Robinson-Maiken setter trening høyt

Intervju01.05.2015Joachim Marhaug1062

Maiken Olsen (22) er for tiden aktuell i Robinsonekspedisjonen. Hun gikk opp 10 kg før hun ble med i ekspedisjonen for og ha mer å gå på.

Maiken Olsen på 22 år kommer opprinnelig fra Harstad. Hun flyttet til Oslo høsten 2013 for å studere og jobbe som personlig trener. Trening og kosthold er hennes livsstil som hun setter veldig høyt her i livet. Hun er også aktuell i Robinsonekspedisjonen.

Navn: Maiken Olsen
Alder: 22
Høyde: 156 cm
Vekt: 52kg
Arbeid: PT og SM
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Maxraptor

- Jeg er en aktiv jente som alltid har mange jern i ilden. Jeg spilte tidligere håndball men måtte i 2010 legge håndballen på hylla på grunn av en ryggskade. Håndballen var en stor del av hverdagen min så jeg trengte noe å fylle dagene mine med. Det var da min interesse for styrketrening dukket opp. I 2012 bestemte jeg meg for å utdanne meg som personlig trener og har siden da jobbet periodevis jobbet som det ved siden av studier. I år er jeg deltaker i Robinsonekspedisjonen som går på TV2, smiler Maiken.

Maiken ble rikskjendis gjennom Robinsonsekspedisjonen. Den søte blondinen har også trent styrketrening i mange år og utdannet seg som personlig trener.

- Jeg har alltid trent. Jeg kommer fra en veldig aktiv familie hvor fysisk aktivitet har vært en stor del av hverdagen. Jeg spilte i flere år aktivt håndball hvor jeg også oppnådde gode resultater. Jeg har jobbet som personlig trener periodevis siden 2012, en jobb jeg har utviklet meg mye gjennom og trives svært bra med, sier Maiken.

Treningsprogrammet til Maiken

Maiken trener kun for sin egen selvfølelse og gleden trening gir henne og det å ha en sunn og sterk kropp som skal vare livet ut.

- For meg er det viktig at trening gir glede og ikke er et ork. Trening er på mange måter et fristed for meg. Jeg har en veldig hektisk hverdag hvor jeg er avhengig av å prestere på mange plan derfor blir treningen ofte en avkobling for meg. En sjelden gang når jeg ikke er motivert for trening kan jeg fint hoppe over uten å få dårlig samvittighet. Jeg følger sjeldent et fast program, av erfaring går jeg fort lei. Jeg trener 5 styrkeøker i uka og følger som regel denne rekkefølgen:

- Rygg/skuldre
- Ben
- Armer
- Rygg/skuldre
- Ben

Eksempel på en økt for meg kan se slik ut på en beindag:

Knebøy 3x10
Strake markløft 3x8
Bulgarsk utfall 3x8
Leg extensions 3x10
Hipthrust med strikk 3x12

Ofte avslutter jeg med supersett av noen øvelsene.

- Favoritten er bein og rygg og jeg gleder meg alltid litt ekstra til de øktene. Jeg liker tung trening hvor jeg virkelig kjenner at jeg har brukt kroppen og det føler jeg virkelig på disse øktene, forklarer Maiken.

Maiken er ingen fan av å løpe inne på mølla, men hun er veldig glad i å bruke naturen som en arena for kardio. Hun setter pris på en god løpeøkt ute i naturen med musikk på ørene og får som regel til et par økter i uka med det.

- Jeg er av den typen som er veldig for naturlig trening. For meg er ikke trening bare å trene inne på et senter eller løpe intervaller ute. I hverdagen min prøver jeg å være så aktiv som mulig på alle måter, sier Maiken.

Jobben som PT

Det er mange ting Maiken liker ved jobben som PT. Hun møter så mange ulike mennesker hver eneste dag som ikke bare utvikler henne som PT, men også som menneske.

