Nordic Championships 2011

Fitness21.10.2011Marika Lejon og Joachim Pedersen0

I helgen møttes 6 land til muskelkamp. De beste fra hvert land knivet om seier under Nordic Championships i Lund, Sverige. Peter Lagermand fra Danmark dro i havn Overall.

Les også: Nordic Championships 2010
Les også: Nordic Championships 2009
Les også: Nordic Championships 2008
Les også: Nordic Championships 2007

Overallchampion

Peter Lagermand - Les intervju med Lagermand før Stavanger Open 2011

RESULTATLISTE

(Fullstendig liste fra topp 6)

BANKETT

(Bilder og intervju fra banketten)

BILDER

(Utvalge bilder fra våre norske utøvere og øvrige vinnerbilder. More to come!)

 

Se bilder fra backstage lenger ned i artikkelen!


Nordisk Mesterskap er i full gang på Scandic Star Hotel i Lund, Sverige. Her er det bare stjerner i dag. På scenen i dag står nemlig de aller beste utøverne i hele norden!

Arti Sharma Lopes er jublende glad, og lover at vi får et intervju med henne litt senere. Hun har akkurat kapret 3. plass i bodyfitness -163. Ved siden hennes står en stolt Kristina Skjelberg som har fått 2. plass i bodyfitness +163. Begge er strålende fornøyd. De løper opp på rommet sitt og skal feire med en flaske Cava. Dere får lese intervju med dem litt senere. (Les intervjuet her)

Frank Hansen har satt seg blant publikum

Han vil se siste del av konkurransen etter at han selv fikk 4. plass.

Hvordan synes du at det gikk?
-Jeg hadde håpet på medalje. I forhold til NM er jeg fornøyd. Friprogrammet mitt gikk litt galt fordi jeg fikk hjerneteppe. Kanskje medaljen røk på grunn av det. Jeg føler hvertfall at jeg fikk bevist at jeg er bedre enn det jeg var på NM. Så er jeg stolt over å representere Norge. Det er vanskelig å bedømme seg selv, så de andre får si hva de synes.

Hva skjer videre med kroppsbyggingen nå Frank?
Nå skal jeg legge på meg mer kilo. Jeg skjønte nå under Nordisk at jeg har mer å gå på. Jeg kan bli enda større enn det jeg er nå, så jeg gleder meg til det. Neste år kommer jeg sterkere tilbake.

Soran kommer forbi etter å ha fått 5. plass. Jeg spør om han er fornøyd. Han roper "nei". Så løper han videre. Amir kommer like etter omtrent like misfornøyd.

Hvorfor er du misfornøyd Amir?
-Det er ikke bare meg som er misfornøyd. Hele salen er misfornøyd. Hørte du ikke at de buet da jeg fikk 2. plass?

Det samme skjedde da Kim Torgersen fikk 4. plass. Han uttrykket også at han ikke var fornøyd.

Kim: "Jeg er fornøyd med formen men ikke med plasseringen. Hvordan kan jeg være fornøyd med dette"?

Det er mange som har måpet etter at plasseringene ble gitt. Ikke alle er enige med dommernes dømming. Litt rart må jeg absolutt si at Geir Smaadal kom på 6. plass. Han var definitivt hardest på scenen. Mange trodde han hadde en klar pallplass. Knut Øines konkurrerte også om overall. Vår herlige Solrun Stefansdottir stod foran scenen og heiet på ham. Hun var imponert over hvor sterk Knut var blant de aller beste! Men jubel i salen var det da Peter Lagermand tok overall-seieren. Jeg løp backstage for å få noen ord med han.

Peter Lagermand vant Overall

Han vant også sin klasse da han deltok i Stavanger Open 2011 for noen uker siden.

Du vant hele greia. Hvordan kan du beskrive det?
-Jeg er sinnsykt lykkelig. Det er fantastisk. Det er det feteste og en helt vill opplevelse.

Du har tidligere sagt i et intervju jeg hadde med deg at målet var å bli proff og stille i 212 på Mr. Olympia. Er dette fortsatt målet?
-Vel, nå er egentlig målet å bli større. Jeg skal ikke til VM dette året, selv om jeg har muligheten. Jeg stilte i -90 i dag, så nå vil jeg bruke tiden til å bygge meg opp til -100-klassen. Når jeg er stor nok, kommer jeg sterkt tilbake.

