Lotte MUSCLEMOM Bendix

Intervju09.12.2011Marika Lejon29

Lotte "Musclemom" Bendix er en av de aller beste bodybuilderne i Danmark. Treningsforum fikk et intervju med muskel-moren.

Meritter

1. plass, Dansk Mesterskap, 2006 (gjorde comeback etter 18 år).
9. plass, Nordisk Mesterskap, 2006.
3. plass, Loaded Cup, 2007.
1. plass, Dansk Mesterskap, 2009.
4. plass, Nordisk Mesterskap 2009 og 1. premie for beste posering.
3. plass, BXI Invitationel I Tyskland, 2010.
1. plass, Dansk Mesterskap, 2011 (gull i Masters og sølv i sværvekt).
3. plass, Nordisk Mesterskap, 2011.

Hvorfor begynte du å trene med vekter?

Jeg begynte å trene da jeg var 16 år gammel, på tross av at verken venninner eller familie backet meg opp om det. Mitt største ønske til jul, som 11 åring , var en håndvekt. Men min mor forstod desverre aldri min lidenskap for sporten. Hun tenkte nok at hvis man ignorerer det, så går det over! Det gjorde det ikke. Jeg blir snart 45 år. Jeg har holdt noen års pause mens jeg var gravid og da jentene var helt små. Ellers har jeg alltid trent.


Hvordan er ditt liv i motsetning til en vanlig dansk kvinne med barn?

Jeg sier alltid at jeg lever et helt normalt liv. Dette er jo ikke helt sant, men jeg har fulltids jobb som bokholder I Despec Denmark som er en IT-retail virksomhet. Det er ikke som de fleste tror. Jeg er ikke personlig trener eller eier et gym. Jeg er et familie-menneske, som setter stor pris på de få venner jeg har og min delige familie. Men det krever struktur og planlegging å få det hele til å fungere. Derfor står jeg opp hver dag kl. 04:15. Jeg er på trening med min eldste datter kl.06:00 og på jobben kl. 07:45. Etter jobben handler jeg enten inn mat (alle vi fire i familien trener, så det skal noe mat til) eller så drar jeg hjem og ordner hus og hage. Mine to døtre er blitt 14 og 17 år og begge trener. Min eldste stilte i Dansk Mesterskap i år som den yngste atleten noensinne, og har riktig fått blod på tann. Hun er i gang med neste prosjekt, Loaded Cup 2012. Min yngste datter har begynt trening for noen måneder siden og er meget seriøs med treningen. For meg som mor, er der ingen større glede enn å kunne dele sin lidenskap med sine barn og sin mann. Jeg er gift og har en stor støtte i min mann.

Hva er så egentlig forskjellen mellom meg og en "alminnelig" kvinne?

Tja, jeg er i god form på tross av at jeg snart fyller 45 år, og jeg bruker det meste av min fritid sammen med mine teenage døtre. Det er det ikke mange såkalte alminnelige kvinner som kan skryte av!


Kan du fortelle litt om barna dine og hvordan det er å være "Musclemom"?

Kamille er 17 år og bodyfitness atlet. Hun har trent i 1,5 år nå med riktig god fremgang. Hun brenner for sporten og ønsker å utdanne seg til fitness coach og kostveileder. Lillesøster Emma er 14 år og startet nettopp med trening for alvor. Hun har alltid vist stor interesse for sporten og siden hun var ganske liten har hun ofte vært med på trening. Derfor er det er ikke overraskende for meg at hun ønsker å følge mine fotspor.

Du skal være med i en musikkvideo. Kan du fortelle litt om hva det?

Jeg er blitt kontaktet av en musiker fra Syddansk Musikkonservatorie. De skulle bruke en kvinnelig bodybuilder og de hadde åpenbart sett noen bilder av meg og syntes at jeg passet inn. Selve sangen, "Hometown" er ikke kommet ut ennå, men er utrolig spennende og velskrevet.

Når du møter vanlige mennesker som ikke har sett så mye muskler før, hva er det de pleier å spørre deg om?

De fleste tør ikke spørre, de kikker bare. Eller mere stirrer! De få som spør om min sport, viser stor respekt for det arbeidet jeg gjør. Det er som regel folk som selv trener. Her er det forståelse for at det ikke er noe man "BARE" gjør, men at det er en livsstil mer enn en sport. Hvis man ikke passer på kost, søvn og så videre, så kan man ikke komme på toppen.

Hvis du ikke hadde vært kroppsbygger, hva hadde du gjort da?

Lotte ler.

De fleste tror meg ikke, men min opprinnelige plan var å bli pianist utdannet fra Københavns Musikkonservatorie. Men sporten vant og det er jeg glad for. Jeg har brent for det i så mange år, og noen ganger skal man simpelthen springe ut i det og leve sin drøm ut. Det er det jeg føler at jeg gjør!

Hva er det beste du vet av mat når du ikke er på diett?

Mine cheatmeals består primært av Nutrimino XL bars med peanuts, sushi eller ost

Hvordan var Nordisk Mesterskap 2011?

Det var en fantastisk opplevelse. Stemningen backstage var unik. Alle hjalp alle. Jeg er meget tilfreds med min bronsemedalje og min EM kvalifikasion. Det er en forbedring i forhold til 2009, hvor jeg ble nr. 4.

Skal du til VM eller EM?

Ja, jeg har startet på diett for å forberede Loaded Cup 2012 som er i april her i Danmark og så ca. to måneder etter drar jeg til EM.

Hva er målet ditt med kroppsbyggingen?

Målet er at jeg er tilfreds med min kropp, men mer viktig for meg er det at mine barn og min mann er stolte av meg. Hva andre tenker betyr ingenting for meg.

Hvem hjelper deg med kosthold og trening?

Jeg har i mange år samarbeidet med IFBB Pro Helle Nielsen. Jeg tok et par år hvor jeg ikke hadde hjelp, men har nå hyret Kristina Dybhdal frem til EM. Jeg har vært SÅ glad for alt det Helle har lært meg og jeg er sikker på at Kristina kan gi meg nye og annerledes input til treningen, dietten og forberedelsen opp mot stevner generelt.

Til slutt, hvem ønsker du å takke?

En stor takk til deg, for ditt vennskap! Så en takk til alle som støtter opp om sporten. Ikke bare i Danmark, men hele kloden. Her i Danmark har vi et fantastisk forbund som backer opp Loaded Cup. Uten dem ville sporten stått ille til.

 


Tusen takk til vår kjære muskelmor! Lykke til i Loaded og EM og lykke til med hele familiens fremgang.

 

 


Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!