- Jeg liker at ingen dager er like og jeg møter stadig nye utfordringer. Det å se utvikling hos mennesker gir meg veldig mye og det er noe som fascinerer meg veldig. Det å kunne hjelpe mennesker med å nå sine mål, det å følge kundene gjennom opp og nedturer til vi til slutt sammen når de målene vi satte oss. Det gjør at jeg elsker jobben som PT. En meningsfylt jobb er veldig viktig for meg og det føler jeg så absolutt jobben som PT er, forklarer Maiken med et lunt smil.

- Som PT er jeg veldig opptatt av at treningen skal være positivt relatert. Er kundene mine sliten og lei prøver jeg hele tiden å få de på riktig fokus. Alle har lovt til å ha en dårlig dag, det er det også viktig å akseptere. Ofte sammenligner vi mennesker oss med alle rundt oss. Jeg prøver å være flink til å sette mål som betyr noe for kunden, og havner kunden i en dal hvor ting over tid føles tungt og slitsom prøver jeg å trykke på knapper hos kunden som får kunden til å kjenne på den følelsen som fikk de til å starte. Ingen kunder er like og derfor finnes det heller ingen fasitsvar på hvordan jeg kan motivere kundene mine. Som PT er jeg veldig opptatt av å jobbe med hode, og jeg har troen på at hodet vårt styrer alt. Derfor bruker jeg også mye tid på det med kunden, forklarer Maiken.

Dagen starter klokken 06:00

Dagene til Maiken starter som regel klokken seks på morgenen. Da kaster hun i seg en kopp kaffe og løper på trening.

- Jeg liker å kicke dagen i gang med en treningsøkt. Det gir meg både energi og god samvittighet resten av dagen. Etter trening tar jeg meg tid til en god frokost og planlegger. Til frokost spiser jeg alltid havregrynsgrøt med en spiseskje kesam og proteinpulver. Det er faktisk noe av det beste jeg vet. Jeg lager som oftest mat på kvelden som jeg tar med meg på jobb dagen etter. Det gir meg ekstra tid om morgenen. I en hektisk hverdag er nøkkelen planlegging for å lykkes, sier Maiken med et smil.

 

Maiken er ingen fan av dietter og har troen på et sunt og variert kosthold. Med tiden har hun lært seg hva kroppen hennes trenger for å fungere og det meste går på automatikk.

- På jobb har jeg alltid med meg en matboks som ofte er fylt med kylling av noe slag, grønnsaker og ris eller pasta. I tillegg har jeg alltid med meg en skyr, en frukt og en smoothie. Jeg prøver å spise sunt i ukedagene, men i hegene føler jeg det er fullt lov og kose seg litt ekstra, smiler Maiken.

Bruker du kosttilskudd? Hva synes du om det?
- Jeg tar multivitaminer og bruker proteinpulver, ellers prøver jeg å legge inn det jeg trenger i maten. Jeg er ingen fan av å ha i seg for mye av alt. Jeg har troen på at man som regel får i seg nok av det man trenger gjennom kosten hvis man vil. Jeg synes alt for mange kjøper tilskudd i dyre dommer uten og egentlig helt vite hva det er eller om de faktisk trenger det, sier Maiken.

Liker kun sjokolade av godteri

Når helgen kommer er det godt å unne seg noe ekstra. For Maikens del er det kun sjokolade som inntas dersom hun skal kose seg litt ekstra.

- Det eneste jeg liker av godteri er sjokolade. Derfor blir det lite av sånt i helgene hvis jeg skal kose meg. Jeg setter heller pris på å lage en god middag. Jeg elsker å ha god tid på kjøkkenet til å lage ordentlig god mat. Jeg er ikke så veldig glad i rødt kjøtt. Det blir mye kylling, fisk og skalldyr også i helgene, men da blir det ofte med mye godt tilbehør, smiler Maiken.

Robinsonekspedisjonen

Da Maiken reiste til Robinsonekspedisjonen hadde hun ingen klare mål eller tanker rundt hvor langt hun ville komme.

- Jeg prøvde å forberede kroppen og hode på best mulig måte. Jeg kontaktet en ernæringsfysiolog som anbefalte meg å legge på meg før jeg reiste. Jeg la på meg nesten 10 kg før jeg reiste til øya. Det var tøft å se kroppen sin forandre seg så fort, men tanken på å gjøre det bra og komme lengst mulig var så sterk at de kiloene betydde svært lite, forklarer hun.