Hva er kveldens planer?
-Det er å få i meg noe å drikke, så skal jeg spise meg feit. Denne kvelden går til å kose meg og feire sammen med coachen min Kristina Dybdahl.

Nina Midling 2. plass

Helge intevjuet Nina etter hun fikk .2 plass i Nordic Championship Master

Hun er  kjempefornøyd og ser fantastisk ut og er i knallform.

Hva er det som gjør at du alltid er i toppen?
- Jeg sammenligner meg ikke med andre og gjør max ut av det hun har potensiale for egen del.

1. plassen var bare noen få poeng unna og kunne like godt værtt vunnet av henne.  Friprogrammet vant manges hjerter i NM og beste posør.

Hvor henter du inspirasjon fra?
- Inspirasjonen henter jeg fra hjertet, det må være noe som betyr noe for meg personlig, Hva jeg føler der og da og hvilken livssituasjon jeg er i. Treningsmiljøet har betydd ufattelig mye, spesielt på tunge dager.

Hun ble kvalifisert til VM som er i Spania om 5 uker, der stiller hun i Master. 

Katrine Beatrice Rydberg Tonnesen

Hun trente fitness i seks år før hun begynte i 2009 med Bodyfitness. I 2011 var hun debutant i CBB og vant sin klasse og ble Dansk mester -163 CBB den 8 oktober i Herning. Dommerene mente at hun var for hard da de så henne seks uker før Bodyfitness konkuransen. Og sa at hun ikke ville komme til finalen og anbefalte henne å gå over til CBB (Classic bodybuilding) og dermed sluttet hun på diett. Hun endte opp på 7.87 i fettprosent før Nordic championship. Katrine trener på Temple Gym i nestved. Hun har ikke noen som trener henne med er til formsjekk hos Susanne Slagelse. Katrine liker å trene ben fordi det er hennes største utfordring. Og hun elsker kardio, biking, power walk ogå på diett, og arbeide på Statens frisørskole. Hun gleder seg videre til Loaded den 29. april og til å jobbe hardt for å forbedre beina. 

Konkurransen er over, men det skal feires i kveld. Vi er tilstede under kveldens bankett med bilder og snacks. Så ikke sukk, for det kommer mer!!

Flere intervjuer

Under konkurransen pratet vi med utøvere før de var på scene og etter de hadde fått sine plasseringer.

Fredrik Spång fra Sverige vant sin klasse

Jeg gikk backstage for å ta et intervju med ham.

Hva føler du nå?
-Det kjennes som revansje mot Ali Farouk som slo meg i SM. Nå fikk han 2. plass og jeg vant. Det kjennes "jätte-bra".

Hvor lenge har du konkurrert?
-Jeg har konkurrert siden 2001 og vært med i ti konkurranser. Dette er min første 1. plass.

Skal du på VM?
-Nei. Nå blir jeg nødt til å hvile.

En dame (som jeg tipper er kjæresten hans) kom og omfavnet ham. De gråt gledestårer i armene til hverandre og da valgte jeg å la dem være i fred. 

Arnfinn Benterud

Er du fornøyd med 6. plass?
-Jeg er usikker. Det gikk ikke så bra. Greit nok kanskje. Jeg er veldig sliten nå og glad for at jeg er ferdig. Jeg er fornøyd. Det var ikke alle som kom til finalen, så jeg kom hvertfall ikke sist. Nå skal jeg spise og kose meg på bankett i kveld.

Hvor lenge har du konkurrert?
-Jeg har konkurrert siden 2008. Jeg var 47 da jeg begynte, og nå er jeg 55.

Hvorfor begynte du ikke tidligere?
-Jeg var med bare for gøy første gangen sammen med Erik Fosland. Han er fra Hønefoss, slik som meg. Vi backet hverandre opp, og siden den gangen har jeg vært med. Jeg syntes det var så gøy og ville fortsette. Jeg er deffa omtrent hele året, så det er ikke like hardt for meg å deffe, som for mange andre. Jeg vet at mange har det veldig hardt på deffen. Jeg har en sønn på 20 år som skal prøve seg neste år. Da håper jeg at jeg kan få bli med igjen, så vi kan stille begge to.

