Sunnere iskrem i sommer
Kosthold24.07.2017Fride Skjønsberg33
Dette er sunnere iskrem og oppskriftene nedenfor er uten tilsatt sukker, og er et sunnere og mer næringsrikt alternativ fremfor iskremen du finner i butikken.
Iskrem, saftis og sorbet
Dobbel sjokoladeiskrem
4 porsjoner:
6 dl melk
50 g mørk sjokolade hakket i biter (gjerne sukkerfri)
5 eggeplommer
4 ss kakao
4 ss sukrinmelis
Slik gjør du:
Kok opp melken i en kjele under omrøring.
Tilsett kakao og rør litt til.
Sett kjelen til side.
Pisk eggeplommene og sukrinmelis til lett eggedosis.
Bland inn eggedosisen i sjokolademelken.
Varm opp blandingen til du får en tykkere konsistens. Pass på så det ikke koker.
Sett blandingen til side og la den bli kjølig før du tilsetter hakket sjokolade.
Hell blandingen i en form dekket med plastfolie og la den stå i fryseren til den er fast. Minimum 5 timer i fryser.
Yoghurtiskrem med digg topping
2 porsjoner
Yoghurtis:
4 dl vaniljeyoghurt
2 dl vaniljekesam
Topping:
50 g ferske blåbær
50 g ferske bringebær
50 g jordbær
1 kiwi i biter
1/2 banan i biter
2 ss hakket mørk sjokolade
20 g hakket blandede nøtter
Slik gjør du:
Rør sammen yoghurt og kesam. Hell blandingen i en iskremmaskin og følg instruksene på maskinen.
Server yoghurtisen straks med deilig topping.
Sjokolade-kjappis
2 porsjoner
3 bananer frossen i skiver
3 ss kakao
3 ss kesam vanilje
Jordbær til pynt
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en hurtigmikser og kjør til du får en smooth soft-is konsistens.
Serveres straks.
Enkel Vaniljeiskrem
4 porsjoner
4 eggeplommer
4 dl kremfløte
2 ss sukrin
1 ss frø fra en vaniljestang
Slik gjør du:
Pisk eggeplommene med sukrin til du får en lett eggedosis.
Stivpisk kremfløten med vaniljefrøene.
Bland forsiktig kremfløten inn i eggedosisen.
Frys den ferdige kremblandingen i en plastboks og frys den 2-3 timer.
Ta blandingen ut av fryseren og pisk den til den blir glatt. Ha alt tilbake i plastboksen, og frys isen i 3-4 timer.
Kiwisorbet
2 porsjoner
6 kiwi
4 ss sukrinmelis
Saften av 1 sitron
Slik gjør du:
Skrell kiwiene og kjør den i en hurtigmikser.
Tilsett sukrinmelis og sitronsaft, og kjør litt til.
Hell blandingen over i en form og frys den i 4-6 timer.
Server sorbeten straks.
Mokkaiskrem
2 porsjoner
4 eggeplommer
2 ss sukrin
2 dl kesam vanilje
2 dl kremfløte
40 g mokkabønner
2 ss espresso
Slik gjør du:
Pisk eggeplommene sammen med sukrin til eggedosis i en bolle.
Stivpisk kremfløten i en ny bolle.
Vend forsiktig kremen inn i eggedosisen.
Tilsett hakkede mokkabønner, kesam vanilje og kaffe, og hell blandingen i en iskremmaskin.
Kjør til ønsket konsistens.
Sunnere lollipop
Her lager du enkelt smoothies i ispinneformer.
Tips: lag smoothien tykk og fyldig.
Gul smoothie
2 dl appelsinjuice med fruktkjøtt
1 mango
1 liten bit ananas
Slik gjør du:
Skrell mangoen og ha kjøttet over i en blender sammen med ananas og appelsinjuice.
Kjør til du får en smooth blanding.
Hell smoothieblandingen over i pinneis-formene.
Fyll formene halvfulle med gul smoothie og sett i fryseren.
La de stå 15-20 min før du deretter fyller de opp med lag 2 rød smoothie.
Rød smoothie
2 dl bringebær
2 dl jordbær
1 ss saften fra en sitron
1 ss sukrinmelis
Slik gjør du:
Kjør alle ingrediensene i en blender, og hell smoothieblandingen over de halvfulle ispinneformene. Sett pinneis-formene tilbake i fryseren og la de stå 4-6 timer.
Kesamis med proteinrik sjokoladesaus
2 porsjoner
4 eggeplommer
2 ss sukrinmelis
4 dl kesam vanilje
5 dråper vaniljeessens
6 ss proteinpulver
6-10 ss vann
2 ss sukrinmelis
4 ss kakao
Slik gjør du:
Pisk eggeplommer og sukrinmelis til eggedosis.
Rør inn kesam vanilje og vaniljeessens.
Hell blandingen i en iskremmaskin og kjør til ønsket konsistens.
Bland sammen proteinpulver, vann, sukrinmelis og kakao. Du kan lett justere sausen med å tilsette mer eller mindre vann og proteinpulver. Hell sjokoladesausen over ferdig fryst is.
Gikk ned 15 kg på iskrem
Intervju29.08.2018192
Imponer med fantastiske oppskrifter
Kosthold02.03.201830
Lag hjemmelaget iskrem
Kosthold02.06.201645