- I starten var alt veldig nytt og man bruker en del tid på å finne sin plass i gruppa og venne seg til en helt annen hverdag. Etter hvert som dagene går venner man seg mer og mer til den nye tilværelsen. Man vet aldri hva klokken er. Man legger seg når det blir mørkt ute, ca kl 1800, og man legger seg rett på sanden. Det er mye mygg så vi prøvde så godt vi kunne å dekke oss til med myggnetting. Ofte våknet vi om natta av at det krøp krabber inn i myggnettingen. Det høres veldig rart ut, men etter hvert blir man vant til det. Vi står opp når solen titter frem ca kl 0500, vil jeg tro. Kroppen er så sliten at vi bare forflytter oss inn under en palme og ligger der noen timer før vi skal ut i konkurranse, sier Maiken.

Maiken forteller videre at alt hjemme føles så fjernt og hun slo seg etter hvert mer til ro på øya. Det ble hennes nye hjem. Hun var konstant sulten, selv om de av og til var heldige og fikk i seg litt ris ble hun aldri mett.

- Hvis det regnte ble alt vått. Jeg hadde noen netter med null søvn på grunn av regn. Jeg husker jeg satt under en palme og bare ventet på at det skulle bli dag. Alt jeg hadde var vått og jeg var kald. Jeg måtte gå ut i vannet for å varme meg, forteller hun.

Robinsonkamp og kappestrid

Høydepunktet om dagen var Robinsonkampene og kappestridene. Maiken er et ordentlig konkurransemenneske og var kampene som drev hun gjennom dagene.

- Selv om kroppen var sliten klarte man på en eller annen måte å hente seg inn til kampene. Det er vanvittig tøft og man jobber hardt med hodet for å klare å holde fokus. Etter kampene var jeg helt kjørt og jeg kjente igjen at kroppen nærmest var tappet for krefter. Flere av de andre deltakerne mistet til tider hørselen og ble syke på øya. Jeg var heldig og merket ikke så mye til det, forklarer Maiken.

- Varmen var slitsom og vi prøvde for det meste å holde oss i skyggen. Solen tappet rett og slett for mye krefter. Mat er noe man tenker på hele tiden. Du går rundt og er konstant sulten og dagene vi gikk uten mat var uendelig lange. Man knytter helt spesielle bånd til de andre deltakerne. På kveldene hadde vi mange fine samtaler rundt bålet og det er stunder som betyr veldig mye i en slik setting. Selv om dagene var tøffe klarte vi å ha det hyggelig og nyte tiden likevel. Selve øya er helt magisk og jeg nøt det å være borte fra en stressende hverdag, smiler Maiken.

Sosialt spill

Slike realityprogram som Robinsonekspedisjonen handler det ikke kun om å være en flink til villmark og overlevelse. Det handler også om å bli likt av gruppen, allianser og hvem som er ærlige med hvem for å komme langt.

- Det sosiale spillet var noe av det tøffeste for meg. Usikkerheten om hvor lenge jeg skulle bli på øya, om de menneskene som sto meg nær faktisk gjorde det. Man gikk konstant rundt og var usikker. Du er en brikke i et spill og du vet aldri hva de neste timene vil bringe. For meg var dette det aller tøffeste. Sulten og hjemlengselen klarte jeg å holde på en viss avstand, forklarer Maiken.

Fra en håndfull måltider til ett om dagen

Det er ikke alltid like lett å gå fra 5-6 måltider om dagen til kun å få en porsjon. Og når denne ene porsjonen du får er kun en håndfull blir ikke saken bedre.

- Hjemme er jeg veldig flink til å få i meg næringen jeg trenger. Det er svært viktig i min aktive hverdag. Så jeg lurte veldig på hvordan jeg ville takle det når jeg kom til øya. Det var svært lite mat vi fikk i oss på øya. Fikk vi en håndfull ris på en dag er vi heldige. Selvfølgelig er det knalltøft å klare seg på så lite mat, men likevel gikk det på et vis. Jeg jobbet mye med hodet mitt for og ikke tenke så mye på mat, men det var vanskelig. Jeg drakk mye vann for å prøve å dempe sulthetsfølelsen, det ga en falsk metthetsfølelse en liten stund, sier Maiken.