Kim Torgersen virker nervøs

Jeg fikk en kort prat med ham i forbifarten.

Er du nervøs?
-Ja, jeg er det. Jeg kan kjenne det på kroppen.

Er formen bedre enn sist?
-Ja nå er jeg 5.3 kg lettere enn NM. Jeg håper det hjelper.

Deme Laszlo fra Sverige vant -70

Hvilke meritter har du?
-Jeg har konkurrert tre ganger i Sverige. I 2009 var jeg på Lucia Pokalen og i år stilte jeg i SM og nå Nordisk. Jeg har vunnet alle sammen.

Hvor kommer du opprinnelig fra?
-Jeg er fra Ungarn.

Hva veide du inn på?
-Jeg veide inn på 69.6 kg.

Deme presenterer sin coach for meg. Han heter Daniel Hansson. Gymmet til Demi er Workout Center i Gävle.

-Nå føler jeg meg veldig bra. I kveld skal jeg spise etter overall. Jeg vil ha en Big Mac fra Mc Donalds. Jeg liker kjøttet i Big Macen. Siden 15. juli har jeg vært på diett, så nå skal jeg spise riktig godt. Det har vært en hard diett.

Hvordan går det med overallen?
-Det vet jeg ikke. I SM tok jeg 2. plass i overall.

Blir det VM?
-Jeg vet ikke. Vi må søke om det. Det skal vi gjøre og håper på positivt svar.

Jenny Ståhl fra Sverige vant Veteran Bodybuilding

Hvordan har du det Jenny?
-Det jeg føler nå er at det er helt uvirkelig og underbart. Jeg trodde Nina Midling fra Norge skulle ta den. Hun fikk 2. plass. Nina var det utrolig kult å bli kjent med. Det er det som er så bra med at vi alle treffes her. Vi liker samme sporten og alle er venner fordi vi har felles interesser. Nina fra Norge er "jätte-gullit".

Hvor lenge har du konkurrert?
-Jeg begynte i 2006. Nå er jeg 43 år og har trent i 20 år. Jeg begynte først i 2006 med konkurranse, fordi gymmet byttet eiere på den tiden. De nye eierne ønsket at jeg skulle konkurrere. Så gjorde jeg det!

Hvilke meritter har du?
-I 2007 fikk jeg 1. plass i veteran og nr. 2 i åpen klasse. Samme året fikk jeg 6. plass i nordisk. I 2008 ble jeg nr. 2 i veteran og nr. 4 i åpen klasse. Siden den gang har jeg ikke konkurrert. Jeg gjør et lite comeback nå.

Hvor trener du?
-Jeg trener i Stockholm på Gumse Gym Sollentuna.

Hva blir det neste for deg? Blir det VM?
-Det håper jeg på! Da blir det 4 uker til på diett. Jeg vil bli enda hardere frem til VM. 

Geir Smaadal sitter i lobbyen

Hvordan føler du deg?
- Jeg føler meg ganske sliten. Nå er jeg 2, 5 kg lettere enn NM og er tom for energi. Jeg er på spareminus, men selve formen er bra. Jeg er deffa og hardere enn noengang.

Hvilken plass håper du på?

- Jeg håper på topp tre. Jeg stiller i -80 og veide inn på 77.4. På NM veide jeg inn på 79.5. Det merker jeg på kroppen. Men som sagt så er jeg helt tom. Jeg er helt i kjelleren, men tror jeg får igjen for det. Jeg går på scenen rundt 15:00.

Hva skal du gjøre når konkurransen er over?
- Etterpå skal jeg i swimming-poolen og ta en dukkert og en kald øl.

Og planene dine fremover? Blir det VM?
- De tre beste får VM billett og kan stille i hvilket som helst VM internasjonalt. Det er ikke målet mitt i dag! Målet mitt er å bli ferdig med dette, så får vi se hva som skjer videre.

