordring?

Å holde meg frisk. Jeg har slitt med sykdom noen uker av dietten. Det er ikke like lett å holde trening og diett i disse periodene. Utenom det så er det klart at det har vært en utfordring å holde dietten 100% hele tiden. Diett er noe jeg ikke har gjort før men har gått mye bedre enn forventet.



Hvem støtter deg?

Jeg får masse støtte fra Citygym og spesielt broren min som jeg bor sammen med. Hadde nok ikke vært like lett om han ikke forstod hva jeg gikk gjennom. Han trener masse selv så han har en god forståelse av hva jeg driver med og hva det krever.



Hvorfor er dette viktig for deg?

Det er viktig for å nå nye mål og utvikle meg selv både fysisk og mentalt. Etter NM er jeg 100% sikker på at jeg ikke vil angre på hva jeg har begitt meg ut på. Jeg vinner ikke penger eller noe stort men det blir en stor seier for meg selv. Å ha det litt hardt i diettperioden tror jeg bare styrker deg selv og du kan dermed nå lengre på mange områder i livet ditt.

Hvem passer denne sporten for?

Den passer for de som vil holde seg i god form. Er ikke lite folk som vil det for tiden, hehe.



Hva er målet ditt?

Å være i den beste formen jeg kan klare med mine forutsetninger på scenen den 24 sep. og 8. okt. Fram til nå har jeg ikke tenkt på plassering og vil prøve å holde meg vekke fra de tankene så lenge som mulig. Skal gjøre mitt beste og tror det blir et resultat jeg blir godt fornøyd med. 



Hvor lenge har du trent med vekter?

Jeg har trent med vekter siden 8. klasse da jeg begynte på vekløfting. Dette holdt jeg på med i nesten 3 år. Så gikk jeg over til å trene på helsestudio. Det har vært perioder med mye trening og perioder med lite trening. Totalt sett blir det ca 8 år jeg har trent.



Har du drevet med annen idrett?

Fotball og vektløfting.


Hvorfor liker du å være konkurranse-menneske?

Fordi det gir utrolig velvære og en god følelse i kropp og sinn, når du gjør det bra. Det er også positivt for å nå lengre i deler av livet som ikke har noe med konkurranse å gjøre.



Hvem vil du takke?

Jeg vil takke Joakim Barø og André Thesen for hjelp med diett, trening og poseringstrening. Så vil jeg også takke resten av gjengen på Citygym for støtte og support. Siste og viktigste er Sturle Andersen som er min bror.
 


Lykke til Christian!



 

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!