Ingen trening under Robinsonekspedisjonen

Det var kun kappestridene og robinsonkampene som var Maikens form for trening under Robinsonekspedisjonen.

- Kroppen er rett og slett alt for sliten og nedbrutt til det. Jeg tror svært få faktisk skjønner hvilken påkjenning det er for kroppen å være med på noe sånt. Man er konstant sliten og kroppen svikter på mange måter. Da jeg reiste ned visste jeg at det kom til å bli tøft, men jeg trodde samtidig at jeg kunne bruke noe av dødtiden til litt lett trening med kroppsvekt, men det var umulig. Bare det å sette den ene foten foran den andre kostet enormt med krefter til tider, sier Maiken.

Hva har Robinson gjort med deg som person?
- Jeg har blitt mye flinkere til å sette pris på de små tingene i livet etter Robinson. Det jeg tidligere tok som en selvfølge har jeg blitt flinkere til at jeg av og til tar meg tid til å stoppe opp og tenke over at jeg faktisk er veldig heldig. Jeg har lært ekstremt mye om meg selv, hvordan jeg takler nye utfordringer og hvordan jobber med hodet mitt. Jeg har alltid vist at jeg har vært en sterk jente. Men på mange områder er jeg også veldig overasket over hvordan jeg har taklet de ulike utfordringene. Jeg har virkelig fått testet grensene mine, sier hun.

- Det har også utviklet meg mye som PT. Jeg lærte mye om hvordan jeg skulle takle ulike mennesketyper og hvordan ulike mennesker takler ulike situasjoner. Å motivere seg selv og de rundt seg når man er så langt nede og ting føles tungt. Jeg føler meg utrolig heldig som har fått være med på noe sånt. Det er erfaringer og minner jeg vil ta med meg resten av livet, fortsetter hun.

- Robinson er en opplevelse jeg aldri ville vært uten. Den fantastiske reisen har lært meg at jeg kan nå akkurat de målene jeg vil, bare jeg jobber hardt nok, vil det nok og er villig til å ofre nok for å nå målene mine, svarer Maiken.

Har du noen forbilder? Hvem ser du opp til her i verden?
- Både mamma og pappa er store forbilder for meg på hver sin måte. Mamma er ei knalltøff businessdame med bein i nesa som får ting gjort. Pappa er en motivator uten like. Han kan få deg til å tro at du kan erobre verden. Han har blant annet vært med på å utvikle landslagsspillere. Han tør å tenke annerledes, tør å tro på ting andre ikke trodde var mulig og jobber beinhardt for det han tror på, smiler Maiken stolt.

Hva er det som motiverer deg selv med trening, jobb, karriere?
- Jeg er en jente som setter store krav til meg selv på alle plan i livet. Jeg setter meg ofte klare mål både innenfor trening, jobb og karriere. Jeg ønsker hele tiden å utvikle meg som menneske. Jeg motiveres av mestringsfølelse. Jeg er ingen jente som kan ha en 8-16 jobb der jeg legger jobb helt vekk når jeg er ferdig og hvem som helst kunne gjort min jobb. Jeg må ha en jobb med utfordringer hvor jeg utvikler meg selv og har noe å strekke meg etter, forteller hun.

Om 5 år håper Maiken å være ferdig med studiene sine og ha en jobb hun trives med som hun kan utvikle seg i. Kanskje har hun til og med startet noe for seg selv.

Vi ønsker Maiken lykke til på de to siste episodene av Robinsonekspedisjonen.


Casting hos Strix televisjon, Emma Johansson etterlyster sterke deltakere på Robinson.

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Kommer snart...

01.01.19700

Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

5 digge middager med cottage cheese

Kosthold09.08.2021270

Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

5 fordeler med stående leggpress

Trening28.06.202153

Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!