Solrun Stefansdottir vant hele greia igjen

Hvordan har du det Solrun?
- Jeg har fått 1. plass i BF+163 og tok overall. Nå skal jeg på rommet og deretter hente meg noe mat. Jeg vil ha noe annet enn kylling og ris. Kanskje en kebab. Så skal jeg sette meg i salen og se på kjæresten min Knut. Han skal på scenen litt senere. Jeg føler meg veldig bra nå og veldig overrasket.

Soran Rashid venter på sin tur til å entrè scenen

Hvordan føler du deg?
-
 Jeg føler meg varm, svett, sulten, slapp, sliten, trøtt og søvnig.

Hvordan er formen din?
-Jeg er 5 kg tyngre siden NM og veide inn på 106,9.

Hva håper du på nå?
- Jeg håper på 1. plass. Når alt er ferdig skal jeg spise brødskiver. Det digger jeg! Jeg vil bare ha vanlig korn med forskjellig pålegg som ost, smør, syltetøy, kjøttpålegg og nugatti. Så vil jeg ha melk! Det må jeg stjele fra Kim Torgersen. Han har en dunk med melk på rommet sitt.

 

Linda Antonsen tok 2. plass i master

Hvordan føles det Linda?
- Jeg er veldig glad! Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente og målet var finaleplass.

Ble du overrasket over 2. plass?
- Jeg følte at det var velfortjent. Nå skal jeg se på resten av konkurransen og heie på Norge. Så vil jeg bare spise og slappe av. På kvelden er det bankett og det gleder jeg meg masse til!

Hva gleder du deg mest til å spise nå?
- Maten jeg gleder meg mest til nå er fiskesuppe og rundstykker med brunost. Så gleder jeg meg til ribbe.

Når reiser du og hvem gleder du deg mest til å fortelle om opplevelsen du har?
-I morgen reiser jeg hjem til Norge. Jeg gleder meg mest til å fortelle barna og foreldrene mine om plasseringen. Jeg skal ringe dem etterpå. Det er på grunn av dem jeg er her. De overtalte meg og har vært stolte. Nå håper jeg de blir enda mer stolte. Så gleder jeg meg til å møte de som støttet meg på treningssenteret.

Hvordan var gårsdagen og skal du stille igjen?
- Gårsdagen gikk veldig fint. Den var rolig og jeg fikk svært god støtte fra teamet. Det blir ikke flere konkurranser i år. Jeg skal tilbake til normalen. Men kanskje jeg blir med neste år. Da vil jeg i så fall trene og spise enda bedre og stille i enda bedre form.

Amir Riazi stiller i -100

Han spiser diettmat fra en plastboks og ser veldig klar ut!

Hva veide du inn på?
-Jeg veide inn på 97, 1. Det er akkurat det samme som på NM. Jeg føler at jeg er i bedre form.

Hvilken plass får du?
-Jeg håper på 1. plass, selvfølgelig! Hallo! Hvis jeg håper på 2. plass, så får jeg bare 5. plass. Jeg vil veldig gjerne takke verdens snilleste jente. Det er min kone Marjah, som har vært tålmodig med meg hele veien. Hun sitter på jobb og venter på resultatet. Jeg går inn på scenen rundt fem, og rett etter jeg får plassering, så ringer jeg henne!

Ut fra scenen og inn i lobbyen stormer Mona Jacobsen inn!

Hvorfor er du så glad?
-Jeg er så lykkelig. Jeg tok akkurat sølv og slo Therese Olsen, som tok overall på NM. Jeg vil gjerne gi en stor takk til Bjørgulf Hansen. Han har vært stor hjelp og fått meg 1 kg mindre enn siden NM. Jeg er i mye bedre form. Fra og med mandag begynner jeg å bygge med Bjørgulf og neste gang stiller jeg for  Gymgrossisten. Nå skal jeg drikke vann, kaffe og en proteinsjokolade. På mandag begynner jeg på off-season-diett.

Pausen er akkurat ved ende. Dommerne kommer på rad og rekke inn for å dømme neste runde. Følg med oss! Vi oppdaterer deg fra Sverige gjennom hele dagen og kvelden!

Backstage

Mer backstage fra Helge Jonassen

 

 

Innveiing

Fredagskveld.

 


Sted: Scandic Star Hotel, Lund, Sweden

Adresse: Glimmervägen 5, 224 78 Lund, Sweden (Google Maps)

Tidspunkt: Saturday October 22nd 2011. The competition starts at 10:00 (10 am).

Kategorier:
•Bodyfitness
•Classic Bodybuilding
•Bodybuilding Women
•Bodybuilding Men

Deltagerliste:
BF masters
Linda Jensen Denmark
Linda Antonsen Norway
Solrun M. Stefansdottir Norway
Maria Eriksson Sweden

BF -163cm
Janne Knudsen, Denmark
Tiina Vaskelainen Finland
Tarja Vähäkuopus Finland
Guðrún H. Ólafsdóttir Iceland
Þorbjörg Sólbjartsdóttir Iceland
Maren Hult Norway
Arti Sharma Lopes Norway
Carina Isaksson Sweden
Alexandra Söder Sweden

BF +163cm class
Michelle Bjerg Nielsen Denmark
Mette Stæhr Denmark
Carita Riiheläinen Finland
Hanna Saario Finland
Rannveig Kramer Iceland
Kristina Skjelberg Norway
Eleonore Eriksson Sweden
Jannika Larsson Sweden
Emma Mohlin Sweden

Women CBB
Ida Sefland Denmark
Katrine Tonnesen Denmark
Mona Christin Jacobsen Norway
Therese Olsen Norway
Gisela Nylander Sweden

Women BB
Dorthe Korsgaard Denmark
Riitta Mustonen Finland
Nina Midling Norway
Eva Lagerhorn Blom Sweden

Women BB masters
Lotte Bendix Denmark
Hilda Elisabeth Guttormsdóttir
Jenny Ståhl Sweden

CBB -180cm
Mike Svensson Denmark
Marti Taru Estonia
Imre Vähi Estonia
Tuomas Kuronen Finland
Arnþór Ásgrímsson Iceland
Andreas Fotiadis Sweden
Brani Oparusic Sweden

CBB +180cm
Utti Hietala Finland
Jani Sukeva Finland
Kristján Geir Jóhannesson Iceland
Roy Simon Bang Norway
Chris Harnell Sweden
Conny Hilmersson Sweden

Men BB masters
Jari Laine Finland
Knut Øines Norway
Ali Kazemi Sweden
Ulf Nilsson Sweden

BB -70kg
Simon Møller Denmark
Anders Ringsager Denmark
Rain Kuusnõmm Estonia
Sami Parkkinen Finland
Arnfinn Benterud Norway
Samer Dawood Sweden
Deme Laszlo Sweden

BB -80kg
Farman Ullah Mian Denmark
Reigo Kuusnõmm Estonia
Mikko Leppänen Finland
Jukka Pekka Nousiainen Finland
Geir Smaadal Norway
Ali Farroukh Sweden
Fredrik Spång Sweden

BB -90kg
Hanif Hanif Denmark
Ott Kiivikas Estonia
Antti Halmo Finland
Fadel Alkhamisi Sweden
Jerker Johansson Sweden

BB -100kg
Peter Lagermand Denmark
Markku Suonsivu Finland
Frank Hansen Norway
Amir Riazifard Norway
Rabi Fakhro Sweden
Arne Lundell Sweden

BB +100kg
Patrick Johnsson Denmark
Sami Jääskeläinen Finland
Timo Vilponen Finland
Soran Rashid Norway
Kim Torgersen Norway
Johan Adolfsson Sweden
Kevin Koxha Sweden

 

 


Se resultatliste over hvordan det gikk med våre utøvere på Nordisk Mesterskap 2017.

Nordic Championships 2016

Fitness24.10.201643

På Nordic Championships 2016 tok Natalia Ejsmont og Joel Pascua overallseier.

Nordic Championships 2013

Fitness18.10.201384

Nordisk er i Estland i år.

Nordisk Mesterskap 2012

Fitness20.10.2012111

Se bilder, resultater og mange intervjuer.

Nordic Championships 2016

Fitness24.10.201643

Nordic Championships 2013

Fitness18.10.201384

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!